Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Ένα ντέρμπι «ζωής ή θανάτου» από την 7η κιόλας αγωνιστική!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει πιο ψύχραιμα μέσα από το sport-fm.gr τη σημασία του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό.

• Όσο περνούν οι ημέρες και μπορούμε να δούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα, τόσο και γίνεται αντιληπτό ότι για τον Ολυμπιακό το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν αγώνας ζωής ή θανάτου, παρότι βρισκόμαστε μόλις στην 7η αγωνιστική. Ήταν ένα παιχνίδι που για τον Ολυμπιακό η νίκη ήταν μονόδρομος, αυτό που λέμε «δεν υπήρχε γι΄ αυτόν άλλο αποτέλεσμα».

• Σκεφθείτε ότι έστω ισόπαλο να έληγε το παιχνίδι, τώρα…

Η ΑΕΚ θα ήταν μόνη στην πρώτη θέση με 16 βαθμούς κι ο Ολυμπιακός θα ήταν δεύτερος με 15 (και θα είχε να πάει και στο ΟΑΚΑ να παίξει με την ΑΕΚ μετά από δύο αγωνιστικές) με τον ΠΑΟΚ τρίτο στη βαθμολογία με 14 πόντους.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα είχε σε τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια του στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος τρεις ισοπαλίες (μην ξεχνάμε τα 0-0 με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό) και μία μόλις νίκη επί του Απόλλωνα.

Ο ΠΑΟΚ θα είχε να λέει ότι μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου τον Μάιο μέσα στο ΟΑΚΑ, με το 2-1 επί του Ολυμπιακού, του πήρε και ισοπαλία μέσα στο Καραϊσκάκη και ότι ως το τέλος της σεζόν θα τον είχε δύο φορές μέσα στην Τούμπα και μόνο άλλη μία στο Καραϊσκάκη.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μετά το βαρύ 1-3 από την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη την Πέμπτη, θα είχε και δεύτερο αρνητικό αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ημέρες και θα είχε χάσει σε ένα τετραήμερο την πρωτιά τόσο στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, όσο και στο πρωτάθλημα…

• Καταλαβαίνετε; Τον Ολυμπιακό δεν τον έπαιρνε, όπως λέμε, για άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης την Κυριακή. Κι ας έπαιζε και χωρίς κόσμο, λόγω της τιμωρίας του. Μην κοροϊδευόμαστε, για τον Ολυμπιακό μία αποτυχία κόντρα στον ΠΑΟΚ, ακόμη επαναλαμβάνω και με τη μορφή της ισοπαλίας, θα έφερνε διαφόρων ειδών προβλήματα στην ομάδα και γενικά στο σύλλογο.

ΑΛΛΟΙ θα τα είχαν με τον Μαρτίνς, «που βάζει την ίδια ενδεκάδα Πέμπτη-Κυριακή και η ομάδα δεν έχει φρεσκάδα».

Ολυμπιακός: Ντέρμπι «ζωής ή θανάτου» από την 7η αγωνιστική

ΑΛΛΟΙ θα τα είχαν με τις μεταγραφές της διοίκησης, «που πήρε ένα σωρό παίκτες για να παίζει τελικά μόνο ο μικρός ο Αγκιμπού».

ΑΛΛΟΙ θα τα είχαν με τους παίκτες, «που παίρνουν ένα-δύο εκατομμύρια Ευρώ ο καθένας και δεν μπορούν να κερδίσουν ένα ματς μέσα στο Καραϊσκάκη».

ΑΛΛΟΙ θα θυμόντουσαν τα καπνογόνα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ, «που μας έκαναν ζημιά και σε εκείνο το παιχνίδι, στο οποίο φέραμε 0-0, αλλά και σε αυτό με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο παίξαμε χωρίς κόσμο».

• Πολλές ισορροπίες θα κινδύνευαν εάν δεν έρχονταν το τρίποντο επί του ΠΑΟΚ. Οπότε, πραγματικά είναι μεγάλη υπόθεση που ήρθε το τρίποντο, έστω και…ψυχοβγαλτικά στο φινάλε, με τις τελικές να είναι από το 58’ και μετά 2-5, ενώ έως το 57’ ήταν 9-1! Και είναι όλοι ευχαριστημένοι!
Ο ΜΑΡΤΙΝΣ έγινε μάγκας που «κτύπησε» τον ΠΑΟΚ πάνω στο σημείο Εσίτι…

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ έγιναν μάγκες, αφού «έκαναν ευκαιρίες για να τους βάλουν και τέσσερα γκολ»…

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ βγήκε από πάνω, με την κίνηση να φέρει τον Ροντρίγκες από το παράθυρο των μεταγραφών των ελεύθερων…

Ο ΚΟΣΜΟΣ είναι πανευτυχής που η ομάδα συνεχίζει πρώτη και το κεκλεισμένων θυρών ξεπεράστηκε χωρίς συνέπεια…

• Κι ο Ολυμπιακός είναι μόνος πρώτος στο πρωτάθλημα, την στιγμή που τις δύο επόμενες αγωνιστικές παίζει με Παναιτωλικό έξω και Ιωνικό μέσα, ενώ η ΑΕΚ έχει να παίξει με τον Άρη στο ΟΑΚΑ κι ο ΠΑΟΚ να παίξει στη Λεωφόρο με τον ΠΑΟ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x