Κώστας Νικολακόπουλος

Οι 5+1… γνώριμοι του Ολυμπιακού στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για κάποιους…παλιούς γνώριμους του Ολυμπιακού στο Μουντιάλ του Κατάρ.

· Όπως είναι γνωστό, ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις ποδοσφαιριστές του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Με τον Σισέ να ξεκίνησε, εντυπωσιακά μάλιστα, την παρουσία του με την Εθνική ομάδα της Σενεγάλης και αύριο να αρχίζουν τόσο ο Κούντε με το Καμερούν, όσο και οι δύο Χουάνγκ με την Κορέα.

· Μόνο που ο Ολυμπιακός έχει και κάποιους άλλους γνώριμους του παίκτες στο Μουντιάλ.

· Κατ΄ αρχάς τους δύο διεθνής Τυνήσιους αμυντικούς, τον 26χρονο δεξιό μπακ Μοχάμεντ Ντρέγκερ της ελβετικής Λουκέρνης και τον 29χρονο κεντρικό αμυντικό Γιασίν Μεριά της Εσπεράνς στην πατρίδα του-και οι δυο ήταν βασικοί στο πρώτο ματς της Τυνησίας στο Μουντιάλ, στη λευκή ισοπαλία με την Δανία και δη με καλή απόδοση, ειδικά ο Μεριά, τον οποίο είχε φέρει στον Ολυμπιακό ο Ανιγκό. Ο Μεριά έπαιξε για 1,5 χρόνο στον Ολυμπιακό και δη με αρκετή επιτυχία, πριν αρχίσει κάποιες φοβερές γκέλες, που οδήγησαν την ΠΑΕ στην απόφαση ουσιαστικά να τον διώξει, αφού αρχικά τον έδωσε δανεικό σε δύο ομάδες της Τουρκίας και μετά τον πούλησε στους Άραβες της Αλ Αίν. Ο Ντρέγκερ μάλλον πέρασε και δεν ακούμπησε, για να βρει το λιμάνι του από πέρυσι στην Ελβετία.

Ολυμπιακός: Οι 5+1 γνώριμοι στο Μουντιάλ του Κατάρ

· Στη συνέχεια τους δύο Ιρανούς, τον Ανσαριφάρντ και τον Χατζησαφί. O Καρίμ έμεινε ενάμιση χρόνο στον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας πολλά γκολ και τώρα βγάζει το ψωμί του στην Ομόνοια, έχοντας περάσει κι από την ΑΕΚ, στην οποία ακόμη αγωνίζεται ο αριστεροπόδαρος Χατζησαφί, βασικός σε ολόκληρο το 90λεπτο στο Αγγλία-Ιράν 6-2. Στον Ολυμπιακό είχε μείνει μόλις για ένα εξάμηνο.

· Αντίθετα, μπορεί να έμεινε στον Ολυμπιακό λίγο, για την ακρίβεια μία σεζόν, ως δανεικός από την Άρσεναλ, ο Τζόελ Κάμπελ, αλλά είχε εντυπωσιάσει με τα «ερυθρόλευκα», με τα γκολ και τις ασίστ του, με αποκορύφωμα το γκολ στο 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κάμπελ εδώ και κάποια χρόνια παίζει στο Μεξικό. Σήμερα ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδι εναντίον της Ισπανίας.

Ολυμπιακός: Οι 5+1 γνώριμοι στο Μουντιάλ του Κατάρ

· Και «τιμής ένεκεν» να αναφέρω και τον Γκιγιέρμε Οτσόα! Ο έμπειρος γκολκίπερ της Εθνικής Μεξικού, που στην 133η διεθνή του εμφάνιση απέκρουσε το πέναλτι του Λεβαντόφσκι στο 0-0 με την Πολωνία, είχε πέσει στο τραπέζι τουλάχιστον τρεις φορές στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, όμως ποτέ δεν προχώρησε η περίπτωση του. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος να τον υπογράψει, αλλά αρνήθηκε ο παίκτης. Ο Οτσόα μένει ελεύθερος και η μεγαλύτερη ομάδα του Μεξικού, η Αμέρικα, στην οποία είναι αναντικατάστατος, θέλει να του δώσει νέο συμβόλαιο, παρότι το καλοκαίρι θα είναι στα 38 του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x