Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν ο Ολυμπιακός στα 10 τελευταία β΄ημίχρονα, σκοράρει μόνο μετά το 80ο λεπτό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr ένα σοβαρό κομμάτι του παιχνιδιού του Ολυμπιακού, για το οποίο χρειάζεται σωστή ανάλυση ενόψει ΠΑΟ και ΠΑΟΚ.

• Εδώ και ένα δίμηνο, ο Ολυμπιακός έχει δώσει 11 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, κατά βάση στο πρωτάθλημα (οκτώ), αλλά και στο Γιουρόπα Λιγκ (δύο) και στο Κύπελλο (ένα).

• Εάν επιχειρήσουμε να κάνουμε μία ανάλυση στο επιθετικό κομμάτι των παιχνιδιών αυτών, θα βγάλουμε ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα: η δυστοκία του στα β΄ ημίχρονα ξεπερνάει κάθε όριο! Κι όταν σκοράρει, αυτό γίνεται μόνο μετά το 80ο λεπτό!!!

• Ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε καν στα β΄ ημίχρονα των πέντε πιο δύσκολων αγώνων του (με Αταλάντα 1-2 και 0-3, με Άρη 1-2, με ΠΑΣ 1-1 και με ΑΕΚ 1-1). Πέντε β΄ ημίχρονα χωρίς έστω ένα γκολ από πλευράς της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς…

• Να δούμε, όμως, και τι έκανε στα β΄ ημίχρονα των άλλων πέντε αγώνων του;

Στο Ολυμπιακός-Παναιτωλικός για το Κύπελλο, έκανε το 2-1 στο 89’ και πήγε την πρόκριση στην παράταση, κερδίζοντας τελικά με 3-1…
Στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ για την κανονική διάρκεια της σεζόν, έβαλε γκολ στο 84’ και κέρδισε με 1-0…
Στο Βόλος-Ολυμπιακός πέτυχε γκολ στο 81’ και κέρδισε επίσης με 1-0…
Στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ χάρη σε ένα αυτογκόλ στο 89’ κλείδωσε τη νίκη με 2-0…
Στο Ολυμπιακός-Άρης 2-1 σκόραρε στο 85’ με πέναλτι και κέρδισε με 2-1…

• Απολογισμός: στα πέντε παιχνίδια στα οποία σκόραρε στα β΄ημίχρονα ο Ολυμπιακός ήταν όλα τα γκολ από το 81ο λεπτό και μετά! Κι από τα πέντε, το ένα ήταν με αυτογκόλ από εκτέλεση φάουλ και το άλλο με πέναλτι από εκτέλεση κόρνερ. Κι ένα ακόμη, με τον αντίπαλο (Παναιτωλικό) να παίζει με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής. Και ένα επίσης από εκτέλεση κόρνερ. Άρα, από τα πέντε γκολ τα τρία ήταν από στατικές φάσεις…

Ολυμπιακός: Στα τελευταία β΄ημίχρονα, σκοράρει μετά το 80'

• Θα μου πείτε, σε χαλάνε τα γκολ μετά το 80ο λεπτό; Καθόλου! Ίσα ίσα, κάνουν και πιο γλυκές τις νίκες! Μόνο που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν μπορεί μία ομάδα να «επιβιώσει» σε υψηλό επίπεδο κατ΄ αυτό τον τρόπο. Οι τέτοιου είδους οριακές νίκες δεν μπορεί να είναι ο κανόνας.

• Ακόμη και η απίθανη, σε αυτό το κομμάτι, φέτος Άιντραχτ Φρανκφούρτης, έχει ένα όριο: στο πρωτάθλημα έσωσε τρία ματς με γκολ στο 90’ κι άλλα δύο με γκολ μετά το 90’, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό παρά για την 9η θέση της βαθμολογίας…Στο Γιουρόπα Λιγκ, που είναι πιο λίγα τα ματς, τα γκολ στο 90’ σε τρία ματς (με την Άντβερπ μέσα κι έξω, και με τον Ολυμπιακό έξω) τη βοήθησαν να πάρει ως πρώτη απευθείας πρόκριση για τη φάση των «16», ενώ κι εκεί η πρόκριση επί της Μπέτις ήρθε με γκολ στο 120’!

