Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Καρμπόν γκολ Καρβάλιο, καρμπόν γκολ ΠΑΟΚ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό, με αφορμή (και) το χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

• Ο Ολυμπιακός κάνει πάντα φιέστα με νίκη, κατέγραφα χθες το μεσημέρι…Άλλο ένα ρεκόρ, ανάμεσα σε τόσα, που έσπασε η φετινή ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς…

• Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, τελευταίο στο Καραϊσκάκη για φέτος, ήταν ουσιαστικά παρόμοιο με εκείνο με τον Παναθηναϊκό τις προάλλες! Κατ΄ αρχάς, και τα δύο ντέρμπι ξεκίνησαν με δώρα των γκολκίπερ του Ολυμπιακού! Ο Βατσλίκ είχε κάνει δώρο στον Παλάσιος το 0-1 του Παναθηναϊκού κι ο Τζολάκης έκανε δώρο στον Σοάρες το 0-1 του ΠΑΟΚ, με μία τραγική έξοδο, με την οποία νόμιζε ότι η μπάλα θα καταλήξει στην αγκαλιά του, χωρίς καν να έχει δει τον παίκτη του ΠΑΟΚ που ερχόταν από θέση μέσα αριστερά.

• Η διαφορά στα δύο ντέρμπι είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχασε από τον ΠΑΟΚ, όπως έχασε από τον ΠΑΟ, διότι χθες μπόρεσε και ισοφάρισε σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο, στο φινάλε του α΄ ημιχρόνου, με το γκολ του Καρβάλιο, όπως θα μπορούσε να ισοφαρίσει ακριβώς στο ίδιο σημείο και με τον ΠΑΟ, με τις ευκαιρίες των Ροντρίγκες και Λόπες. Την Τετάρτη τις έχασε, με το που ξεκίνησε το β΄ημίχρονο έφαγε κι άλλο ένα γκολ κι έτσι έχασε ακόμη και το αήττητο στο Καραϊσκάκη, που κρατούσε επί δύο ολόκληρα χρόνια.

• Το γκολ του Καρβάλιο ήταν καρμπόν με εκείνο που ο ίδιος παίκτης είχε βάλει στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1! Τότε ήταν ο Βατσλίκ που είχε κάνει τη βαθιά πάσα προς τον Μασούρα, με τον Μοχαμάντι να χάνει τον έλεγχο της φάσης και τον εξτρέμ του Ολυμπιακού να βγάζει την ασίστ στον Καρβάλιο. Τώρα ήταν ο Τζολάκης που έκανε τη βαθιά πάσα προς τον Ανδρούτσο, με τον αντίπαλο αριστερό μπακ πάλι (Τσαούση) να μην μπορεί να διώξει και τον δεξιό μπακ του Ολυμπιακού να στρώνει στον Καρβάλιο για το 1-1. Ο Πορτογάλος έχει καλά τελειώματα, διάρκεια πρέπει να βρει στο παιχνίδι του.

Ολυμπιακός: Καρμπόν γκολ Καρβάλιο, καρμπόν γκολ ΠΑΟΚ!

• Το απογοητευτικό για τον πρωταθλητή ήταν ότι έφαγε πάλι ίδιο γκολ από τον ΠΑΟΚ, με εκείνο εξαιτίας του οποίου αποκλείστηκε από το Κύπελλο μέσα στο Καραϊσκάκη. Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για μία ομάδα και για έναν προπονητή, όταν δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους. Όπως τότε ο Σβαμπ πέρασε με το αριστερό την πάσα προς το δεύτερο δοκάρι στον Ολιβέιρα, έτσι και χθες πέρασε ο Ζίφκοβιτς την πάσα πάλι προς το δεύτερο δοκάρι στον (σκόρερ) Σοάρες. Στο 1-1 του Κυπέλλου ήταν ο Λαλά που απέτυχε να σταματήσει την πάσα στην πλάτη του, στο χθεσινό 1-1 ήταν ο Ανδρούτσος που απέτυχε σε ίδια ακριβώς πάσα.

• Το ακόμη χειρότερο είναι ότι στο 45΄ο ΠΑΟΚ πήγε να βάλει και δεύτερο γκολ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! Πάλι με πάσα από ίδια θέση στο δεύτερο δοκάρι του Ολυμπιακού, στην πλευρά του Ανδρούτσου, ο οποίος μάλιστα αυτή τη φορά βρέθηκε ανάμεσα σε δύο αντιπάλους…Το ότι ο Σβαμπ αστόχησε στην κεφαλιά δεν λέει και πολλά για το πραγματικά θλιβερό σκηνικό να τρώει ο Ολυμπιακός συνεχώς φάσεις από τον ΠΑΟΚ με τον ίδιο και τον ίδιο τρόπο…

• Άραγε, το τεχνικό τιμ δεν το έχει αντιληφθεί, δεν έχει δώσει τις οδηγίες στους παίκτες; Δεν μπορώ να το πιστέψω, ειλικρινά-αν το πιστέψω, σημαίνει ότι δεν γίνεται η παραμικρή δουλειά. Άρα, πού καταλήγουμε; Είναι τόσο δύσκολο οι παίκτες να αντιμετωπίσουν μία συγκεκριμένη επίθεση του ΠΑΟΚ; Κατ΄ αρχάς, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να μην μπορεί να βγάζει ο κάθε αντίπαλος την πάσα του όποτε θέλει και όπου θέλει. Άμα τον μαρκάρεις τον άλλο, και δεν του δίνεις τη δυνατότητα να πασάρει όπως θέλει, είναι αλλιώς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x