Κώστας Νικολακόπουλος

Όσο είναι μέσα αυτός ο παίκτης, ο Ολυμπιακός δεν χάνει!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr ένα πραγματικά σπάνιο δεδομένο για έναν παίκτη του Ολυμπιακού.

• Ο Καρβάλιο είναι ένας πλέι μέικερ με τα καλά του και με τα άσχημα του, όπως τον γνωρίσαμε από τον περασμένο Γενάρη, οπότε και ήρθε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

• Έχει όμορφα τελειώματα, αν θυμηθούμε τα γκολ που έβαλε στις ισοπαλίες (1-1) στο Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφς κι ακόμη πιο όμορφες επαφές με την μπάλα, που τον βοηθάνε να βγάζει ασίστ (δύο κατέγραψε), αλλά και να έχει καλές εκτελέσεις σε στατικές φάσεις (ένα γκολ ήρθε από δική του κόρνερ). Αλλά έχει και μία ραθυμία στο παιχνίδι του, η οποία δεν συνάδει με ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο έντασης και ρυθμού όπως ο Ολυμπιακός.

• Έχει όμως και κάτι άλλο ο Καρβάλιο: σε αυτά τα 16 παιχνίδια τα οποία έχει παίξει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει ποτέ όταν είναι μέσα στην ενδεκάδα του ο Πορτογάλος μέσος! Αν θυμηθούμε τις δύο ήττες των «ερυθρόλευκων» μέσα στη σεζόν, ήταν το 1-2 από τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη, με τον Καρβάλιο να μην παίζει και το 1-2 από τον Άρη στο Χαριλάου (στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) με ένα γκολ του Γκάμα στο 79’, με τον Καρβάλιο να γίνεται αλλαγή στο 43’, όταν ο Ολυμπιακός κέρδιζε με 1-0!
Στα 16 παιχνίδια στα οποία ο Καρβάλιο ήταν στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες είχαν οκτώ νίκες και οκτώ ισοπαλίες! Έχει δε γούστο ότι σε δύο παιχνίδια κόντρα στην ΑΕΚ ο Πορτογάλος μπήκε αλλαγή στο 80’, με το αποτέλεσμα 0-0 στο Καραϊσκάκη και 2-2 στο ΟΑΚΑ, και τελικά ο Ολυμπιακός με το που μπήκε ο Καρβάλιο τα κέρδισε και τα δύο, σκοράροντας στο 84’ με τον Εμβιλά και στο 87’ με τον Αραμπί!

Ολυμπιακός: Όσο είναι μέσα αυτός οι ερυθρόλευκοι δεν χάνουν

• Ο Καρβάλιο έπαιξε σε μόνο δύο 90λεπτα, στο 5-1 επί του Αστέρα Τρίπολης και στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ (φιέστα), ενώ στο 2-0 επί του ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη βγήκε στο 89’ και στο 1-0 επί του Άρη στο Χαριλάου για τα πλέι οφς έγινε αλλαγή στο 82’. Πολύ χρόνο όμως πήρε και σε κάποιες ισοπαλίες του Ολυμπιακού: έπαιξε 78’ στο 1-1 με την ΑΕΚ στα πλέι οφς και 79΄στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Κύπελλο.

• Υπήρξαν, βέβαια, και κάποια παιχνίδια στα οποία όσο έπαιζε ο Καρβάλιο ο Ολυμπιακός ήταν ισόπαλος κι όταν βγήκε ο Πορτογάλος ο Ολυμπιακός τα κέρδισε: Στο Βόλο βγήκε στο 63’ κι ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 81’ και κέρδισε 1-0…με τον Άρη βγήκε στο 63’ πάλι κι ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 85’ και κέρδισε 2-1…με τον ΠΑΣ βγήκε στο 82’ κι ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 98’ και κέρδισε 3-2! Αντίθετα, στα Γιάννινα ο Καρβάλιο βγήκε στο 64’ και στο 70’ ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε κι έμεινε στο 1-1.

• Με αυτά και με αυτά, η ουσία δεν αλλάζει: δεν ξέρουμε αν είναι γουρλής, αν είναι απλά συγκυρία η, οτιδήποτε άλλο, όμως όσο είναι ο Καρβάλιο στην ενδεκάδα του ο Ολυμπιακός δεν χάνει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x