Κώστας Νικολακόπουλος

Μάθημα για τον Ολυμπιακό η συντριβή όλων που ξεκίνησαν απευθείας από το Γιουρόπα Λιγκ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το sport-fm.gr το μάθημα που πρέπει να αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός από τα φετινά προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

• Γίνεται πολύς λόγος για τη δυνατότητα να πάει ο Ολυμπιακός απευθείας στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ. Σε λίγο θα…παρακαλάμε να πάρει η Ρόμα το Γιουρόπα Λιγκ και να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα του ιταλικού πρωταθλήματος, ώστε να εκπληρωθεί η σχετική κι αναγκαία συνθήκη, ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να αποφύγουν τη διαδικασία του γ΄ προκριματικού γύρου.

• Είναι άραγε, όμως, τόσο μεγάλο ένα τέτοιο πλεονέκτημα; Θα έλεγα μόνο για ένα λόγο: γιατί έτσι ακόμη κι αν αποκλειστείς στα πλέι οφς, συνεχίζεις στην Ευρώπη, γιατί αυτόματα μεταφέρεσαι στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Ειδάλλως, ας έχουμε κάτι υπόψιν μας: το μεγάλο αγωνιστικό ντεζαβαντάζ των ομάδων που παίζουν απευθείας στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ κι αντιμετωπίζουν ομάδες που είχαν παίξει προηγουμένως προκριματικούς γύρους, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στο Γιουρόπα Λιγκ.

Να θυμίσουμε τι έπαθαν τον περασμένο Αύγουστο στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ οι ομάδες που έπαιξαν απευθείας σε αυτή τη φάση, χωρίς δηλαδή προκριματικά;

Η Αούστρια Βιέννης αποκλείστηκε από τη Φενέρμπαχτσε με συνολικό σκορ 1-6

Η ουκρανική Ντνίπρο αποκλείστηκε από την ΑΕΚ Λάρνακα με συνολικό σκορ 1-5

Η τουρκική Σίβασπορ αποκλείστηκε από τη σουηδική Μάλμε με συνολικό σκορ 1-5

Η σκοτσέζικη Χερτς αποκλείστηκε από την Ζυρίχη με συνολικό σκορ 1-3

Η Σίλκεμποργκ Δανίας αποκλείστηκε από το Ελσίνκι με συνολικό σκορ 1-2

Ολυμπιακός-Νικολακόπουλος: Το μάθημα για το Γιουρόπα Λιγκ

Όλες δηλαδή αποκλείστηκαν! Και οι πέντε. Οι τρεις με συντριβές! Κι όχι από τίποτα…θηρία.

• Γενικά είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα η ανετοιμότητα των ομάδων του Γιουρόπα Λιγκ. Διότι, και στη γ΄ προκριματική φάση την ίδια κακή τύχη είχαν οι δύο μόλις ομάδες που ξεκίνησαν ακριβώς από εκεί τη φετινή τους ευρωπαϊκή παρουσία. Όπως θα την ξεκινήσει τώρα κι ο Ολυμπιακός. Η μεν Παρτίζαν Βελιγραδίου αποκλείστηκε από την ΑΕΚ Λάρνακα, που προέρχονταν από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η δε Σλοβάτσκο της Τσεχίας αποκλείστηκε από την Φενέρμπαχτσε, που επίσης προέρχονταν από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Άρα, το μεγάλο ζητούμενο είναι να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός έτοιμος όταν θα παίξει. Κι όχι το πότε ακριβώς θα παίξει...

• Όπως για παράδειγμα είχε εμφανιστεί έτοιμος το 2018, στην πρώτη σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς, όταν και τότε ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ την ευρωπαϊκή περιπέτεια του και στις 9 και 16 Αυγούστου είχε αποκλείσει με χαρακτηριστική ευκολία την ελβετική Λουκέρνη (4-0 και 3-1). Με τη συγκυρία να είναι ότι και τώρα πρώτη του αντίπαλος στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ μπορεί να είναι ελβετική ομάδα, η Σερβέτ η, η Λουγκάνο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x