Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Ο Βατσλίκ και στο Κύπελλο και η «σχέση» με Τικίνιο και Ροντρίγκες…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr κάποια πράγματα με αφορμή την παρουσία του Βατσλίκ στην Τούμπα.

•Πίστευαν κάποιοι ότι o Πέδρο Μαρτίνς θα έβαζε τον Τζολάκη βασικό στην Τούμπα, την Μεγάλη Πέμπτη, στον α΄ ημιτελικό του Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Με το σκεπτικό ότι μέχρι τώρα στα προηγούμενα παιχνίδια Κυπέλλου δεν είχε χρησιμοποιήσει καθόλου τον Βατσλίκ κι έβαζε άλλοτε τον Κρίστινσον κι άλλοτε τον Τζολάκη.

•Προφανώς δεν θα έχουν «διαβάσει» καλά μέχρι τώρα τον Πορτογάλο προπονητή. Όσο είναι στον Ολυμπιακό, πάντοτε στα πιο σημαντικά παιχνίδια του Κυπέλλου τον Ζοζέ Σα έβαζε. Π.χ. πέρυσι στους ημιτελικούς με τον ΠΑΣ (1-1, 3-1), πρόπερσι στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ (2-0), στην πρώτη του σεζόν στα δύο ματς με την Ξάνθη (1-1, 3-1)…

•Ο Τζολάκης έχει παίξει στο Κύπελλο μεγάλα παιχνίδια μόνο όταν ήταν τραυματίας ο Σα, στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2 πρόπερσι και στον τελικό Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-0 την ίδια σεζόν. Η μοναδική φορά που…παρέκκλινε της πορείας του ήταν στα δύο περσινά νοκ άουτ με τον Άρη, βάζοντας τον Τζολάκη στο 2-1 στο Καραϊσκάκη και τον Κρίστινσον στο 1-1 στο Χαριλάου.

•Τέλος πάντων, ο Βατσλίκ ήταν και πάλι βασικός στο 0-0 στην Τούμπα, δικαιώνοντας την επιλογή του προπονητή του, αφού κράτησε το μηδέν, χάρη σε εκείνη τη δύσκολη όσο και εντυπωσιακή, με το ένα χέρι, επέμβαση του στο σουτ του Ζίφκοβιτς από πολύ καλή θέση. Αλλά και γενικά έχοντας μία σταθερή παρουσία. Στην αρχή μάλιστα του ματς βγήκε και μπλόκαρε εύκολα την μπάλα σε μία βαθιά μπαλιά και σε μία σέντρα, ενώ είχε και μία πολύ καλή πάσα, με βολέ, προς τον Μασούρα.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ και στο Κύπελλο

•Το ψεγάδι του ήταν ότι δύο φορές που χρειάστηκε να διώξει την μπάλα με το αριστερό πόδι, δεν το έκανε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά αυτό που σε γενικές γραμμές μένει είναι ότι σε δύο επισκέψεις του Ολυμπιακού φέτος στην Τούμπα, και σε κρίσιμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, ο Τσέχος διεθνής τερματοφύλακας «ήταν εκεί». Κυρίως στο 1-1 της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, στο οποίο είχε χρειαστεί να επέμβει πέντε φορές, αλλά και να έχει την τύχη με το μέρος του στο δοκάρι του Τσινγκάρα. Και τελικά, σε δύο 90λεπτά η εστία του παραβιάστηκε μία φορά, από αυτογκόλ, του Ουσεϊνού Μπα.

•Και στη Λεωφόρο την περασμένη Κυριακή ο Βατσλίκ έσωσε την εστία του Ολυμπιακού στο τετ α τετ με τον Αϊτόρ, αλλά στο μοναδικό γκολ των «πράσινων» μάλλον ήταν αδύνατο να κάνει το παραμικρό, στο ξεπέταγμα του κυνηγού του Παναθηναϊκού. Όπως κι αν έχει, μπορεί κάποιος να πει ότι ο Βατσλίκ και ο Τικίνιο με τον Ροντρίγκες, ο καθένας ανάλογα και με το πόσο έχει παίξει, ήταν οι μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού που έχουν βοηθήσει, λιγότερο η, περισσότερο, φέτος την ομάδα.

•Ας προσέξουμε δε ότι ο Βατσλίκ είναι 33, ο Ροντρίγκες 32 κι ο Τικίνιο 31. Όλοι δηλαδή έμπειροι παίκτες, με αυτό που λέμε «βιογραφικό»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x