Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μαρτίνς έβαλε δύο φορές την ίδια 11άδα στην Τούμπα κι ο Ολυμπιακός έφερε δύο ισοπαλίες!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τις κινήσεις του Μαρτίνς και του Λουτσέσκου στα δύο φετινά ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα!

• Για όποιον δεν το πρόσεξε, που δεν νομίζω να το πρόσεξε και κανείς αφού συνήθως όλοι προσέχουν μόνο τα εξόφθαλμα…, ο Πέδρο Μαρτίνς έπαιξε στην Τούμπα την Μεγάλη Πέμπτη, όπως ακριβώς είχε παίξει στο β΄ ημίχρονο του αγώνα πρωταθλήματος του περασμένου Γενάρη με τον ΠΑΟΚ, στο επίσης ισόπαλο 1-1!

• Αν θυμάστε, τότε ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε ξεκινήσει το παιχνίδι με 3-4-3. Με Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Μπα στο κέντρο της άμυνας, με Ανδρούτσο, Εμβιλά, Μαντί, Ρέαμπτσιουκ μπροστά τους και με Μασούρα, Τικίνιο, Αγκιμπού στην επίθεση. Στο ημίχρονο, όμως, μετά από ένα δύσκολο α΄ 45λεπτο για τον πρωταθλητή, με τον Βατσλίκ να κρατάει την ισοπαλία με πολύ θετικές επεμβάσεις, ο Μαρτίνς είχε αλλάξει τον σχηματισμό σε 4-3-3 με τον Μπουχαλάκη μέσα και τον Μπα έξω, ενώ πάντοτε στο ημίχρονο έβγαλε και τον Ανδρούτσο, περνώντας τον Λαλά στο δεξί άκρο της άμυνας.

• Κάπως έτσι είχε παίξει στο β΄ ημίχρονο με Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Μαντί, Μασούρα, Τικίνιο κι Αγκιμπού, δηλαδή με την ίδια ενδεκάδα που έπαιξε στο 0-0 του Κυπέλλου, και μοναδική διαφορά τον Ροντρίγκες (το Γενάρη ήταν στο Κόπα Άφρικα) αντί του Αγκιμπού (ήταν τραυματίας). Είναι σαφές ότι ο Μαρτίνς θυμήθηκε ακριβώς εκείνο το 1-1 και ότι του είχε αρέσει ο έλεγχος του παιχνιδιού στο β΄ ημίχρονο από τον Ολυμπιακό, επιλέγοντας να κάνει ουσιαστικά το ίδιο στο πρώτο ματς του Κυπέλλου.

• Η δε αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός ελάχιστα απειλήθηκε από τον ΠΑΟΚ σε αυτά τα τρία ημίχρονα στα οποία έπαιξε με το ίδιο ουσιαστικά σχήμα. Ο ΠΑΟΚ είχε δύο ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου στο 1-1 του πρωταθλήματος κι από εκεί και πέρα την ευκαιρία του Ζίφκοβιτς στο 0-0 του Κυπέλλου. Σε αντίθεση με το α΄ ημίχρονο του 1-1 του πρωταθλήματος, στο οποίο ο Ολυμπιακός παρότι έπαιζε με τρεις στόπερ είχε δεχθεί μεγάλη πίεση και πολλές φάσεις. Για να είμαστε ρεαλιστές, όσες φάσεις είχε φάει ο Ολυμπιακός παίζοντας με τρεις στόπερ σε ένα ημίχρονο, δεν τις έφαγε σε τρία ημίχρονα παίζοντας με δύο στόπερ!...

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς έβαλε την ίδια 11άδα και...

• Από την άλλη, εξίσου αλήθεια είναι ότι κι ο Ολυμπιακός δεν απείλησε πολύ τον ΠΑΟΚ σε αυτά τα τρία ημίχρονα. Ο Μασούρας ήταν αυτός που τέλειωσε από καλή θέση τρεις φάσεις, αλλά όχι με επιτυχία. Με τον Ροντρίγκες να είναι αυτός που έκανε τη διαφορά την Πέμπτη, είτε με τις μπούκες και τις σέντρες του, είτε με τις αντεπιθέσεις του, είτε με τις επινοήσεις του (μία ευφυή κάθετη στον Λαλά, τον οποίο έτσι έβγαλε σε θέση μέσα δεξιά, χωρίς η σέντρα του Γάλλου μπακ να είναι η καλύτερη).

• Η ειρωνεία είναι ότι ο Ολυμπιακός σκόραρε μία φορά στα δύο 90λεπτα στην Τούμπα παίζοντας με 3-4-3, με ένα τυχερό γκολ του Τικίνιο, αλλά και ότι η μοναδική φορά που παραβιάστηκε η εστία του ήταν από αυτογκόλ (του Μπα)…

• Παρεμπιπτόντως, κι ο Λουτσέσκου ουσιαστικά με την ίδια, σε γενικές γραμμές, ενδεκάδα είχε παίξει κατά του Ολυμπιακού στις 30 του Γενάρη, δηλαδή πριν τρεις ολόκληρους μήνες! Με 4-2-3-1, με Πασχαλάκη, Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσινγκάρα, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίφκοβιτς, Άκπομ, Μπίσεσβαρ. Απλά, την Πέμπτη δεν είχε τον τραυματία Βιεϊρίνια κι έβαλε τον Σίντκλει κι επέλεξε τον Ζάμπα σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, με τον Μπίσεσβαρ 10άρι, τον Αουγκούστο εξάρι και τον Τσινγκάρα στον πάγκο. Επί της ουσίας μία μόνο αλλαγή, καθώς στο 1-1 του πρωταθλήματος ο Μπίσεσβαρ είχε τραυματιστεί κι είχε γίνει αλλαγή από το 40ο λεπτό από τον Ζαμπά, που ήταν βασικός την Πέμπτη.

• Η ειρωνεία εδώ ήταν ότι ο Ζάμπα έγινε αυτή τη φορά, στο 0-0 του Κυπέλλου, ο ίδιος αλλαγή λόγω τραυματισμού και πήρε τη θέση του ο Μιτρίτσα, στο 66ο λεπτό, στο ίδιο στο οποίο είχε μπει αλλαγή και στο 1-1, αντικαθιστώντας τότε τον Τσινγκάρα. Με τον Σίντκλει στο ίδιο λεπτό τότε να αντικαθιστά τον Βιεϊρίνια. Με τον ΠΑΟΚ να τελειώνει το ματς όπως είχε τελειώσει κι εκείνο το 1-1 του Γενάρη! Με Πασχαλάκη, Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Αουγκούστο, Κούρτιτς, Ζίφκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα, Άκπομ και μοναδική αλλαγή τον Μπίσεσβαρ αντί του Ζαμπά!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x