Κώστας Νικολακόπουλος

Σημάδι; Τον περασμένο Φλεβάρη ήταν η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού σε ντέρμπι στο Καραϊσκάκη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος θυμίζει στο sport-fm.gr την τελευταία νίκη του Ολυμπιακού σε ντέρμπι μέσα στο Καραϊσκάκη.

· Να είναι άραγε σημάδι καλό για τον Ολυμπιακό; Η, δείχνει το μεγάλο πρόβλημα του να αξιοποιήσει την έδρα στα ντέρμπι;

· Η ουσία είναι ότι η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού σε ντέρμπι μέσα στο γήπεδο του είναι πριν ακριβώς ένα χρόνο, τον περασμένο Φλεβάρη. Τότε, 13.2.2022, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κερδίσει 1-0 την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη με ένα γκολ του Εμβιλά από κόρνερ του Βαλμπουενά στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Ήταν σε παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, όπως είναι τώρα παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

· Η δεδομένη διαφορά του τότε με το τώρα, είναι ότι αυτή τη φορά το Σάββατο θα είναι ένα κατάμεστο από Ολυμπιακούς Καραϊσκάκη, στο οποίο δεν θα πέφτει καρφίτσα, ενώ τότε το παιχνίδι είχε γίνει με μόλις 400 οπαδούς του Ολυμπιακού, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

· Για τον Ολυμπιακό μπορεί πράγματι να είναι ένα καλό σημάδι ότι πάλι Φλεβάρη είχε κερδίσει τελευταία φορά μέσα στο σπίτι του σε ένα ντέρμπι με τους παραδοσιακούς αντιπάλους του, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Με εκείνη τη νίκη, επί της ΑΕΚ, ουσιαστικά ο Ολυμπιακός είχε κλειδώσει τον τίτλο, αφού είχε πάει την ΑΕΚ στο -17, πάνω απ΄ όλα όμως είχε κρατήσει τον ΠΑΟΚ στο -9.

· Αν καταφέρει και κερδίσει και τώρα Φλεβάρη μήνα σε ντέρμπι, τον Παναθηναϊκό αυτή τη φορά, αν μη τι άλλο θα πάρει άλλη ψυχολογία στη μάχη της κορυφής, καθώς κακά τα ψέματα του λείπει φέτος ένα πραγματικά μεγάλο αποτέλεσμα που θα του δώσει άλλο ηθικό και κουράγιο να κυνηγήσει κι άλλα αποτελέσματα για να κάνει τη διαφορά.

Ολυμπιακός: Η τελευταία νίκη σε ντέρμπι στο Καραϊσκάκη

· Βεβαίως, σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό να είναι τόσα πολλά ντέρμπι χωρίς νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη. Μιλάμε για έξι ντέρμπι χωρίς νίκη, πέντε για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο. Τα τέσσερα από την περσινή σεζόν: για τα πλέι οφς με ΑΕΚ 1-1, ΠΑΟ 1-2 και ΠΑΟΚ 1-1 και για το Κύπελλο με ΠΑΟΚ 1-1. Και τα δύο τη φετινή σεζόν για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με ΠΑΟΚ 1-2 και με ΑΕΚ 0-0.

· Έξι ντέρμπι με τέσσερις ισοπαλίες (η μία ισοπαλία αποκλεισμού από το Κύπελλο) και δύο ήττες στο Καραϊσκάκη είναι αποτελέσματα μη αποδεκτά για τον Ολυμπιακό. Μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι με εξαίρεση το ένα 0-0, σε όλα τα άλλα ο Ολυμπιακός έχει βάλει κι έχει φάει γκολ. Μόνο που ενώ δεν έχει βάλει ποτέ πάνω από ένα, έχει φάει δυο φορές δύο γκολ κι έτσι έχει χάσει και τις δύο.

· Το παράδοξο είναι ότι στο ίδιο διάστημα, σχεδόν ένα χρόνο δηλαδή, αλλά και στον ίδιο αριθμό ντέρμπι, έξι, ο Ολυμπιακός εκτός έδρας έκανε δύο νίκες (2-1 τον ΠΑΟΚ και 3-2 την ΑΕΚ), τρεις ισοπαλίες (0-0 οι δύο με ΠΑΟΚ κι 1-1 η άλλη με ΠΑΟ) και έχασε μόνο μία φορά (0-1 από τον ΠΑΟ). Άρα, έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα εκτός, παρά εντός έδρας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x