Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Πορτογάλοι η μισή 11άδα του Μεντιλίμπαρ, πέρασε τον Μπακαμπού ο Ελ Κααμπί!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο Sport-fm.gr δύο σημαντικά δεδομένα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι.

Δύο δεδομένα με μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό με βάση το χθεσινό παιχνίδι.

• Πρώτο, ο Μεντιλίμπαρ αν και προπονητής από την Ισπανία δεν έχει κανένα πρόβλημα, όπως φαίνεται, να στηριχθεί στους Πορτογάλους παίκτες. Χθες, μάλιστα, είδαμε κάτι το πρωτοφανές: σε ολόκληρο το β΄ημίχρονο, η μισή ενδεκάδα του, Ολυμπιακού ήταν πορτογαλική! Ο Βάσκος προπονητής έβαλε πέντε Πορτογάλους! Και τον Βέζο και τον Κάρμο και τον Τσικίνιο και τον Όρτα και τον Ποντένσε! Από τους δέκα δηλαδή μπροστά από τον Πασχαλάκη, οι πέντε ήταν Πορτογάλοι. Και η αλήθεια είναι ότι όλοι, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, πήγαν καλά.

Η επιλογή αυτή του έμπειρου προπονητή, να έχει σε μία ενδεκάδα τόσους πολλούς Πορτογάλους, θυμίζει μία άλλη επιλογή του, στο ντεμπούτο του με τη Φέρεντσβαρος, όταν είχε πέντε Έλληνες (Πασχαλάκη, Ντόη, Αλεξανδρόπουλο, Φορτούνη, Μασούρα). παρεμπιπτόντως, έκτοτε οι Αλεξανδρόπουλος, Ντόη δεν έχουν παίξει ούτε λεπτό κι ο Μασούρας απλά έχει μπει δύο φορές αλλαγή. Κάπως έτσι, συνεχίζουν βασικοί από τους Έλληνες οι Πασχαλάκης και Φορτούνης. Οι δύο από τους πέντε παίκτες (οι άλλοι τρεις είναι οι Ρόντινεϊ, Κάρμο, Έσε) που έχει βάλει βασικούς ο Μεντιλίμπαρ και στα τέσσερα παιχνίδια του στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Πορτογάλοι η μισή 11άδα του Μεντιλίμπαρ

• Δεύτερο, ο Ελ Κααμπί με τα δύο γκολ στον Αστέρα έφτασε ήδη τα 19 και ξεπέρασε τον Μπακαμπού, τον πρώτο σκόρερ της περασμένης σεζόν για τον Ολυμπιακό, που είχε φτάσει τα 18 γκολ! Ο Κονγκολέζος τα είχε βάλει σε 37 παιχνίδια (30 βασικός κι εφτά αλλαγή) σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, σκοράροντας αποκλειστικά στο πρωτάθλημα! Ο Μαροκινός τα έχει βάλει σε 31 παιχνίδια (23 βασικός κι οκτώ αλλαγή) πρωταθλήματος κι Ευρώπης. Τα 12 γκολ για το πρωτάθλημα (στο οποίο είναι δεύτερος σκόρερ, ένα πίσω από τον Μορόν του Άρη) και τα εφτά για την Ευρώπη.

Το εντυπωσιακό με τον Ελ Κααμπί είναι ότι από τα 19 γκολ τα 14 τα έχει βάλει σε δύο κομμάτια της σεζόν! Εφτά μαζεμένα τον Σεπτέμβριο (δύο στην Φράιμπουργκ, δύο στον Άρη κι από ένα σε Λαμία, ΑΕΚ, Κηφισιά) και άλλα εφτά τον Φεβρουάριο (δύο στον Αστέρα Τρίπολης, δύο στον ΠΑΟΚ κι από ένα σε ΟΦΗ και σε Φέρεντσβαρος, εντός κι εκτός έδρας)! Μακάρι να το πάει έτσι αυτή τη φορά και να μην το σταματήσει όπως το φθινόπωρο, όταν μετά τα εφτά γκολ του Σεπτέμβρη ξανασκόραρε στις 25 Νοεμβρίου…

Ολυμπιακός: Πορτογάλοι η μισή 11άδα του Μεντιλίμπαρ

Όπως κι αν έχει, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η απουσία του για ένα μήνα στο Κόπα Άφρικα ζημίωσε αφάνταστα τον Ολυμπιακό, καθώς μεταξύ άλλων έχασε και τα δύο ματς του Κυπέλλου στα οποία ήρθε ο αποκλεισμός από τον Παναθηναϊκό. Αντιθέτως, στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη που παίζει και σκοράρει ο Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός παραμένει εντός στόχων!

• Κατά τα άλλα, είδατε που δικαιώθηκα μέχρι κεραίας σε όσα έγραφα από εδώ χθες το μεσημέρι για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα. Έτσι είναι αυτά τα παιχνίδια, «περίεργα»: η, θα βάλει ο Ολυμπιακός πολλά με λίγα η, θα εξελιχθούν σε θρίλερ, όπως ακριβώς έγινε χθες με τη νίκη των «ερυθρόλευκων» 2-1 χάρη στα γκολ στο 79’ και στο 87’. Να υπενθυμίσω ότι ο Ολυμπιακός έχει ανατρέψει εις βάρος του σκορ σε άλλα πέντε παιχνίδια στο Καραϊσκάκη με τον Αστέρα. Ενώ έχανε 0-1 κέρδισε τρεις φορές 2-1 (τις δύο με γκολ μετά το 90ο λεπτό!) και μία φορά 3-1, ενώ μία φορά έχανε 0-2 και κέρδισε 7-2! Κι άλλη μία πάλι έχανε 0-1 κι ισοφάρισε στο 90’ (1-1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x