Κώστας Νικολακόπουλος

Τα 8+2 παιδιά από τον Ολυμπιακό Β που μπήκαν στη λίστα για το Conference League

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την ευρωπαϊκή λίστα Β του Ολυμπιακού, αλλά και για ένα ακόμη λάθος του Καρβαλιάλ, που ταλαιπωρεί τους «ερυθρόλευκους».

• Ο Ολυμπιακός έστειλε χθες το βράδυ στην ΟΥΕΦΑ, όπως είχε δικαίωμα να κάνει, τη λίστα Β των παικτών που έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει στο Κόνφερενς Λιγκ. Ουσιαστικά πρόκειται για παιδιά του Ολυμπιακού Β.

Είναι 10 παιδιά, εκ των οποίων οι οκτώ ήταν δηλωμένοι και στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ: ο γκολκίπερ Παπαδούδης, ο κεντρικός αμυντικός Ντόη, ο αριστεροπόδαρος αμυντικός Αποστολόπουλος, ο αριστερός μπακ-χαφ Καράκουτης, οι κεντρικοί χαφ Λιάτσος και Σαπουντζής, ο εξτρέμ Τσέλιος κι ο επιθετικός Αλγκασίμ Μπα.

• Τα δύο νέα πρόσωπα είναι ο κυνηγός Μπάμπης Κωστούλας κι ο σέντερ μπακ Κουτσίδης, δύο παιδιά που πάνε εξαιρετικά φέτος παίζοντας τόσο στον Ολυμπιακό Β, όσο και στην Κ19 του Ολυμπιακού, που προχωράει στο Γιούθ Λιγκ της ΟΥΕΦΑ, έχοντας στις 28 του μήνα το σπουδαίο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη με τη γαλλική Λανς για τους 16 της διοργάνωσης. Όλοι αυτοί οι παίκτες είναι ηλικίας 20 με 22 ετών, με εξαίρεση τους δύο τελευταίους που προστέθηκαν στη λίστα Β, καθώς ο μεν Κουτσίδης είναι 19, ο δε Κωστούλας ακόμη δεν έχει γίνει 17!

Ολυμπιακός: Τα 8+2 παιδιά από τον Ολυμπιακό Β που μπήκαν στη λίστα για το Conference Leagu

• Ο Αποστολόπουλος μάλιστα συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του αποψινού αγώνα με τη Φέρεντσβαρος και λογικά θα είναι στον πάγκο, καθώς ο Ολυμπιακός έχει την ατυχία να ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στο Κόνφερενς Λιγκ με πολλά αμυντικά προβλήματα, καθώς ο Κίνι έχει τεθεί νοκ άουτ, ο Ρέτσος προέρχεται από τραυματισμό και είναι να κάτσει οριακά στον πάγκο, ενώ είναι εκτός λίστας οι Μπιανκόν, Βέζο, Άμπι.

• Έτσι απομένουν οι τέσσερις βασικοί (Ρόντινεϊ, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα) κι εναλλακτικά πλην του εξαιρετικά αμφίβολου Ρέτσου, μόνο ο Ρίτσαρντς, που κι αυτός είναι από τραυματισμό και γενικά δεν έχει ποτέ υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Οπότε, μπορεί να επιστρατευθεί για την άμυνα, αν χρειαστεί ο Ιμπόρα, που όταν έπαιξε στόπερ (βλέπε το 2-2 στο Βόλο και στο β΄ ημίχρονο στο 0-5 στο Φράιμπουργκ) απέτυχε εμφανώς.

• Όπως αποδεικνύεται από πολύ νωρίς, ο Καρβαλιάλ είχε άλλη μία άστοχη απόφαση, με τη συγκρότηση της λίστας, αφού θα μπορούσε να βάλει μέσα τον Μπιανκόν, που παίζει στόπερ και δεξί μπακ, αφήνοντας έξω τον Όρτα, καθώς στις θέσεις των κεντρικών χαφ υπάρχουν οι Έσε, Τσικίνιο, Καρβάλιο, Αλεξανδρόπουλος, Ιμπόρα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x