Κώστας Νικολακόπουλος

Τα 4 αυτογκόλ αποδεικνύουν τη μεγάλη πίεση στον Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr πέντε πράγματα στον Ολυμπιακό με αφορμή το αυτογκόλ…στο Ηράκλειο.

• Σε διάστημα περίπου 20 μηνών τρεις κεντρικοί αμυντικοί του Ολυμπιακού έχουν πετύχει τέσσερα αυτογκόλ, άλλο ένα δείγμα της πίεσης κάτω από την οποία παίζει η ομάδα εδώ και πολύ καιρό…

Αυτογκόλ Μπα στο Ολυμπιακός-Άρης 2-1 για το Κύπελλο στις 10 Φλεβάρη 2021



Αυτογκόλ Σεμέδο στο Λούντογκορετς-Ολυμπιακός 2-2 για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στις 10 Αυγούστου του 2021



Αυτογκόλ Μπα στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 για το πρωτάθλημα στις 30 Γενάρη 2022



Αυτογκόλ Ντόι στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-2 για το πρωτάθλημα στις 9 Οκτώβρη 2022



• Τέσσερα αυτογκόλ σε 20 μήνες είναι υπερβολικά πολλά και δη σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Και μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι δεν είναι μόνο ο Μπα, που έχει τη φήμη του απρόσεκτου, και τη δικαίωσε με δύο περιπτώσεις αυτογκόλ. Βλέπουμε ότι αυτογκόλ έχει βάλει ο πιο ακριβοπληρωμένος κεντρικός αμυντικός που πέρασε τα τελευταία χρόνια από τον Ολυμπιακό, ο Σεμέδο, αλλά κι ο πιο μικρός σε ηλικία που έχει παίξει στόπερ, ο Ντόι από τον Ολυμπιακό Β.

Ολυμπιακός: Τα 4 αυτογκόλ αποδεικνύουν τη μεγάλη πίεση

• Οι δε συνέπειες των αυτογκόλ σε γενικές γραμμές ήταν οδυνηρές, καθώς ο Ολυμπιακός εν τέλει αποκλείστηκε από τη Λούντογκορετς σε εκείνο το παιχνίδι της Βουλγαρίας, ενώ έσωσε την ισοπαλία στην Τούμπα (1-1) με ένα γκολ του Τικίνιο και με το ζόρι και κέρδισε οριακά τα άλλα δύο παιχνίδια.

• Μπορεί δηλαδή κάποιος να αντιληφθεί ότι ένα αυτογκόλ δημιουργεί τελικά…ποικίλα προβλήματα στον Ολυμπιακό, που ζορίζεται για να εξισορροπήσει την κατάσταση κι αυτό αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο απλό. Κυρίως, όμως, αυτό το νούμερο, τα τέσσερα αυτογκόλ, δεδομένο που δεν υπάρχει σε επίπεδο μεγάλης ομάδας, δείχνει ότι ο Ολυμπιακός παίζει σε συνθήκες μεγάλης πίεσης εδώ και πολύ καιρό, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

• Μην ξεχνάμε ότι μόλις στα δύο προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματα έχασε δύο πέναλτι, κάτι που παρεμπιπτόντως είχε να συμβεί ιστορικά 40 χρόνια από το 1982, κάτι που άλλωστε καταδεικνύει πάρα πολλά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x