Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός και με λιγότερα, στην Αγγλία προτιμάει να δίνει τους παίκτες του!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τρία πράγματα με αφορμή την μεταγραφή του Σα.

Ο Ζοζέ Σα γίνεται λοιπόν άλλος ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο ο Ολυμπιακός πώλησε σε αγγλική ομάδα και δη στη Γουλβς, την ίδια που πριν ενάμιση χρόνο είχε αγοράσει και τον Ποντένσε από τους «ερυθρόλευκους».

Ενδιάμεσα, ο Τσιμίκας είχε δοθεί στη Λίβερπουλ και νωρίτερα ο Μιλιβόγεβιτς στην Κρίσταλ Πάλας, ο Μαζουάκου στην Γουέστ Χαμ, ο Μήτρογλου στη Φούλαμ, ο Μιραλάς στην Έβερτον-κι όλο μπορεί και να έχω ξεχάσει κανέναν! Δεν μνημονεύω δε και όσους έχει δώσει στην Νότιγχαμ Φόρεστ, για ευνόητους λόγους.

Κι είναι ένα καλό ερώτημα, γιατί ο Ολυμπιακός προτιμάει τόσο πολύ την αγγλική αγορά, σε σχέση με την ισπανική, τη γερμανική, τη γαλλική και την ιταλική, τις άλλες δηλαδή των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Και μη νομίζετε ότι δεν είχε προσφορές ο Ολυμπιακός για να δώσει παίκτες του σε αυτά τα πρωταθλήματα. Να ξέρετε, όμως, ότι και με λιγότερα λεφτά οι «ερυθρόλευκοι» θα έδιναν έναν παίκτη τους στην Πρέμιερ Λιγκ, παρά στα άλλα σημαντικά πρωταθλήματα!

Ο λόγος; Δεν είναι ένας. Έχει να κάνει και με το πρεστίζ (η Πρέμιερ Λιγκ είναι το σπουδαιότερο και πλουσιότερο πρωτάθλημα στον κόσμο και κερδίζει κι από πλευράς γοήτρου ο ίδιος ο Ολυμπιακός να δίνει εκεί παίκτες του), έχει να κάνει και με τις σχέσεις του ίδιου του Β. Μαρινάκη στο αγγλικό ποδόσφαιρο και την ιδιοκτησία της Νότιγχαμ, έχει βέβαια να κάνει και με το οικονομικό (τα αγγλικά κλαμπ είναι «τράπεζες», τα λεφτά που συμφωνείς σου τα δίνουν και δη όποτε έχεις συμφωνήσει να τα πάρεις, καθώς σου τα δίνουν μέσω της ομοσπονδίας, πάντα στην ώρα τους).

Ας γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει καλές σχέσεις, ειδικά μέσω του προέδρου του, με πολλούς αγγλικούς συλλόγους, λόγω και των πολλών αγώνων του με διάφορους από αυτούς στα Κύπελλα Ευρώπης-εδώ η Άρσεναλ είχε ζητήσει να παίξει στο Καραϊσκάκη με την Μπενφίκα, για να μην ξεχνιόμαστε!

Είναι ενδεικτικό ότι η Κρίσταλ Πάλας είχε στη λίστα της και τον Πέδρο Μαρτίνς για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της, αλλά ο Μαρινάκης με ένα έξυπνο τρόπο, μεταξύ σοβαρού και αστείου, απέτρεψε στους Λονδρέζους να προχωρήσουν για τον προπονητή του Ολυμπιακού…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x