Κώστας Νικολακόπουλος

Το 12+2+2 και ο Φορτούνης, με το οποίο «πάει» πλέον ο Μαρτίνς τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr το πλάνο με το οποίο έχει αρχίσει και προχωράει ο Μαρτίνς και που φαίνεται ότι με αυτό θα συνεχίσει.

• Υπήρχαν πέντε παιχνίδια στη σειρά, αν θυμάστε, που ο Ολυμπιακός είχε από πέντε έως εφτά αλλαγές στην ενδεκάδα του, από ματς σε ματς: το 1-0 στο Βόλο, το 0-3 από την Αταλάντα, το 2-0 με τον ΟΦΗ, το 5-1 με τον Αστέρα Τρίπολης και το 1-2 από τον Άρη.

• Ήταν μία περίοδος στην οποία ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αποφασίσει να κάνει μεγάλο ροτέισον από παιχνίδι σε παιχνίδι, κυρίως γιατί έπαιζε συνεχώς τρεις φορές την εβδομάδα. Έτσι έκανε από πέντε έως εφτά αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι, κάτι που δεν ήταν και το πιο συνηθισμένο για την γενικότερη φιλοσοφία του.

•Έκτοτε, όμως, με το που έπαψε ο Ολυμπιακός να παίζει Κυριακή-Τετάρτη (η, Πέμπτη)-Κυριακή, και έχει παιχνίδι μόνο κάθε Κυριακή, μετά τον αποκλεισμό του από το Γιουρόπα Λιγκ, ο Μαρτίνς έχει πάει στο άλλο άκρο, μπορεί κάποιος να πει! Κι είναι τρία παιχνίδια στα οποία κάνει από παιχνίδι σε παιχνίδι σχεδόν μόνο τις….απαραίτητες αλλαγές στην ενδεκάδα: μία, δύο η, μάξιμουμ τρεις!

• Συγκεκριμένα στο Ολυμπιακός-Άρης (2-1) είχε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το Άρης-Ολυμπιακός (2-1)…Στο ΠΑΣ-Ολυμπιακός (1-1) είχε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το Ολυμπιακός-Άρης (2-1)…Και στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ (1-1) είχε μία αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με το ΠΑΣ-Ολυμπιακός (1-1)…

• Μάλιστα, είναι σημαντικό, ως προς το αξιοπερίεργο της υπόθεσης, ότι δεν κάνει πολλές αλλαγές ούτε όταν ο Ολυμπιακός φέρνει αποτέλεσμα που δεν είναι νικηφόρο. Έχασε από τον Άρη κι έκανε δύο αλλαγές…έφερε ισοπαλία στα Γιάννινα κι έκανε μία αλλαγή. Κι είναι αξιοπερίεργο, γιατί σχεδόν πάντα κατά τη φετινή σεζόν ο Πέδρο όταν ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει, στο αμέσως επόμενο παιχνίδι προχωράει σε ουκ ολίγες διαφοροποιήσεις στο αρχικό του σχήμα.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Επιπλέον μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι στα πλέι οφς ο Μαρτίνς πάει ξεκάθαρα με μόνο 14 παίκτες βασικούς! Κατά βάση τους εξής 12, Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Ρέαμτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί, Αγκιμπού, Καρβάλιο, Μασούρα, Ελ Αραμπί, Ροντρίγκες, συν τους Μανωλά, Μπουχαλάκη, που έχουν παίξει από ένα παιχνίδι ως βασικοί. Από εκεί και πέρα, έχει ως εναλλακτικές, ερχόμενους από τον πάγκο, τους Βαλμπουενά, Τικίνιο και έχει βάλει και από μία φορά για ένα δεκάλεπτο στο τέλος τον Βρουσάι με τον Ανδρούτσο και τις προάλλες ένα δεκαπεντάλεπτο τον Φορτούνη.

• Η αίσθηση δε που υπάρχει στο Ρέντη είναι ότι ο Μαρτίνς έτσι θα το πάει ως το τέλος των πλέι οφς. Με αυτούς τους 12+2+2 θα συνεχίσει. Με τον Φορτούνη να παίρνει χρόνο, όσο δείχνει διάθεση να βοηθήσει. Για να δούμε, όμως. Τώρα, με τα παιχνίδια μία φορά την εβδομάδα (και εάν…!), το πλάνο αυτό μπορεί να λειτουργήσει. Μετά το Πάσχα, όμως, τα παιχνίδια δεν θα είναι πλέον από Κυριακή σε Κυριακή η, ένα κάθε 15 ημέρες. Θα είναι Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή συνεχώς.

• Κι αυτό ίσως να μας παραπέμπει στην ιδέα ότι ο προπονητής ίσως θα ήταν καλύτερο να διατηρούσε πιο ζεστούς τώρα κι άλλους παίκτες, τους οποίους ενδεχομένως θα χρειαστεί τότε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x