Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός πλέον συνεχώς στο όριο και να χρειάζεται τους γκολκίπερ του

Ο Κώστας Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το sport-fm.gr σε δύο κομμάτια του Ολυμπιακού των τελευταίων αγώνων.

· Είχα γίνει εγώ ο…περίεργος, όταν μετά τις νίκες του Ολυμπιακού επί του Ατρόμητου (4-1), του Αστέρα (5-0), του Ιωνικού (2-0) και του Βόλου (4-0) είχα εκφράσει την άποψη ότι για να κάνουμε μία ασφαλή κρίση για την ομάδα του Μίτσελ, θα έπρεπε να περιμένουμε τα πιο δύσκολα επόμενα παιχνίδια του (τα τρία με Άρη και τα δύο στο Περιστέρι) και τα ακόμη πιο δύσκολα μεθεπόμενα παιχνίδια του (τα ντέρμπι).

· Βλέπετε είχα στο μυαλό μου αυτό που είχε γίνει με τον Ολυμπιακό στα Γιάννινα και που καμία ομάδα δεν το είχε ξαναπάθει φέτος: να κερδίζει 2-0 και να φέρνει 2-2 δεν το έχει κάνει ποτέ, ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο ΠΑΟ, ούτε ο ΠΑΟΚ. Μόνο ο Ολυμπιακός το είχε κάνει με τον ΠΑΣ. Εκείνο το παιχνίδι με είχε κλονίσει πάρα πολύ, σε βαθμό που δεν είχα ευχαριστηθεί τις άλλες τέσσερις νίκες με γκολ 15-1. Πολύ απλά γιατί σκεφτόμουν ότι δεν ήταν ένα τυχαίο 2-2 που έγινε από ένα 2-0. Ήταν ένας Ολυμπιακός που στο β΄ ημίχρονο έφαγε δύο γκολ, σώθηκε μία φορά από το δοκάρι και άλλη μία φορά από μία άστοχη κοντινή προβολή του αντίπαλου φορ.

· Τα πιο δύσκολα ήρθαν. Και είδαμε πέντε παιχνίδια με Άρη και Ατρόμητο όλα στο όριο. Και οι τρεις νίκες 1-0 επί του Άρη, οι δύο στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα και για το Κύπελλο, αλλά και η ρεβάνς για το Κύπελλο στο Χαριλάου. Και οι δύο ισοπαλίες με τον Ατρόμητο εκτός έδρας, 2-2 στο Κύπελλο, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 2-1 κι 1-1 στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό να προηγείται 1-0. Κανονικά, όταν δεν μπορείς να κερδίσεις δύο ματς στο Περιστέρι ενώ προηγείσαι και στα δύο, πρέπει να σταματάει κάθε κουβέντα για υψηλούς στόχους. Να υπενθυμίσω δε, αναφορικά για τα τρία 1-0 με τον Άρη, ότι ο Άρης φέτος δεν έχει βάλει γκολ σε πέντε παιχνίδια με ΠΑΟΚ (0-0, 0-1), με ΆΕΚ (0-2, 0-3) και με ΠΑΟ (0-1)…

Ολυμπιακός: Συνεχώς στο όριο, να χρειάζεται τους γκολκίπερ

· Τώρα ήρθαν και τα ντέρμπι, με πρώτο εκείνο στην Τούμπα, με αντίπαλο δηλαδή τον πιο κάτω από ΑΕΚ και ΠΑΟ στη βαθμολογία ΠΑΟΚ. Ένα 0-0 με τον Ολυμπιακό παθητικό για 45 λεπτά (1’-10’ και 60’-95’) και σε κατάσταση ισορροπίας με τον γηπεδούχο για 50 λεπτά (10’-60’). Με τον Πασχαλάκη μοναδικό διακριθέντα με όλη την έννοια της λέξης.

