Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Όπως είχε κερδίσει τον ΟΦΗ χωρίς τον Φορτούνη, όλοι το κάτι παραπάνω…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος συνδέει μέσα από το sport-fm.gr τρία παιχνίδια του Ολυμπιακού, αυτό στις Σέρρες και το άλλο στο Περιστέρι, αλλά και εκείνο στον ΟΦΗ!

· Όχι, δεν κέρδισε κανένα… θηρίο ο Ολυμπιακός προχθές. Μία νεοφώτιστη ομάδα κέρδισε, που μάλιστα έπαιζε χωρίς τον κόσμο της στο γήπεδο της. Ας μην υποτιμάμε, όμως, αυτό το διπλό στις Σέρρες. Ειδικά από την στιγμή που είχε προηγηθεί το 2-2 στο Βόλο και είχε ρίξει τους «ερυθρόλευκους» στην 4η θέση της βαθμολογίας.

· Ήταν υπό πίεση ο Ολυμπιακός και ο Πανσερραϊκός φρόντισε να την κάνει πιο μεγάλη παίζοντας φουλ άμυνα. Κάπως έτσι, άλλωστε, μας προέκυψε ένα ματς που ήταν σε μία ισορροπία τρόμου ανάμεσα στο 0-0 και στο 1-0, σκορ και στο οποίο «κάθισε» το ματς, την στιγμή που μέχρι τώρα κατά μέσο όρο στα παιχνίδια των δύο ομάδων από την πρώτη αγωνιστική έως την αμέσως προηγούμενη από την τελευταία έμπαιναν από τρία γκολ!

· Η ομάδα του Καρβαλιάλ οργάνωνε αρκετά καλά τις επιθέσεις της, αλλά όταν έρχονταν η στιγμή της σέντρας από τα πλάγια, αφού ήταν πάρα πολύ δύσκολο να διασπαστεί από τον άξονα η αντίπαλη άμυνα, οι επιλογές δεν ήταν καλές. Ειδικά από την αριστερή πλευρά, παρά τις καλές συνεργασίες των Ποντένσε και Ορτέγκα, οι σέντρες ήταν απογοητευτικές, ενώ από τη δεξιά πλευρά η κατάσταση ήταν απλά καλύτερη, όχι όμως καλή. Ο Φορτούνης είχε μόνο μία καλή σέντρα (κι αυτή όταν πέρασε μία στιγμή από αριστερά!), με τον Ελ Κααμπί να αστοχεί στην κεφαλιά. Κι ο Ρόντινεϊ είχε δύο καλά γυρίσματα, με τον Ποντένσε να αστοχεί στο ένα και με τον Μαντί να σουτάρει άτσαλα στο άλλο.

Ολυμπιακός: Όπως είχε κερδίσει τον ΟΦΗ χωρίς τον Φορτούνη, όλοι το κάτι παραπάνω…

· Χωρίς καλές σέντρες, δεν ήταν εύκολο να βγουν καλές φάσεις. Ειδικά όταν τα κτυπήματα του Φορτούνη σε κόρνερ και φάουλ, αλλά και κάποιες κομπίνες σε αυτά, δεν ήταν καλά. Ακόμη, όμως, κι εκείνες οι λίγες στιγμές που έφεραν ευκαιρίες, δεν είχαν καλά τελειώματα από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ούτε από τον Φορτούνη, ούτε από τον Ποντένσε, τον Ελ Κααμπί, τον Μασούρα. Μέχρι κι ο Ελ Αραμπί όταν πέρασε τον γκολκίπερ και πλάσαρε, δεν έστειλε την μπάλα ψηλά για να κλειδώσει τη νίκη.

· Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αναπόφευκτα η νίκη ήρθε από μία προσωπική ενέργεια και δη ενός παίκτη που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες. Ο Μασούρας λοιπόν ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι παίρνοντας την επιλογή να ελιχθεί στην περιοχή-παρεμπιπτόντως, ο τηλεσχολιαστής διαιτησίας Κουτσιαύτης ήταν κάθετος ότι υπήρχε πέναλτι, με τον τρόπο που έβαλε το πόδι του ο αμυντικός.

· Πού θέλω να καταλήξω, ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, στον οποίο θα λείψει ο Φορτούνης, που ακόμη και σε μία μέτρια ημέρα του στις Σέρρες έκανε τη διαφορά με ορισμένες έξοχες πάσες, όπως π.χ. στον Μαντί εκεί που άργησε και τον πρόλαβε αμυντικός και τον έκοψε πάνω στο σουτ από ιδανική θέση για να σκοράρει. Θα πρέπει λοιπόν αύριο όλοι οι παίκτες του Καρβαλιάλ να κάνουν το κάτι παραπάνω για να καλύψουν το κενό του αρχηγού της ομάδας, που για να μην κοροϊδευόμαστε είναι τεράστιο.

Ολυμπιακός: Όπως είχε κερδίσει τον ΟΦΗ χωρίς τον Φορτούνη, όλοι το κάτι παραπάνω…

· Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 2-0 τον ΟΦΗ στην Κρήτη παίζοντας χωρίς τον Φορτούνη. Και είχε κερδίσει, γιατί ο Ποντένσε είχε καλά τελειώματα στις φάσεις των δύο γκολ, γιατί ο Μασούρας είχε υποδειγματική σέντρα για το 1-0, γιατί ο Γιόβετιτς έδωσε πάσα πάρε βάλε στο 2-0. Τέτοια πράγματα πρέπει να συμβούν και αύριο, αν οι Πειραιώτες θέλουν να πάρουν το διπλό. Αλλά αν ο Ποντένσε παίξει όπως τη Δευτέρα, δεν θα έχει νόημα.

· Γιατί το να είναι ένας παίκτης σε μία κακή ημέρα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αλλά ο καλός παίκτης και στην κακή του ημέρα θα έχει δύο-τρεις ενέργειες από αυτές που λέμε ότι κάνουν τη διαφορά, όπως τις είχε με τον Πανσερραϊκό ο Φορτούνης. Από τον Πορτογάλο δεν είδαμε καμία τέτοια ενέργεια προχθές. Δύο σουτ άσχημα και σε μία τρίτη στιγμή που είχε τη δυνατότητα να σουτάρει από καλή θέση μέσα στην περιοχή, καθυστέρησε και κόπηκε, όπως συνήθως γίνεται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x