Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Μία κουβέντα για Κανέ, Μανωλά και Μπα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εικόνα κάποιων παικτών του Ολυμπιακού στο τελευταίο φιλικό.

• Τι μου άρεσε από το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού, το 0-0 με την Κρακόβια; Δύο αμυντικογενείς παίκτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα των επιθετικογενών…

• Ο Κανέ έδωσε μία σιγουριά στη μεσαία γραμμή, αναφορικά περισσότερο με το ανασταλτικό κομμάτι. Έκλεψε μπάλες, έκοψε επικίνδυνες σέντρες, σταμάτησε αντεπίθεση έστω με φάουλ, πίεσε ψηλά, διόρθωσε ο ίδιος ένα λάθος που έκανε. Υστερεί έναντι του Εμβιλά στην πάσα, ειδικά ανάμεσα στις γραμμές της αντίπαλης ομάδας, αλλά τον είδαμε και να χώνεται για γκολ και να επιχειρεί να σκοράρει με καλό σουτ. Μοιάζει να μπορεί να εξελιχθεί σε μία τίμια λύση για τη θέση Νο 6, με τον αστερίσκο ότι έχει ένα ταβάνι.

• Ο Μανωλάς μπήκε στο 63’ και αφού πρώτα έφαγε μία «απαλλαγή» από αντίπαλο, έβγαλε τον καλό εαυτό του, παίζοντας σαν να ήταν σε επίσημο παιχνίδι στο οποίο κρίνονταν πολλά-κάτι σημαντικό από πλευράς νοοτροπίας, αφού όταν στα φιλικά είσαι χαλαρός, δεν είναι τόσο απλό να πας μετά στα επίσημα όντας στο 100%. Κάπως έτσι τον είδαμε να κάνει τρία τάκλιν-καμικάζι, να κλέβει, να κόβει, να διώχνει.

• Μακάρι να συνεχίσει έτσι ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, γιατί ο Σισέ δεν αλλάζει εικόνα εδώ και πολύ καιρό: ικανός για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο μέσα στο παιχνίδι. Στο φιλικό με την πολωνική ομάδα ο Αφρικάνος στόπερ είχε δύο-τρεις πολύ καλές ενέργειες, σε κοψίματα και πάσες, και πήγε να σκοράρει κιόλας ξανά, όμως είχε και πολύ περισσότερες κακές πάσες και προπάντων δύο στιγμές κακές αμυντικά, που έδωσαν δύο ευκαιρίες στον αντίπαλο.

Ολυμπιακός: Μία κουβέντα για Κανέ, Μανωλά και Μπα

• Στην πρώτη περίπτωση ο Σισέ κοντρόλαρε πολύ ωραία την μπάλα με το στήθος, αλλά την ίδια στιγμή πούλησε την μπάλα και οι Πολωνοί βγήκαν στην αντεπίθεση, φτάνοντας στην καλύτερη τους ευκαιρία στο ματς, με τον Βατσλίκ να στέκεται τυχερός, καθώς το σουτ από άριστη θέση πήγε πάνω του. Στη δεύτερη περίπτωση ο Σισέ έχασε την μπάλα πάλι στο ξεκίνημα της φάσης κι οι Πολωνοί βρήκαν την ευκαιρία να απειλήσουν με ένα σουτ.

• Αντίθετα, αυτή τη φορά ήταν πολύ σοβαρός ο Μπα, παίζοντας για 63 λεπτά στην καρδιά της άμυνας δίπλα στον Σισέ. Ο έτερος Σενεγαλέζος στόπερ του Ολυμπιακού καθάρισε όλες τις φάσεις στις οποίες ενεπλάκη, με ταχύτητα, αλλά και με πειστικό τρόπο, είτε χρειάστηκε να βγει στα πλάγια, είτε να καλύψει χώρους, είτε να μπλοκάρει σουτ αντίπαλων, ενώ βγήκε με επιτυχία και μάρκαρε ψηλά. Το ζητούμενο είναι τι θα κάνει στο επόμενο, στο μεθεπόμενο κλπ παιχνίδι ο Μπα. Αν δηλαδή σταθεροποιηθεί επιτέλους σε καλά επίπεδα η, αρχίσει ξανά τα ίδια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x