Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν ο Ολυμπιακός έφτυνε αίμα από τις ομάδες του Ανιγκό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Ανιγκό, που ανέλαβε ως μεταβατικός προπονητής στον Ολυμπιακό.

Κατά πρώτον: ο Μίτσελ έκανε δουλειά στον Ολυμπιακό. Κανείς δεν μπορεί να του αφαιρέσει ότι έχει την ομάδα αήττητη σε 20 αγωνιστικές πρωταθλήματος, έχοντα μάλιστα «άλλη» διαιτησία από τον Αλμέιδα στην ΑΕΚ, τον Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό και τον Λουτσέσκου στην ΑΕΚ. Η βαθμολογία στις 23 αγωνιστικές που ήταν ο Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού λέει ΑΕΚ 54, Ολυμπιακός 52, ΠΑΟ 48, ΠΑΟΚ 46!

Δυστυχώς, πήρε πολύ λάθος αποφάσεις σε κάποια παιχνίδια, όχι πολλά, αλλά αρκετά ώστε να στοιχίσουν αποτελέσματα χρυσάφι. Μία αμφισβήτηση από πλευράς κόσμου για την επιλογή του υπήρχε από την αρχή και μεγάλωσε από αυτή τη λάθος διαχείριση ορισμένων αγώνων, με την ατυχία του προπονητή να είναι ότι δεν υπήρξε πολυτέλεια για στραβές με τον Ολυμπιακό να κυνηγάει από την αρχή της σεζόν.

Κατά δεύτερον, η επιλογή του Ανιγκό ήταν ουσιαστικά μονόδρομος. Τι θα φέρει, είναι άγνωστο. Αυτό που εγώ θυμάμαι από τον προπονητή Ανιγκό, όπως τον είχα γνωρίσει μέσα από τα παιχνίδια του Λεβαδειακού και του Πανιώνιου εναντίον του Ολυμπιακού, ήταν ότι οι ομάδες του ήταν εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητες.

Ολυμπιακός: Όταν έφτυνε αίμα με ομάδες του Ανιγκό

Έφτυνε αίμα ο Ολυμπιακός σε κάθε παιχνίδι του με αντίπαλο ομάδα του Ανιγκό, σε εκείνο τον ενάμιση χρόνο που δούλεψε τελευταία φορά ως προπονητής, πριν μία τετραετία δηλαδή: Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 2-1 με γκολ στο 84’, Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-1 και Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1 με γκολ στο 93’… Κάπως έτσι, άλλωστε, είχαν έρθει κι άλλα αποτελέσματα, όπως το Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-0, Λεβαδειακός-ΠΑΟ 3-2 και ΠΑΟ-Λεβαδειακός 0-0. Και μιλάμε για… εντελώς μικρομεσαίες ομάδες.

• Τον θυμάμαι να είναι πολύ εκδηλωτικός στον πάγκο, να φωνάζει στους παίκτες του, να διαμαρτύρεται στους διαιτητές και γενικά να μην κάθεται στα αβγά του. όπως, άλλωστε, και τώρα αρκετές φορές τον βλέπαμε να βάζει τις φωνές πίσω από τον Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού, στον οποίο βρίσκονταν για ένα εξάμηνο ως τεχνικός σύμβουλος.

Ολυμπιακός: Όταν έφτυνε αίμα με ομάδες του Ανιγκό

• Το να κάνουμε πρόβλεψη για το τι θα κάνει ο Ανιγκό όσο χρειαστεί να κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού εμπίπτει στα όρια της προφητείας, γιατί εκτός των άλλων ο Γάλλος ποδοσφαιράνθρωπος, που συνέδεσε σχεδόν όλη του τη ζωή με ένα τόσο μεγάλο κλαμπ όπως η Ολιμπίκ Μαρσέιγ, έχει πολλά χρόνια να μας δώσει δείγμα ως προπονητής στον πάγκο της Μαρσέιγ, στον οποίο κάθισε άμα λάχει σε 76 παιχνίδια, σε Γαλλία κι Ευρώπη. Αν μη τι άλλο, πάντως, κάτι πρέπει να μας λέει ότι ο «μικρός» Λεβαδειακός με τον Ανιγκό στον πάγκο τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογίας επί 16 ομάδων το 2017-18. Κι ότι ο Ανιγκό όταν έφυγε από τον Πανιώνιο το Δεκέμβριο του 2018 ήταν στην 8η θέση την 12η αγωνιστική σε πρωτάθλημα επίσης 16 ομάδων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x