Κώστας Νικολακόπουλος

Αγκιμπού: Ο Ολυμπιακός έχει ένα διαμαντάκι, που όμως θέλει ακόμη πολύ γυάλισμα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την επιλογή του Μαρτίνς να έχει καθιερώσει τον Αγκιμπού Καμαρά στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

•Πολλοί το βλέπουν υπερβολή: να είναι ο νεαρός Αγκιμπού Καμαρά από τους πιο βασικούς παίκτες του Ολυμπιακού! Από τα έξι τελευταία παιχνίδια σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, ο 20χρονος Αφρικάνος έχει ξεκινήσει στα πέντε! Στα δύο έπαιξε ολόκληρο το 90λεπτο και στα τρία έγινε αλλαγή μετά το 75ο λεπτό!

•Πώς έφτασε λοιπόν ο Αγκιμπού να παίζει πιο πολύ από τόσους φτασμένους άσους; Να είναι η φρεσκάδα που βγάζει; Η ικανότητα του να παίζει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ; Η όχι καλύτερη δυνατή κατάσταση κάποιων άλλων εκ των θεωρούμενων πιο βασικών παικτών;

•Όλα παίζουν το ρόλο τους. Αν μη τι άλλο, πάντως, ο Αγκιμπού βγάζει τσαγανό. Το είχε δείξει από την πρώτη στιγμή, όταν είχε μπει με την μπάλα να καίει στο τελευταίο 20λεπτο στο πρώτο παιχνίδι με τη Λούντογκορετς στο Καραϊσκάκη και με δικό του γκολ είχε ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός. Έκτοτε, ο Μαρτίνς δεν τον έβαλε μόνο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο-και μάλλον το μετάνιωσε!

•Αν θέλετε την γνώμη μου, ναι είναι υπερβολή να παίζει τόσο πολύ ο Αγκιμπού στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Πολύ απλά γιατί είναι ένα διαμαντάκι, που όμως θέλει ακόμη πολύ γυάλισμα για να λάμψει. Το βλέπεις στις φάσεις που εύκολα τον κόβουν οι αντίπαλοι η, στις όχι καλές πάσες του η, στα κάπως άτσαλα κοντρόλ και σουτ.

Ολυμπιακός-Καμαρά: Έχει ένα διαμαντάκι...

•Από την άλλη, για να είμαστε ειλικρινείς: από το να ξεκινάει ο «πολύς» Ρόνι Λόπες με τον Ατρόμητο και να είναι σα να παίζει με δέκα ο Ολυμπιακός, χίλιες φορές να παίζει ο Αγκιμπού! Τουλάχιστον από τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό από τη Γουϊνέα η ομάδα πήρε γκολ και στα δύο τελευταία παιχνίδια. Με τα ωραία μπασίματα που έκανε από αριστερά, τόσο με τη Λαμία, όσο και με τον Απόλλωνα, βρήκαν την ευκαιρία ο Μπουχαλάκης να κάνει το 2-0 στο πρώτο ματς κι ο Μασούρας το 1-0 στο δεύτερο ματς…

•Κι αν μη τι άλλο, ο Αγκιμπού θα δώσει μάχες, θα κυνηγήσει πολλές φάσεις για να κλέψει, να μαρκάρει, να κόψει, να πιέσει ψηλά, να γυρίσει πίσω να βοηθήσει την άμυνα. Και θα την χωθεί για να κάνει το γκολ, έστω κι αν πρέπει και τις τελικές του να τις βελτιώσει. Για παράδειγμα, με τον Απόλλωνα είχε τέσσερις τελικές! Στην πρώτη, απέκρουσε ο γκολκίπερ κι ήρθε ο Μασούρας να ανοίξει το σκορ παίρνοντας το ριμπάουντ. Στη δεύτερη ήταν άστοχος με κακό τελείωμα. Στην τρίτη κλότσησε αέρα αντί για μπάλα. Και στην τέταρτη σούταρε, αλλά οι αμυντικοί κόντραραν την μπάλα.

•Γενικά είναι παίκτης που θα έρθει από πίσω σαν τρέιλερ για να κυνηγήσει το γκολ, κι έτσι ακόμη και με τελειώματα φάσεων που δεν είναι τα καλύτερα, μπορεί να βοηθήσει. Λ.χ. το πρώτο γκολ στο 3-0 με την Σλόβαν, εκείνο του Μαντί Καμαρά, είχε προέλθει από σουτ του Αγκιμπού και μπλοκάρισμα αντίπαλου αμυντικού.

•Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας σε άτυπο ρόλο δεκαριού στον Ολυμπιακό τον Αγκιμπού, ένα παιδί ακόμη άγουρο, είναι… «κάπως». Αλλά ας ήταν καλύτεροι και πιο σταθεροί άλλοι παίκτες, κι ας έπαιζαν αυτοί!

Άσχετο:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x