· Ο διεθνής γκολκίπερ στην επιστροφή του στην Τούμπα έκανε ό,τι ακριβώς είχε κάνει και στην προηγούμενη επίσκεψή του εκεί ως φιλοξενούμενος, όπως είχα καταγράψει παραμονή του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Όταν είχε κατεβάσει τα ρολά και σε εκείνο το ΠΑΟΚ-ΠΑΣ 0-1. Η μόνη διαφορά ήταν ότι τότε ο ΠΑΣ είχε βάλει ένα γκολ σε μία στημένη φάση, ενώ τώρα ο Ολυμπιακός σούταρε εντός εστίας του ΠΑΟΚ μόνο μία φορά σε ένα επιπόλαιο σουτ του Χάμες από 30 μέτρα μακριά, αντικειμενικά χωρίς καμία τύχη (το δοκάρι του Χάμες με το άλλο του σουτ, τον κεραυνό από τα 25 μέτρα, δεν λογαριάζεται ως τελική εντός εστίας).

· Ο Πασχαλάκης υποχρεώθηκε σε τρεις δύσκολες επεμβάσεις και σε άλλες πέντε λιγότερο δύσκολες-ήταν όμως πάντοτε στη σωστή θέση. Ακόμη κι όταν χρειάστηκε να μαζέψει δύο ψηλές σέντρες και να πλονζάρει για να μπλοκάρει μία επικίνδυνη χαμηλή σέντρα. Καλός και με την μπάλα στα πόδια, με εξαίρεση σε μία-δύο περιπτώσεις. Μοναδικό του λάθος μία στιγμή που του έφυγε η μπάλα σε μία χαμηλή μπαλιά. Αλλά το ποδόσφαιρο όταν βλέπει ένα τερματοφύλακα σε τέτοια κατάσταση, θα του δώσει και τη ρέντα να μην φάει γκολ από ένα λάθος ή να αποφύγει τα χειρότερα σε ένα γυριστό άστοχο σουτ όπως του Ολιβέιρα στο α΄ ημίχρονο. Ή ακόμη και στο δοκάρι του Νάρεϊ στα πρώτα 17 δευτερόλεπτα, όπου μου φαίνεται ότι ο Πάσχα δεν είχε πάρει την καλύτερη θέση.

Ολυμπιακός: Συνεχώς στο όριο, να χρειάζεται τους γκολκίπερ

· Το θέμα είναι ότι σε μία ολόκληρη σειρά αγώνων ο Ολυμπιακός χρειάζεται απολύτως τον γκολκίπερ του. Και αν αρχικά τον χρειάζονταν μία φορά (βλέπε επέμβαση Τζολάκη σε κεφαλιά Μπράμπετς στο Ολυμπιακός-Άρης με το σκορ 1-0 και επέμβαση Πασχαλάκη σε προβολή Στρούγγη στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός με το αποτέλεσμα στο 0-0), πλέον τον χρειάζεται πολλές φορές.

Ο ΤΖΟΛΑΚΗΣ στο Άρης-Ολυμπιακός έπιασε πέναλτι στο 84΄, αλλά και τρεις-τέσσερις άλλες τελικές για φάσεις.

Ο ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1 έπιασε δύο τετ α τετ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0 έπιασε όσα είπαμε ότι έπιασε.

· Μακάρι να συνεχίσουν έτσι, και ει δυνατόν καλύτερα, ο Πασχαλάκης στο πρωτάθλημα κι ο Τζολάκης στο Κύπελλο. Αλλά η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι όσο μία ομάδα έχει συνεχώς ανάγκη τον γκολκίπερ της, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα. Πολύ απλά γιατί είναι αδύνατο ένας τερματοφύλακας να αντεπεξέρχεται συνεχώς με άριστο τρόπο. Μακάρι να γίνει τώρα η εξαίρεση και να το πάνε μέχρι το τέλος έτσι ο Πασχαλάκης κι ο Τζολάκης!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x