Κώστας Νικολακόπουλος

Πώς δέχθηκε ο Ολυμπιακός τα άλλα δύο γκολ που δεν είδαμε!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός-και τα δύο που δεν είδαμε από την τηλεοπτική μετάδοση!

• Οι αριθμοί στα φιλικά σίγουρα δεν είναι η προτεραιότητα, αλλά δεν μπορείς και να αγνοήσεις ότι ο Ολυμπιακός δέχθηκε έξι γκολ στα δύο τελευταία φιλικά του.

• Τρία από τη γερμανική Αρμίνια Μπίλεφελεντ, που το Μάιο υποβιβάστηκε από την Μπουντεσλίγκα κι άλλα τρία από την πρωταθλήτρια Αυστρίας Ζάλτσμπουργκ, που έφτασε ώς τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ φέτος…Τρία παίζοντας ο Ολυμπιακός με τους θεωρητικά αναπληρωματικούς του στο προτελευταίο φιλικό, τρία παίζοντας με τους θεωρητικά βασικούς του στο τελευταίο φιλικό…

• Να ήταν τόσο σημαντική η απουσία του (ασθενή) Μανωλά, που στα δύο αμέσως προηγούμενα φιλικά ήταν πάρα πολύ καλός, αγωνιζόμενος 61 λεπτά στο 1-1 με την Σλάβια Πράγας και 27 λεπτά στο 0-0 με την Κρακόβια; Μπορεί. Πάντως, με τη Ζάλτσμπουργκ ο Μαρτίνς δοκίμασε για πρώτη φορά να παίξει με δύο καθαρούς αμυντικούς μέσους, τον Εμβιλά και τον Κανέ, χωρίς όμως να καταφέρει να οχυρώσει καλύτερα την αμυντική του γραμμή.

• Παρεμπιπτόντως, είδαμε χθες στα 30 τελευταία λεπτά τον Μαρτίνς να γυρίζει σε θέση στόπερ τον Εβιλά, όταν ζήτησε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων ο Παπασταθόπουλος. Και προκαλεί μία εντύπωση όταν έχεις στην προετοιμασία έξι στόπερ (Σισέ, Σωκράτη, Μανωλά, Μπα, Αβραάμ, Μπαγκαλιάνη), να βρίσκεσαι τελικά να καταλήγεις στο τελευταίο σου φιλικό με στόπερ τον Εμβιλά…

• Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι για μία ακόμη φορά είδαμε πολλά λάθη από τους παίκτες του Ολυμπιακού στο αμυντικό κομμάτι, στο οποίο θα αναφερθούμε σήμερα.

Ολυμπιακός: Πώς δέχθηκε τα άλλα δύο γκολ που δεν είδαμε!

• Μέχρι τώρα είχαμε δει τον Ολυμπιακό να δέχεται γκολ με διάφορους τρόπους. Χθες, στη φάση του 1-1 της Ζάλτσμπουργκ, το είδαμε κι αυτό: να τρώει γκολ από γιόμα του αντίπαλου στόπερ…Ο δίμετρος Σισέ, για κάποιο λόγο έχασε την κεφαλιά στη βαθιά πάσα και η πάσα του φορ της Ζάλτσμπουργκ προς τον συμπαίκτη του έγινε εύκολα γκολ, καθώς ο μεν Σωκράτης ήταν μακριά από τον σκόρερ, ο δε Βατσλίκ νικήθηκε στο κοντινό πλασέ.

• Το 2-1 δεν μπορέσαμε να το δούμε λόγω τεχνικού προβλήματος από τη μετάδοση του συνδρομητικού καναλιού, μπορούμε να το δούμε όμως από εδώ.



• Στο ξεκίνημα της φάσης, που δεν υπάρχει στο στιγμιότυπα, ο Εμβιλά είχε πουλήσει την μπάλα, κάνοντας λάθος έξω από την περιοχή του Βατσλίκ. Παρότι ήταν υπό πίεση, θα περιμέναμε από ένα έμπειρο παίκτη σαν κι αυτόν, καλύτερη αντίδραση. Όπως θα περιμέναμε κι από τον Ρέαμπτσιουκ να μην υπολείπεται τόσο σε δύναμη από τον αντίπαλο του, έτσι ώστε ο τελευταίος να μην έστρωνε με τόσο ευκολία την μπάλα στον σκόρερ. Όπως νομίζω θα περιμέναμε και καλύτερη αντίδραση από τον Βατσλίκ, καθότι το σουτ ήταν μεν καλό, αλλά όχι τόσο δυνατό.

Ολυμπιακός: Πώς δέχθηκε τα άλλα δύο γκολ που δεν είδαμε!

• Το 3-1 επίσης δεν το είδαμε λόγω άλλου τεχνικού προβλήματος. Μπορούμε όμως να το δούμε εδώ στο 3.30.

• Όπως βλέπουμε ο Άβιλα παίρνει την μπάλα για να φύγει στην επίθεση και την χάνει πολύ εύκολα-για την ακρίβεια του την κλέβουν μέσα από τα πόδια. Ο παίκτης της Ζάλτσμπουργκ διανύει άνετα όλη την απόσταση, ο Μαντί κι ο Εμβιλά αντί να πάνε πάνω του, ο μεν τον κοιτάει, ο δε κάνει βήματα προς τα πίσω κι ο σκόρερ έχει τη δυνατότητα να σουτάρει όπως θέλει και να νικήσει τον Βατσλίκ.

• Παρεμπιπτόντως, μόνο η πρώτη φορά δεν ήταν που ο Άβιλα έχανε χθες την μπάλα η, την έκανε πάσα λάθος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x