Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μπιέλ έχει όπλα, κυρίως ένα, για τη μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Μπιέλ με αφορμή την πληροφορία από Ισπανία περί ενδιαφέροντος της Μαγιόρκα.

• Η πληροφορία από την Ισπανία περί ενδιαφέροντος της Μαγιόρκα κι ενδεχομένως κι άλλων ισπανικών ομάδων για τον Πεπ Μπιέλ αναμφίβολα παρουσίασε ενδιαφέρον. Διότι πρωτίστως δείχνει ότι είτε ο Μπιέλ ψάχνεται για μεταγραφή, είτε ο Ολυμπιακός ψάχνεται για να τον πουλήσει, είτε και οι δύο θα ήθελαν ένα διαζύγιο.

• Τώρα, ένα καλό ερώτημα είναι κατά πόσο οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη διάθεση να βάλουν πάνω στο τραπέζι τα έξι εκ. Ευρώ που δαπάνησε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ολυμπιακός για να τον κάνει δικό του από την Κοπεγχάγη. Τα λεφτά δεν είναι και λίγα, για παίκτη που στην Ισπανία έχει παίξει μόνο στη Β' κατηγορία (Σαραγόσα).

• Αυτό, όμως, που είχε κεντρίσει τον Ολυμπιακό για να τον πάρει, μπορεί να αποδειχθεί και καθοριστικός παράγοντας για μία νέα μεταγραφή του Μπιέλ, που για να δίνει τους τελευταίους μήνες συνεντεύξεις σε ισπανικά ΜΜΕ, σημαίνει ότι μάλλον αρχίζει και σκέφτεται και καλλιεργεί έδαφος για μία επιστροφή στην πατρίδα του.

• Και τι είχε δελεάσει τον Ολυμπιακό από τον Μπιέλ; Μα τα νούμερα! Πέρυσι (2021-22) ο 26χρονος Ισπανός μεσοκυνηγός είχε 47 παιχνίδια, με 18 γκολ και 15 ασίστ! Και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν (2022-23) είχε πάντα με την Κοπεγχάγη έξι γκολ και τρεις ασίστ σε εννιά παιχνίδια, πριν φυσικά πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Με αυτά τα στατιστικά, οι «ερυθρόλευκοι» θαμπώθηκαν» και τα «έσκασαν».

Ολυμπιακός-Νικολακόπουλος: Ο Μπιέλ έχει όπλα

Τα δε νούμερα του στον Ολυμπιακό φέτος μπορεί να μην θαμπώνουν τον άλλο, όμως δεν είναι άσχημα: 10 γκολ και τέσσερις ασίστ, συν ένα κερδισμένο πέναλτι, αν δούμε το transfermarkt, που κακά τα ψέματα όλοι το «συμβουλεύονται». Διότι, έχει φτιάξει κι άλλα τέσσερα γκολ.

Αλλά τέλος πάντων, αν σε αυτά τα 10 γκολ και τις τέσσερις ασίστ, βάλουμε και τα έξι γκολ και τις τρεις ασίστ που είχε στις αρχές της σεζόν με την Κοπεγχάγη, βγαίνει για το 2022-23 ένας απολογισμός που δεν είναι αδιάφορος: συνολικά 48 παιχνίδια, με 16 γκολ και εφτά ασίστ. Νούμερα, που μπορούν να τραβήξουν ένα ενδιαφερόμενο, σε συνδυασμό και με τα περσινά 47 παιχνίδια, 18 γκολ και 15 ασίστ.

• Σε τι βαθμό τώρα μπορεί να τον τραβήξουν, ώστε να πάει πίσω στον Ολυμπιακό τουλάχιστον τα 7 εκ. Ευρώ που του έχει κοστίσει ο παίκτης, μαζί με το φετινό ετήσιο συμβόλαιο του, αυτό θα το δείξει μόνο ο χρόνος. Είναι, πάντως, ένα όπλο για τον Μπιέλ αυτά τα νούμερα. Συν βέβαια ότι είναι Ισπανός κι αυτό μετράει σε κάθε ισπανική ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x