Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Πέρυσι πήγε στο δοκάρι η κεφαλιά και δεν έγινε το 0-2, τώρα πήγε μέσα κι έγινε το 1-2...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το sport-fm.gr κάποια σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ.

· Τι να γράψω για τον χθεσινό διαιτητή στο Καραϊσκάκη;

ΟΤΙ ο Ολυμπιακός στα έξι τελευταία παιχνίδια του με Γερμανούς διαιτητές στην Ευρώπη έχει έξι ήττες; Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3, (Σίμπερτ), Ολυμπιακός-Πόρτο 0-2 (Μπριχ), Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0 (πάλι Σίμπερτ), Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-1 (Τσβάιερ), Σπόρτινγκ-Ολυμπιακός 3-1 (πάλι Τσβάιερ), Γιουβέντους-Ολυμπιακός 2-0 (Στίλερ).

ΟΤΙ η Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια με Γερμανούς διαιτητές έχει μόνο καλά αποτελέσματα; Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3, Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-1 (Τσβάιερ), ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Άρσεναλ 2-2 και πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, Άρσεναλ-Παρί Σεν Ζερμέν 2-2 (Μπριχ) και πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η, ΟΤΙ γενικά οι αγγλικές ομάδες τους 12 τελευταίους μήνες με Γερμανούς διαιτητές έχουν οκτώ νίκες και μία ήττα: Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-3, Τσέλσι-Ρενς 3-0, Σίτι-Ρεάλ 2-1, Άγιαξ-Λίβερπουλ 0-1, Ατλέτικο-Τσέλσι 0-1, Σεβίλλη-Γιουνάιτεντ 2-1, Μαρσέιγ-Σίτι 0-3, Λίβερπουλ-Άγιαξ 1-0, Αγγλία-Βέλγιο 2-1.

ΣΑΣ αρκούν αυτά;

· Κοιτάξτε, κατά βάση η πρόκριση χάθηκε για τον Ολυμπιακό από την ημέρα της κλήρωση! Εξ ου και λίγες ώρες πριν την κλήρωση είχα γράψει από εδώ τις ομάδες που δεν ήθελα και πρώτη είχα την Άρσεναλ…

ΔIOTI όχι μόνο πρόκειται για ένα πολύ πλούσιο σύλλογο, από την Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και πρώτον την είχε αποκλείσει μόλις πέρυσι ο Ολυμπιακός κι ακόμη και μαθηματικά είναι στα όρια του απίθανου να πετάει έξω μία άλλη ομάδα δύο σερί σεζόν την Άρσεναλ (της το έχουν κάνει μόνο η Μπάγερν κι η Μπαρτσελόνα) και δεύτερον η ΟΥΕΦΑ πάρα πολύ δύσκολα θα άφηνε ολόκληρη Άρσεναλ να μείνει δεύτερη σερί σεζόν εκτός Ευρώπης από τον πρωταθλητή Ελλάδας…

· Από εκεί και πέρα, το χθεσινό ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, το οποίο έληξε 1-3, ενώ εύκολα θα μπορούσε να λήξει 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού! Είτε με την ευκαιρία του Ελ Αραμπί, όπου ένας αμυντικός με τάκλιν καμικάζι άλλαξε την πορεία της μπάλας και την έστειλε κόρνερ, είτε με την περίπτωση στην οποία ο Ραντζέλοβιτς ενώ έκανε φοβερή σόλο προσπάθεια δεν πάσαρε όπως έπρεπε στον Αραμπί που είχε πάρει θέση για να φύγει μπροστά, αλλά επέλεξε να συγκλίνει προς τον άξονα και να κοπεί εν τέλει εύκολα.

Δείτε τη φωτογραφία.


· Μάλιστα, στην πρώτη ευκαιρία, που ο Αραμπί μπόρεσε και σούταρε από ευνοϊκή θέση από το γύρισμα του Ραντζέλοβιτς, ο Σέρβος είχε κι ακόμη καλύτερη επιλογή: μία πάσα στον Μασούρα, που απλά θα έπρεπε να κάνει μία προβολή και να μπει ο ίδιος με την μπάλα στα δίκτυα!

Δείτε τη φωτογραφία.


· Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι τέτοια ωραία φάση, σε ανάπτυξη και δημιουργία, δεν έκανε ποτέ η Άρσεναλ σε όλο το παιχνίδι! Μέσα σε 40 δευτερόλεπτα στο 60ο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» πραγματικά έδειξαν τι ποδόσφαιρο μπορούν να παίξουν. Ο Λαλά έκοψε ωραία την μπάλα, την έδωσε στον Μπουχαλάκη κι αυτός στον Εμβιλά, που με έξοχο τρόπο έσπασε το πρεσάρισμα ψηλά της Άρσεναλ προωθώντας την στον Μπουχαλάκη κι αυτός με ακόμη πιο ωραίο τρόπο την έδωσε στον Λαλά κι εκείνος στον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος επίσης έξοχα την έβγαλε στον Φορτούνη. Πάλι Λαλά, πάλι Φορτούνης, μετά Καμαρά, τρύπα στον Ραντζέλοβιτς και γύρισμα στον Αραμπί!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κρίμα που δεν έγινε γκολ αυτή η ευκαιρία με τις δέκα πάσες των παικτών του Ολυμπιακού μέσα στα 40 δεύτερα να κάνουν τους ακροβοπληρωμένους άσους της Άρσεναλ να χάσουν εντελώς την επαφή τους με τη φάση. Μία εκπληκτικά δομημένη επίθεση, στην οποία π.χ. ο Λαλά, που αρχικά είχε κόψει εξαιρετικά την επίθεση των Άγγλων από θέση αριστερού μπακ (εκεί είχε βρεθεί αμυνόμενος σε φάουλ υπέρ της Άρσεναλ), βρέθηκε στο φινάλε της σε θέση δεξιού εξτρέμ, συμμετέχοντας άλλες δύο φορές στην εκδήλωση της επίθεσης…Ένα όμορφο ποδόσφαιρο, που ο Μαρτίνς έχει μάθει τον Ολυμπιακό να παίζει.



