Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Στοπ πίσω με Σισέ και γκολ μπροστά έστω από τρεις-τέσσερις!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό μετά και το χθεσινό παιχνίδι του Κυπέλλου.

• Μόλις χθες σημείωνα εδώ ότι λείπει πολύ από τον Ολυμπιακό η ρέντα των περισσότερων κυνηγών του. Η προσδοκία είναι τώρα που ο Τικίνιο έβαλε δύο γκολ, να ξαναβρήκε τη χαμένη ρέντα του. Διότι, είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα από την στιγμή που ατυχώς οι περισσότεροι παίκτες της, από το κέντρο και πάνω δεν σκοράρουν η, σκοράρουν υπερβολικά σπάνια, να υπάρχουν τρεις-τέσσερις στο ρόστερ που να βάζουν κάποια γκολ…

• Ο Ολυμπιακός έχει αυτή την στιγμή, στη συμπλήρωση περίπου του μισού της σεζόν, τον Ελ Αραμπί με 14 γκολ, τον Τικίνιο με 8 γκολ, τον Μασούρα με 6 γκολ και τον Αγκιμπού με 5. Αυτοί είναι οι μόνοι παίκτες του από τη μέση και πάνω με πάνω από δύο γκολ! και κάπως έτσι, είναι ο στόπερ Σισέ μέσα στην πεντάδα των πρώτων του σκόρερ με 5 γκολ. Το ζητούμενο είναι έστω αυτοί οι τέσσερις επιθετικοί, να κάνουν κάποια γκολ. και πρέπει να πάρουν πάλι μπρος κι ο Μασούρας με τον Αγκιμπού, που έχουν ένα μόνο γκολ στα 11 και 12 τελευταία παιχνίδια τους αντίστοιχα…

• Τα 8 γκολ του Τικίνιο δεν είναι πολλά, αλλά δεν είναι και λίγα. Ας σκεφθούμε ότι κανένα δεν είναι από πέναλτι κι ότι ο Ελ Αραμπί χωρίς τα (έξι) πέναλτι κι αυτός 8 γκολ έχει βάλει! Ο δε Βραζιλιάνος είναι κι ο πιο αξιόπιστος σκόρερ με το κεφάλι, μαζί φυσικά με τον Σισέ, έχοντας ο καθένας από τρία γκολ με κεφαλιές.

• Σίγουρα μπορεί να βοηθήσει στην υπόθεση γκολ ο Καμαρά, που έχει όσφρηση της φάσης, όπως είδαμε και χθες: τέσσερις τελικές είχε ο Μαντί, αλλά δεν του έκατσε καμία. Στην πρώτη τον νίκησε ο τερματοφύλακας στο σουτ από λίγο πλάγια, σε άλλες δύο η μπάλα κόντραρε στα σουτ από τα 20 μέτρα και στην άλλη ο ίδιος ο Αφρικάνος άσος του Ολυμπιακού έκανε επίδειξη επιπολαιότητας, αφού ήταν σε ιδανική θέση να σκοράρει, αλλά σούταρε πολύ ψηλά, προτιμώντας να επιδιώξει να «σκοτώσει» τον αντίπαλο γκολκίπερ, αντί να ζυγίσει την τελική του.

Ολυμπιακός: Στοπ πίσω με Σισέ και γκολ μπροστά

• Ατυχώς ο Μαντί την έχει την επιπολαιότητα στο παιχνίδι του και δεν την «αφαιρεί» ούτε στις καλές βραδιές του, όπως ήταν η χθεσινή-και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτό το χαμένο γκολ, αλλά και στην κακή άμυνα που έκανε στην ευκαιρία του Λεβαδειακού να ισοφαρίσει. Τουλάχιστον ο Μαντί αυτή τη φορά έβγαλε καλή διάθεση, γύρισε πίσω κι έκοψε δύο φορές σε θέση τρίτου στόπερ, πίεσε και μάρκαρε, πέρασε καλές πάσες και σέντρες για φάσεις και είχε και μία πραγματικά…ισοπεδωτική προσωπική ενέργεια, παίρνοντας την μπάλα ακριβώς στο κέντρο και περνώντας δυναμικά κάθε αντίπαλο που βρήκε μπροστά του, μέχρι που νικήθηκε από τον γκολκίπερ. Ήταν μία συνέχεια της θετικής παρουσίας του στο παιχνίδι της Κυριακής με τη Λαμία, όταν μπήκε αλλαγή και είχε δείξει ότι ήθελε να δώσει πράγματα.

• Να σταθούμε, όμως, και στα δύο αυτά γκολ του Τικίνιο στο χθεσινό παιχνίδι, γιατί ήταν πολύ ωραία όχι μόνο σε εκτέλεση, αλλά και σε δημιουργία.

• Στο 1-0 είδαμε τον Ολυμπιακό μέσα σε 22 δευτερόλεπτα να επιτίθεται και να την τελειώνει υποδειγματικά: ο Τικίνιο πήρε μία απόκρουση από την αντίπαλη άμυνα, έκανε ωραία κίνηση κι από εκεί και πέρα η μπάλα κυκλοφόρησε ταχύτατα μεταξύ Βαλμπουενά, Βρουσάι, Ανδρούτσου, Μπουχαλάκη, Μαντί και πάλι Βαλμπουενά για τη σέντρα-γκολ του Ματιέ από τη θέση που του αρέσει περισσότερο από κάθε άλλη να σεντράρει, εκείνη του μέσα δεξιά…

• Στο 2-0 πάλι σε 20 δευτερόλεπτα ο Ολυμπιακός επιτέθηκε και σκόραρε! Αυτή τη φορά όλα ξεκίνησαν από ένα κόψιμο του Μαντί με κεφαλιά και συνεχίστηκαν με μία δεύτερη κεφαλιά του Τικίνιο, την αποφασιστική κίνηση του Βρουσάι να κερδίσει μία μπάλα υπό διεκδίκηση και μετά με πάσες, η μία πιο ωραία από την άλλη, του Μπουχαλάκη στον Ονιεκουρού, του Ονιεκουρού στον Βαλμπουενά, του Βαλμπουενά στον Ρέαμπτσιουκ και το γύρισμα του Ρέαμπτσιουκ προς το πέναλτι, στον Ονιεκουρού-το σουτ δεν ήταν το καλύτερο, αλλά ο Τικίνιο πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε με αριστερό κεραυνό!

Ολυμπιακός: Στοπ πίσω με Σισέ και γκολ μπροστά

• Κατά τα άλλα, τεράστια υπόθεση για τον Ολυμπιακό ότι εσχάτως καταφέρνει και κρατάει πίσω το μηδέν. Το παθητικό είναι μηδέν και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια: με Άρη 1-0, Ατρόμητο 3-0, Λαμία 1-0, Λεβαδειακό 2-0. Έστω κι αν τα τρία παιχνίδια ήταν στο Καραϊσκάκη κι ότι με εξαίρεση τον Άρη οι αντίπαλοι δεν ήταν και οι πιο δυνατοί. Έχει, όμως, σημασία ότι γενικά έφαγε ελάχιστες φάσεις και στα τέσσερα αυτά 90λεπτα η ομάδα, με τον Σισέ να δεσπόζει στην άμυνα σε όλα! Ακόμη και χθες δύο φορές που χρειάστηκε έβαλε στοπ!

• Και τον παρτενέρ του χθες, τον Μπα, να ξεκινάει…κλασικά με μία πάσα σε αντίπαλο, αλλά να συνεχίζει σοβαρά κι αποτελεσματικά , τόσο ψηλά, όσο και χαμηλά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x