Κώστας Νικολακόπουλος

Το κλειδί του Ολυμπιακού και το «μυστικό» του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr μία τελευταία προσέγγιση στο αποψινό σημαντικό ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

· Είναι πρωτοφανές στα χρονικά των ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ ότι στα εφτά τελευταία τους παιχνίδια δεν έχει νικήσει γηπεδούχος! Στην Τούμπα στα τέσσερα παιχνίδια έχουμε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0 (Κ) και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1! Και στο Καραϊσκάκη στα τρία παιχνίδια έχουμε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 (Κ)!

· Κι όμως στα τρία παιχνίδια πριν από αυτά, ο Ολυμπιακός είχε τρεις σερί νίκες επί του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, 3-0, 1-0 και 2-1 στο περσινό πρωτάθλημα, στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Αυτό που ισχύει, όμως, τη δεδομένη στιγμή είναι η πλήρης ισορροπία αποτελεσμάτων εντός κι εκτός έδρας στα εφτά τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, αφού έχουν από μία νίκη και πέντε ισοπαλίες!

· Σίγουρα ένα «θέμα» του αποψινού αγώνα είναι ότι ο Ολυμπιακός θα έχει στον πάγκο του νέο προπονητή, «μεταβατικό» θα τον χαρακτηρίζαμε, τον Ανιγκό. Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός έπαιξε με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη με προσωρινό παιχνίδι να κάνει ντεμπούτο ακριβώς σε τέτοιο παιχνίδι ήταν ένα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 με τον Μπάντοβιτς να παίρνει τη θέση του Ζίκο τον Ιανουάριο του 2010. Γενικά, πάντως, σε αλλαγές προπονητών πάνω σε ντέρμπι ο Ολυμπιακός συνήθως δεν έχανε (1-1 με Κάτανετς στην ΑΕΚ, 1-1 με Κόλλια στον ΠΑΟΚ) η, και κέρδιζε (2-1 με Ζίκο την ΑΕΚ, 4-2 με Λεμονή τον ΠΑΟΚ). Πάντοτε, όμως, εκτός έδρας!

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Αν θέλουμε να βρούμε το μυστικό του ΠΑΟΚ για την καλή, σε γενικές γραμμές, παρουσία του στο Καραϊσκάκη τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στο δυναμικό ξεκίνημα που κάνει πολλές φορές σε αυτά τα παιχνίδια, συνήθως και στα β΄ ημίχρονα. Εκεί, στα πρώτα λεπτά των δύο ημιχρόνων, κτυπάει τις περισσότερες φορές ο ΠΑΟΚ, καταφέρνει και σκοράρει και παίρνει έτσι και το προβάδισμα στο σκορ, αλλά και την ψυχολογία του αγώνα.

· Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ κέρδισε φέτος 2-1 προηγούμενος στο 8’, έφερε πέρυσι 1-1 προηγούμενος στο 2’ (!), έφερε 1-1 το 2019 προηγούμενος στο 29’ και κέρδισε 1-0 το 2018 με γκολ στο 49’. Με το φοβερό να είναι ότι οι δύο νίκες του ήταν από αυτογκόλ των στόπερ του Ολυμπιακού! Φέτος του Παπασταθόπουλου και την σεζόν που ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα του Βούκοβιτς.

· Αντιθέτως, όταν ο Ολυμπιακός καταφέρνει κι ανοίγει το σκορ γίνονται όλα πιο εύκολα για τον ίδιο. Έτσι, έχει κερδίσει τα 12 από τα 14 τελευταία παιχνίδια στα οποία έχει προηγηθεί επί του ΠΑΟΚ! Κι αυτά που δεν κέρδισε ήταν δύο ματς Κυπέλλου, ένα το 2011 (1-1 με ισοφάριση του ΠΑΟΚ στο 82’ και τρία δοκάρια του Ολυμπιακού) και το άλλο πέρυσι (στην παράταση ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 1-0 στο 103΄κι ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ αμέσως, στο 109’).

· Τελευταίο διπλό του ΠΑΟΚ ενώ έχανε 0-1 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη ήταν σε αγώνα κεκλεισμένων θυρών το 2005. Τότε, ο Ολυμπιακός είχε ανοίξει το σκορ στο 59΄, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε αντιδράσει άμεσα ισοφαρίζοντας στο 66’ και βάζοντας κι άλλο γκολ στο 71’. Αυτός ακριβώς ο τρόπος είναι ίσως ο μοναδικός που μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει κάτι εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό, όταν δέχεται πρώτος γκολ. Έτσι είχε ισοφαρίσει πέρυσι, μέσα σε έξι λεπτά από το εις βάρος του 0-1, κι είχε προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Απόψε ο Ολυμπιακός περιμένει από κάποιους κομβικούς παίκτες του, όπως ο Χουάνγκ, ο Φορτούνης, ο Παπασταθόπουλος, ο Πασχαλάκης (εναντίον της πρώην ομάδας του) κι ο Μπακαμπού να είναι πραγματικά καλοί, να συνεχίσουν οι ακραίοι του μπακ, ο Ρόντινεϊ κι ο Ρέαμπτσιουκ, την καλή παρουσία που είχαν την Κυριακή με τον Άρη (μεταξύ άλλων τέσσερις σέντρες όλες για φάσεις), να είναι σοβαρός κι αποφασιστικός ο Μπιέλ, να αντικατασταθούν τα κενά των απόντων όσο το δυνατό καλύτερα, π.χ. από τον Μασούρα και να βοηθήσουν οι ερχόμενοι από τον πάγκο, όπως ο Χάμες, που πάντως δεν θα έλεγε όχι και να ξεκινούσε ως βασικός!

· Οπωσδήποτε δε οι παίκτες του Ολυμπιακού να είναι πιο καλοί στα τελειώματα του, καθώς στον αγώνα με τον Άρη είχαν 27 τελικές, εκ των οποίων οι 11 βρήκαν σώματα παικτών του Άρη! Χειρότερα τελειώματα ίσως απ΄ όλους είχε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και του πρωταθλήματος, ο Μπακαμπού, αφού ήταν απογοητευτική και μία κεφαλιά του και ένα σουτ από καλές θέσεις, ακόμη κι εκεί που αστόχησε και υποδείχθηκε οφσάιντ λανθασμένα από τον επόπτη-αν σκόραρε, η φάση θα εξετάζονταν από τον VAR και το γκολ θα μετρούσε…

· Τώρα, για το ότι ο Άρης είχε δύο τελικές στην εστία του Πασχαλάκη και οι δύο έγιναν γκολ, φαντάζομαι δεν χρειάζονται σχόλια…

· Κατά τα άλλα, ο αγωνιστικός χώρος μοιάζει μια χαρά!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x