· Ακόμη δε και το 1-1 να έμενε θα ήταν ένα αποτέλεσμα και αποδεκτό, αλλά και «ανοικτό» για τη ρεβάνς, έστω κι αν ξεκάθαρα φαβορί θα ήταν η Άρσεναλ, που θα ήθελε απλά μία νίκη έστω 1-0 η, και ισοπαλία 0-0. Όμως, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ονειρεύεται για μία εβδομάδα, έως την άλλη Πέμπτη. Μόνο που θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους οι «ερυθρόλευκοι» για το πώς είναι δυνατόν δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τους νοκ άουτ με την Άρσεναλ μέσα στο Καραϊσκάκη να το χάνουν στο 80ο λεπτό! Γιατί και πέρυσι, το Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-1 είχε κριθεί από γκολ του Λακαζέτ στο 80ο λεπτό!!!

ΤΟ πλέον, όμως, επώδυνο είναι ότι ο Μαρτίνς επιμένει σε ένα τρόπο παιχνιδιού άμυνας στα κόρνερ που αποδεικνύεται εντελώς αναποτελεσματικός. Να υπενθυμίσω εδώ και κάτι άλλο: στο περσινό Ολυμπιακός-Άρσεναλ (0-1) μετά το γκολ του Λακαζέτ, στο 85ο λεπτό, στο ίδιο λεπτό δηλαδή στο οποίο χθες ο Ελνένι έκανε το 1-3 και κλείδωσε την πρόκριση, οι Άγγλοι είχαν δοκάρι, με τον…Παπασταθόπουλο από κόρνερ, κι εκ τύχης δεν είχαν κλειδώσει και τότε την πρόκριση, αφού με 0-2 υπέρ τους ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να κερδίσει μετά 3-0 στο Λονδίνο…

Δείτε στο 3.04 εδώ https://www.youtube.com/watch?v=KtjAclHF_3c πώς ο Σωκράτης και τότε ήρθε με φόρα από το πέναλτι και πήρε την κεφαλιά, αμαρκάριστος.

Και δείτε και στο 2.47 εδώ https://www.youtube.com/watch?v=-s8eGqeQmAU πώς ο Γκάμπριελ, κι αυτός στόπερ, ήρθε χθες με φόρα αμαρκάριστος και σκόραρε, αφού αυτή τη φορά δεν ήταν σύμμαχος του Σα το δοκάρι…


· Βέβαια, στο χθεσινό γκολ μπορούμε να δούμε κι ακόμη πιο δυσάρεστα πράγματα για την άμυνα που κάνει ο Ολυμπιακός στο κόρνερ. Διότι, μπορούμε εύκολα να παρατηρήσουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» λες και έχουν κοιμηθεί και πάνε με τεράστια καθυστέρηση πάνω στους δύο αντιπάλους τους που κάνουν κομπίνα στο κόρνερ και αφήνουν έτσι τον Γουίλιαν να βγάλει με όλη του την άνεση τη σέντρα!!! Πραγματικά απίστευτο σκηνικό σε τέτοιο επίπεδο.

Όπως και πραγματικά δεν βγάζει νόημα πώς πέντε παίκτες του Ολυμπιακού είναι σε μία ευθεία και μαρκάρουν τον ένα (η,…κανένα;) παίκτη της Άρσεναλ, την στιγμή που τόσο ο σκόρερ Γκάμπριελ, όσο κι ο έτερος στόπερ Λουίζ, έρχονται με φόρα από πίσω κι αυτομάτως, ερχόμενοι με φόρα, έχουν πλεονέκτημα έναντι του οποιουδήποτε αμυνόμενου.

Γιατί ανεξάρτητα από το αν έγινε η, όχι φάουλ πάνω στον Εμβιλά (που έγινε, γιατί στηρίχθηκε ο Γκάμπριελ με τον αγκώνα του πάνω του για το άλμα), το δικαίωμα και πάλι δόθηκε από τον κακό τρόπο με τον οποίο για άλλη μία φορά αμύνθηκε ο Ολυμπιακός σε ένα κόρνερ, κάτι το οποίο είχαμε δει από πέρυσι, με τα δύο γκολ του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι στο τελευταίο πεντάλεπτο και συνεχίζεται ακόμη, ενάμιση χρόνο μετά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x