Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Όταν γύρισε ο τροχός, από εκεί που όλα πήγαιναν στραβά, όλα άλλαξαν…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το sport-fm.gr μία πραγματικότητα για τον φετινό Ολυμπιακό.

· Χάζευα λίγο τα highlights του τελικού του Κυπέλλου του Βόλου, μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

· Η πραγματικότητα είναι ότι η ΑΕΚ για 90 λεπτά παιχνιδιού, από την κλασική ευκαιρία της στο 3’ με τον Λιβάι, έως το 93’, το γκολ του Φερνάντες, απείλησε τον ΠΑΟΚ μία και μόνη φορά, με το γκολ από στημένη φάση και κόντρες. Παίζοντας με παίκτη λιγότερο, κάτι βέβαια πολύ σημαντικό, αλλά η καταγραφή του αγώνα αυτή είναι: μία φάση από φάουλ σε 90 λεπτά.

· Όπως καταγραφή του αγώνα είναι και αρκετές, σημαντικές ευκαιρίες από πλευράς ΠΑΟΚ. Και δη σε δύο από αυτές, στο δοκάρι του Σάστρε στο α΄ ημίχρονο και στο πλασέ ελάχιστα άουτ του Αουγκούστο στο β΄ ημίχρονο, ο γκολκίπερ της ΑΕΚ Στάνκοβιτς είχε μείνει άγαλμα κι απλά παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας.

· Πού θέλω να καταλήξω: η ΑΕΚ στάθηκε και τυχερή στον τελικό. Εύκολα θα μπορούσε να είχε βάλει ένα γκολ ο ΠΑΟΚ στο α΄ ημίχρονο και τότε στο β΄ ημίχρονο θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι. Παράλληλα με την ΑΕΚ, όμως, τυχερός στάθηκε κι ο Ολυμπιακός! Καθώς με τη δική της νίκη πήρε το διαβατήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, το οποίο θα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ, εάν κέρδιζε αυτός στον Βόλο.

· Κι είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός στο φινάλε της σεζόν δεν βρήκε απλά την ενδεκάδα που του είχε λείψει όπως αποδείχθηκε νωρίτερα-βρήκε και τη ρέντα που του έλειπε. Μπορούμε πλέον πιο ψύχραιμα να θυμηθούμε ότι οι εφτά βαθμοί που πήρε στα τρία τελευταία ντέρμπι με ΑΕΚ (0-0), ΠΑΟ (1-0) και ΠΑΟΚ (1-0), κρίθηκαν σε ένα μεγάλο βαθμό από τρεις φάσεις.

Ολυμπιακός: Όταν γύρισε ο τροχός...

Στη Φιλαδέλφεια ήταν στο 87’ το σουτ του Λιβάι που έβγαλε μπροστά από την γραμμή της εστίας ο Εμβιλά, με εξουδετερωμένο τον Τζολάκη…

Στο Καραϊσκάκη ήταν στο 72’ το σουτ του Μπερνάρντ που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με τον Τζολάκη και πάλι να έχει νικηθεί…

Στην Τούμπα ήταν στο 75’ η άστοχη από κοντά κεφαλιά του Κεντζιόρα, που είχε βρεθεί εντελώς μόνος από εκτέλεση φάουλ του Τάισον…

· Εάν αυτές οι φάσεις ήταν ευνοϊκές για τους αντιπάλους του, ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα είχε χάσει από την ΑΕΚ και δεν θα κέρδιζε τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Εν τέλει ήταν ευνοϊκές για τον ίδιο και το φινάλε της σεζόν ήταν λίγο γλυκό για τον απερχόμενο τρις πρωταθλητή Ελλάδας.

· Η δε σχετική παρατήρηση νομίζω ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον πολύ απλά γιατί όλη την υπόλοιπη σεζόν ο Ολυμπιακός είχε κόντρα τον παράγοντα τύχη. Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις…

Τα δοκάρια των Μπακαμπού και Χάμες στις λευκές ισοπαλίες με Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και με ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Τα δοκάρια των Κούντε και Φουέντε, το δεύτερο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, στο 1-1 με τον Βόλο.

Τα…άπειρα απίθανα αυτογκόλ, με αποκορύφωμα εκείνο του Σαμασέκου στη Φιλαδέλφεια στο 0-3 του Κυπέλλου.

Τα δύο δοκάρια του Γκάρι σε εκείνο το ίδιο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Όταν γύρισε ο τροχός...

Το πέναλτι του Άβιλα στο 97ο λεπτό στη Λεωφόρο.

Εδώ ακόμη και στο 2-2 με τον Άρη στο Καραϊσκάκη, όταν ο Μπράμπετς πήγε να κάνει αυτογκόλ με προβολή προς την εστία της ομάδας του, η μπάλα είχε βρει το δοκάρι!

· Όπως αποδείχθηκε δεν θα μπορούσε να πάει όλη η σεζόν στραβά για τον Ολυμπιακό, να είχε δηλαδή τόση γκίνια από την αρχή (την ισοφάριση της Μπακάμπι στο 93ο λεπτό στη Χάιφα) έως το τέλος. Το κακό είναι ότι για τον Ολυμπιακό ο τροχός άργησε να γυρίσει κι από εκεί που όλα πήγαιναν στραβά, στο τέλος όλα του πήγαιναν καλά.

· Και για να μην ξεχνιόμαστε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x