Κώστας Νικολακόπουλος

Μακάρι να παίζει ο Ολυμπιακός και στη συνέχεια όπως έπαιξε με την ΑΕΚ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr κάποια πράγματα επί αγωνιστικού για τον Ολυμπιακό.

•Έχετε δει τα στατιστικά του ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ; Ο Ολυμπιακός είχε 16 τελικές, εκ των οποίων οι 15 εντός περιοχής! Μιλάμε για δεδομένο που «δεν παίζει»! Για να καταλάβετε, η ΑΕΚ είχε κι αυτή αρκετές τελικές (13), αλλά μόνο οι μισές (εφτά) ήταν εντός περιοχής.

•Ξεκινάω από αυτή την παρατήρηση, για να καταλήξω στο ότι μακάρι ο Ολυμπιακός να παίξει και στη συνέχεια της σεζόν όπως έπαιξε και με την ΑΕΚ, όταν μιλάμε για το δημιουργικό κομμάτι. Και δεν υπερβάλλω καθόλου. Ας έφερε 1-1 με την ΑΕΚ!

•Σε αρκετά φετινά παιχνίδια, το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν ακριβώς αυτό, ότι δεν ήταν όσο δημιουργικός έπρεπε να είναι, ως…Ολυμπιακός, πρωταθλητής, πρωτοπόρος, ομάδα με πρόκριση από όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ κλπ, κλπ. Με την ΑΕΚ, όμως, είδαμε ένα Ολυμπιακό να φτιάχνει καθαρές ευκαιρίες για γκολ, με σχεδόν κάθε τρόπο!

•Από τον πιο…κυνικό (βλέπε το δοκάρι του Μασούρα και τις κεφαλιές του Παπασταθόπουλου από στατικές φάσεις, αλλά και τα σουτ των Αγκιμπού και Εμβιλά από αράουτ!), έως τον πιο όμορφο (βλέπε τις πέντε φοβερές μπαλιές από τον άξονα, τέσσερις του Εμβιλά και μία του Αραμπί, έστω κι αν καμία από τις τέσσερις ευκαιρίες δεν κατέληξε σε γκολ).

•Από τον πιο…περίεργο (βλέπε τα βολέ του Βατσλίκ, από τα οποία προήλθαν το γκολ του Καρβάλιο, αλλά κι η ευκαιρία στο 93’ του Τικίνιο), έως τον πιο κλασικό (βλέπε πλαγιοκοπήσεις από δεξιά με Λαλά και με Φορτούνη).

•Από την ικανότητα του Καρβάλιο να βγάζει σε καλή θέση συμπαίκτες του ερχόμενος από αριστερά και συγκλίνοντας στον άξονα (βλέπε Μασούρα κι Αγκιμπού), έως την ικανότητα του Μασούρα να βγάζει συνεργασίες με τον Αραμπί (βλέπε την καλύτερη κίνηση του φορ του Ολυμπιακού, με το σουτ του όμως να μπλοκάρεται).

Ολυμπιακός: Μακάρι να παίζει και στη συνέχεια όπως με ΑΕΚ

•Πραγματικά είναι να απορεί κανείς: πόσες φάσεις έπρεπε να κάνει ο Ολυμπιακός για να κερδίσει την ΑΕΚ; Και, προσέξτε, δεν είναι μόνο οι ευκαιρίες στις οποίες οι παίκτες του Μαρτίνς τέλειωσαν τις φάσεις. Υπάρχουν κι ευκαιρίες στις οποίες οι παίκτες του Ολυμπιακού απέτυχαν έστω να κάνουν τελική. Όπως εκείνη του Μασούρα μόλις στο 4ο λεπτό, που τον έβγαλε ο Αραμπί φάτσα με τον Στάνκοβιτς κι ο Έλληνας διεθνής μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει και πότε θα σουτάρει, κόπηκε από τον Μοχαμάντι σε άριστη θέση για γκολ.

•Για να είμαι ειλικρινής, πάντως, η πιο εκνευριστική στιγμή, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, δεν ήταν οι χαμένες ευκαιρίες του Αραμπί, όσο η τραγική συμπεριφορά του Αγκιμπού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α΄ ημιχρόνου.

Δείτε τη φωτογραφία και θυμηθείτε…
Ολυμπιακός: Μακάρι να παίζει και στη συνέχεια όπως με ΑΕΚ

•Ο ίδιος ο Αγκιμπού έκανε εκπληκτική κίνηση κι έκλεψε την μπάλα από το Μήτογλου, μπούκαρε και πάτησε πολύ ωραία στην περιοχή της ΑΕΚ κι αντί να σπάσει την μπάλα, όπως διδάσκεται στα μικρά παιδιά, προς τα πίσω σε Καρβάλιο και Μαντί (ο πρώτος μάλιστα του ζητούσε επίμονα την πάσα), καθυστέρησε και εν τέλει προσπάθησε να σκοράρει (;) από τόσο πλάγια θέση, με συνέπεια βέβαια να γυρίσει πίσω ο Μήτογλου και να διώξει σε κόρνερ τη σέντρα σουτ που έκανε.

•Δυστυχώς, τελειώνει η σεζόν και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αρνούνται να εφαρμόσουν μία από τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου, την ομαδικότητα. Ο Αγκιμπού είναι από τους πρώτους σε αυτό το κομμάτι, αλλά καθόλου μόνος. Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία ότι ο Μασούρας αντί να σουτάρει στα…περιστέρια, θα μπορούσε πανεύκολα να πασάρει στον Αγκιμπού, που ήταν εντελώς μόνος του αριστερά.

Ολυμπιακός: Μακάρι να παίζει και στη συνέχεια όπως με ΑΕΚ

•Ξέρετε πόσες τέτοιες φωτογραφίες θα μπορούσα να βάλω ακόμη, μόνο από το παιχνίδι με την ΑΕΚ; και με άλλους πρωταγωνιστές;…Ατυχώς είναι κάτι που δεν αλλάζει στον Ολυμπιακό, δεν μπορεί προφανώς κανείς να το αλλάξει στο Ρέντη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x