• Για να γυρίσουμε, όμως, στα…δικά μας: Αν μη τι άλλο εδώ υπάρχει κάτι που χρήζει μίας σοβαρής ανάλυσης-πώς μπορεί μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό σε δέκα παιχνίδια της μέσα στο τελευταίο δίμηνο να μην μπορεί να βάλει έστω ένα γκολ από το 46’ έως το 81ο λεπτό! Μιλάμε για 35 λεπτά, πάνω από το ένα τρίτο του παιχνιδιού…

• Έτσι, αναπόφευκτα σε κάθε παιχνίδι του όλα κρίνονται στα 10 τελευταία λεπτά, εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» τα δίνουν όλα, όμως είναι αδύνατο, επαναλαμβάνω και μαθηματικά, να τα καταφέρουν. Το έκαναν στα πέντε λιγότερο δύσκολα ματς και τα κέρδισαν, δεν το έκαναν στα πέντε ακόμη πιο δύσκολα ματς και είχαν δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Υπό αυτές τις συνθήκες, τα λες και καλά τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού σε αυτά τα δέκα παιχνίδια του (η εξαίρεση που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα είναι το Ολυμπιακός-Αστέρας 5-1, το άλλο από τα 11 τελευταία ματς, όπου όλα τα γκολ μπήκαν σε ένα ξέσπασμα στο β΄ ημίχρονο).

Ολυμπιακός: Στα τελευταία β΄ημίχρονα, σκοράρει μετά το 80'

• Έχοντας μπροστά του να παίξει με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή και με τον ΠΑΟΚ την άλλη Πέμπτη, εκτός έδρας και τα δύο ματς, μέσα σε τέσσερις ημέρες, δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος από αυτόν, τώρα, να αναλυθεί στο Ρέντη το πρόβλημα και να αναζητηθεί μία λύση.

• Για παράδειγμα, μου κάνει μεγάλη εντύπωση που ο Ολυμπιακός έχει χάσει ένα μεγάλο του ατού, το ότι έμπαινε δυναμικά στα πρώτα 10-15 λεπτά του β΄ ημιχρόνου και σε εκείνο το σημείο έβαζε καθοριστικά γκολ. Ακόμη και φέτος μέχρι ένα σημείο, το έκανε, έστω μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Αλλά κέρδισε με 1-0 τον Άρη με γκολ στο 54’ στην κανονική διάρκεια της σεζόν κι έβαλε και κάποια άλλα χρήσιμα γκολ σε αυτό το διάστημα: το πρώτο στο 2-1 επί της Άντβερπ στο 52’, το δεύτερο στο 3-0 επί της Σλόβαν στο 52’, το δεύτερο στο 2-2 στην Μπρατισλάβα στο 54’, το δεύτερο στο 3-1 επί του ΟΦΗ στο 49’, το δεύτερο στο 3-0 επί του Ιωνικού στο 56’, το δεύτερο στο 3-0 επί του Ατρόμητου στο 50’, το δεύτερο στο 4-1 επί του Απόλλωνα στο 47’.

• Αντίθετα, φέτος δέχεται αρκετά γκολ σε κρίσιμα σημεία αγώνων του κι αυτό του στοιχίζει: μόλις τις προάλλες η ΑΕΚ τον ισοφάρισε (1-1) στο 43’ στο Καραϊσκάκη, ο δε Άρης τον είχε ισοφαρίσει στο 52’ στη νίκη του 2-1 στο Χαριλάου. Στην Ευρώπη; Η Άιντραχτ προηγήθηκε 2-1 με γκολ στο 45+3 στη νίκη της 3-1 στην Φρανκφούρτη κι η Λούντογκορετς άνοιξε στο 49’ το σκορ στο 1-1 στο Καραϊσκάκη και ισοφάρισε (1-1) στο 48΄στο 2-2 στη Βουλγαρία. Μπορούμε να καταμετρήσουμε δύο ήττες και τρεις επώδυνες ισοπαλίες για τον Ολυμπιακό σε αυτά τα πέντε παιχνίδια…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x