Κώστας Νικολακόπουλος

Ο συμπαίκτης Χάαλαντ, Όντεγκααρντ, Σόρλοτ στον Ολυμπιακό και μια δήλωση Λούντογκορετς για Ντεσπόντοφ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr περί Σολμπάκεν, αλλά και κάτι για Ντεσπότοφ

· Κατ΄ αρχάς, να απολογηθώ για χθες, που μπέρδεψα (!) τις άλλες ομάδες, πλην της Τόπολα, που ήθελα στην κλήρωση του Ολυμπιακού, τις δύο αυστριακές, την ΛΑΣΚ με την Στούρμ και τις δύο εξ Aνατολών, την Γκαραμπάγκ με την Μπάτε…

· Θα ήθελα λοιπόν να γράψω δύο πράγματα για τη μεταγραφή του Σολμπάκεν, που είναι νομίζω πιο σημαντική απ΄ ότι έχει αναδειχθεί μέσα στο χαμό της επικαιρότητας, με τη ρεβάνς στην Ευρώπη, την κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, την αναζήτηση και σέντερ φορ, αλλά και την παράλληλη συζήτηση που γίνονταν για τον Ντεσπότοφ.

· Ο Νορβηγός είναι ένας παίκτης που πήγε στη Ρόμα τον Ιανουάριο και έπαιζε-δεν είναι ότι δεν έπαιζε. Έκανε 15 παιχνίδια στο Καμπιονάτο, εφτά βασικός κι οκτώ αλλαγή, με τελευταία συμμετοχή του την περασμένη Κυριακή, που μπήκε αλλαγή στο 68’ στο Βερόνα-Ρόμα 2-1. Έκανε ένα γκολ, το νικητήριο στο 1-0 επί της Βερόνα τον περασμένο Φλεβάρη, ενώ είχε και δύο ασίστ.

· Μέχρι την περασμένη εβδομάδα ο Σολμπάκεν δεν ήταν υπό παραχώρηση από τη Ρόμα. Έγιναν, όμως, οι δύο δυνατές μεταγραφές του Λουκάκου και του Αζμούν τις τελευταίες ημέρες κι έτσι ο Νορβηγός βρέθηκε να μένει πίσω στην ιεραρχία, λόγω της παρουσίας και των Ντιμπάλα, Ελ Σαράουι και Μπελότι, ενώ φυσικά υπάρχει κι ο Άμπραχαμ, που είναι τραυματίας και γυρίζει το Γενάρη. Κι έτσι βρέθηκε ο Νορβηγός στη λίστα προς αποχώρηση στο φινάλε των μεταγραφών.

· Μιλάμε δε για ένα παίκτη εν ενεργεία διεθνή με τη Νορβηγία, που μεσοεπιθετικά έχει παικταράδες. Σέντερ φορ τον Χάαλαντ της Μάντσεστερ Σίτι και τον Σόρλοτ της Βιγιαρεάλ, με εναλλακτική τον Λάρσεν της Θέλτα και τον Κινγκ της Φενέρμπαχτσε (και πρώην Μπόρνμουθ). Και πίσω από τους σέντερ φορ, τον Όντεγκααρντ της Άρσεναλ, τον Χάουγκε της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, τον Μοχάμεντ Ελιουνούσι της Κοπεγχάγης (και πρώην της Σάουθαμπτον) και τον Σολμπάκεν. Με τον νυν άσο του Ολυμπιακού να είναι βασικός στα τέσσερα από τα έξι (δύο φιλικά και τέσσερα προκριματικά EURO) τελευταία παιχνίδια της Νορβηγίας και στα άλλα δύο να έχει μπει αλλαγή, στο ένα στο ημίχρονο και στο άλλο στο 74’.

Ολυμπιακός: Μια δήλωση Λούντογκορετς για Ντεσπόντοφ

· Τέλος πάντων, και κάτι για τον Ντεσπόντοφ, για τον οποίο όντως διαπραγματεύτηκε ο Ολυμπιακός μέσα στην εβδομάδα με τη Λούντογκορετς, αλλά σταμάτησε κάθε συζήτηση απ΄ όταν έκλεισε τον πρώτο στόχο, τον Σολμπάκεν, δηλαδή την Πέμπτη το βράδυ, και απ΄ όταν οι Βούλγαροι βλέποντας το «ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον άρχισαν να ζητάνε τρέλες.

· Σήμερα το πρωί λοιπόν, ο αθλητικός διευθυντής της Λούντογκορετς, Γκεόργκι Καραμαντζούκοφ, ρωτήθηκε από τη βουλγάρικη εφημερίδα Blitz περί Ολυμπιακού και Ντεσπόντοφ και απάντησε ως εξής: «Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός υποψήφιος για την μεταγραφή του, υπάρχει κι ο ΠΑΟΚ. Πολλές ομάδες παλεύουν για τον Κίριλ, θα δούμε σύντομα τι θα γίνει. Τώρα θα πάει στην Εθνική, αλλά αν υπάρξει συμφωνία για την πώληση του, θα φύγει και θα πάει για ιατρικές εξετάσεις κι υπογραφές»!

· Τώρα, αν ο αξιωματούχος της πρωταθλήτριας Βουλγαρίας λέει αλήθεια για τον ΠΑΟΚ ή βάζει και το όνομα του ΠΑΟΚ στο κόλπο μήπως τσιμπήσει και επανέλθει ο Ολυμπιακός, που δύο ημέρες δεν έχει καν τηλεφωνήσει για τον Ντεσπόντοφ κι η Λούντογκορετς βλέπει ότι θα χάσει κι αυτά τα λεφτά που της έδιναν από τον Πειραιά, εγώ δεν το ξέρω. Κατά την Blitz, τον αρχηγό της Εθνικής Βουλγαρίας θέλουν και οι Παρτίζαν, Ερυθρός Αστέρας και ΑΕΚ…

· Αυτό που μπορώ να σας μεταφέρω είναι ότι από τον Ολυμπιακό μου λένε ότι δεν θα ξαναμπούν σε συζήτηση για τον Ντεσπόντοφ, με τον Μαρτίνεθ να είναι ευχαριστημένος καθώς υπολογίζει για τα πλάγια τους Φορτούνη, Σολμπάκεν, Μπιέλ, Σκάρπα, Μπρίνιτς και τους πασπαρτού Μασούρα, Βρουσάι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x