Stoiximan Super League

Ολυμπιακός… πέντε αστέρων, έκλεισε με χαμόγελα το 2022!

Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός, διέλυσε με 5-0 τον Αστέρα Τρίπολης, έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ, και έκλεισε με χαμόγελα το 2022.

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε το 2022 ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ουσιαστικοί και απολαυστικοί κατά διαστήματα, είχαν μεγάλα κέφια και επικράτησαν άνετα με 5-0 του Αστέρα Τρίπολης που παρατάχθηκε με υπηρεσιακό προπονητή (τον Αλέξανδρο Μανιάτογλου) στο ματς, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν πέντε διαφορετικούς σκόρερ!

Κάπως έτσι, οι Πειραιώτες αφήνουν πίσω τους την «γκέλα» με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, ενώ μοίρασαν χαμόγελα στο τελευταίο παιχνίδι του χρόνου. Ανταγωνιστικός ανά διαστήματα ο Αστέρας, που είχε τεράστια φάση να ισοφαρίσει στο 8’ αλλά γενικότερα τα χαλούσε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, με τον Άκη Μάντζιο να έχει πολύ δουλειά μπροστά του για να αλλάξει τα κακώς κείμενα που άφησε κατά την αποχώρησή του ο Μεταξάς.

Στους 29 βαθμούς ανέβηκε ο Ολυμπιακός που παίζει την επόμενη εβδομάδα με τον Ιωνικό στη Νίκαια, στους 14 παρέμεινε ο Αστέρας Τρίπολης που φιλοξενεί τη Λαμία την ερχόμενη αγωνιστική.

Στο μυαλό του κόουτς


Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ. Ο Πασχαλάκης στο τέρμα και οι Ανδρούτσος, Σωκράτης, Ντόι, Ρέαμπτσουκ στην άμυνα. Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ στα χαφ, με τους Φορτούνης, Μπιέλ, Χάμες στη μεσοεπιθετικά τριάδα και ο Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Με 4-3-3 παρέταξε τον Αστέρα ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου, που εκτέλεσε χρέη πρώτου προπονητή για την ομάδα. Ο Παπαδόπουλος στο τέρμα, ο Καρμόνα δεξί μπακ, ο Άλβαρες αριστερό και στόπερ οι Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς. Ντομίνγκεθ, Τιλίκα, Μπαρτόλο η τριάδα στο κέντρο, με τους Τασουλή, Κρέσπι στα πλάγια και τον Μπαράλες στην επίθεση.

Το ματς


Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο ματς και άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Εμβιλά έκλεψε την μπάλα, ο Φορτούνης έκανε μια απίστευτη κάθετη και ο Μπιέλ με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1-0. Ο Αστέρας αντέδρασε γρήγορα και θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσα τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Μπαράλες εξ επαφής δεν νίκησε τον Πασχαλάκη, ο Τιλίκα έπεσε στο έδαφος και ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρέαμπτσουκ. Στη συνέχεια, ο Κρέσπι σούταρε, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια το σουτ του Ντομίνγκεθ πέρασε άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να απειλήσουν τους Αρκάδες, οι οποίοι ψάχνονταν αρκετά στην κόντρα επίθεση αλλά δεν είχαν το καθαρό μυαλό. Κάτι που πλήρωσαν εν τέλει! Ο Χάμες στο 35’ με φανταστικό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, εκτέλεσε τον Παπαδόπουλο για το 2-0 του Ολυμπιακού κόντρα στον Αστέρα.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα κόντρα στους Αρκάδες (2-0).

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης: 5-0

Με το ίδιο τέμπο μπήκε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο ημίχρονο και είχε την κατοχή της μπάλας, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Ο Μπακαμπού στο 68’ μετά από τραγικό λάθος του Καστάνιο μέσα στην περιοχή, σε κενή εστία έκανε το 3-0 για τους «ερυθρόλευκους». Οι Αρκάδες από την άλλη, έπαιζαν κυρίως στις αντεπιθέσεις και δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα χώρους για να επιτεθούν.

Στο 76’ οι γηπεδούχοι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπιέλ έκανε μια απίθανη ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε με τα πόδια το σουτ που επιχείρησε από τα πλάγια. Στο 84’ ο Μαρσέλο έδωσε στον Μπιέλ, αυτός γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Ροντρίγκες μετά από μια προσποίηση σούταρε και έκανε το 4-0 για τον Ολυμπιακό που ήταν ασταμάτητος!

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης: 5-0

Οι «ερυθρόλευκοι» απειλούσαν συνεχώς, με τον Μπακαμπού να σκοράρει στο 89’ αλλά να μην μετρά γιατί είχε προηγηθεί φάουλ στον Τζουκάνοβιτς. Τελικά, ο Μασούρας στο 90’+1’ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με κοντινή κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0, με τον Ολυμπιακό να αποχαιρετά με χαμόγελα το 2022 και να παίρνει ώθηση ενόψει του νέου έτους.



MVP: Ο Χάμες Ροντρίγκες είχε μεγάλα κέφια. Σκόραρε με απίθανο σουτ, έδωσε ασίστ για το 3-0 και ήταν για ακόμα μια φορά απολαυστικός. Τρομερή η ποιότητα του Κολομβιανού σούπερ σταρ.

Η σφυρίχτρα: Ο κ. Περράκης ελέγχεται για τη φάση με τον Τιλίκα στο 8' όπου ζήτησε ο Αστέρας πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρέαμπτσουκ. Γενικά δεν είχε κάποια άλλη δύσκολη φάση να αντιμετωπίσει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Εμβιλά (80' Σαμασέκου), Φορτούνης (63' Γκάρι Ροντρίγκες), Χάμες (72' Μασούρας), Ελ Αραμπί (63' Μπακαμπού), Ανδρούτσος, Σωκράτης, Μπιέλ, Ινμπόμ Χουάνγκ, Ρέαμπτσιουκ (71' Μαρσέλο), Ντόι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Καρμόνα, Ντομίνγκεθ, Τασουλής (61' Σανταφέ), Μπαρτόλο (46' Γκαρντάφσκι), Κρέσπι, Τιλίκα (61' Ριέρα) , Μπαράλες (72' Μπερτόγλιο).

Έτσι παρακολουθήσατε το ματς Live μέσα από το sportfm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x