Κώστας Νικολακόπουλος

Τα… ντεσού του αιτήματος του Ολυμπιακού για αναβολή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα «κενά» του Ολυμπιακού στο τελευταίο του παιχνίδι, αλλά και το αίτημα για μετάθεση του αγώνα του με τον ΠΑΟΚ.

• Μπορεί ένα παιχνίδι όπως το 4-0 του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ το περασμένο Σάββατο, με το σκορ 2-0 στο 10ο λεπτό, να βοηθήσει έναν προπονητή, και δη τον Μεντιλίμπαρ, να βγάλει συμπεράσματα όχι μόνο για τα καλά σημεία, αλλά ακόμη και για τις αδυναμίες της ομάδας; 100% ναι, είναι η απάντηση! Είμαι δε σίγουρος ότι ο Βάσκος κράτησε αρκετά πράγματα και από την…ανάποδη πλευρά για τον Ολυμπιακό.

• Κατ΄ αρχάς, μπορεί το γρήγορο 2-0, με τα γκολ στο 6’ και στο 10’, να σε προδιαθέτει για ένα εκπληκτικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, όμως η πραγματικότητα είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ αγχωμένοι στο παιχνίδι: στα τρία πρώτα λεπτά είχαν κάνει έξι λάθος πάσες…

• Από εκεί και πέρα, υπήρχαν διάφορες στιγμές στις οποίες ειδικά ανασταλτικά δεν λειτούργησε ο Ολυμπιακός. Για παράδειγμα, σε εκείνη την ωραία μπαλιά του Μπάκιτς προς το σέντερ φορ του ΟΦΗ, με τον πανύψηλο Κάρμο να μην κάνει σωστό υπολογισμό, την μπάλα να περνάει από πάνω του και τον Πασχαλάκη να σώζει με έγκαιρη έξοδο, αλλά και γιατί το κοντρόλ του αντίπαλου φορ δεν ήταν το καλύτερο. Ξέχωρα, όμως, από την όχι καλή τοποθέτηση του Κάρμο, στο ξεκίνημα της φάσης μπορεί κάποιος να εστιάσει στην αντιμετώπιση της από τους Ρόντινεϊ και Φορτούνη, που μόνο με αποφασιστικότητα δεν πήγαν πάνω στην μπάλα, κάτι που βέβαια δεν το κάνουν για πρώτη φορά-προς τιμήν του ο Ρόντινεϊ έσπευσε και διόρθωσε την κακή άμυνα που είχε κάνει.

• Λίγο νωρίτερα, ο ΟΦΗ είχε απειλήσει να κάνει το 2-1 και να μπει πάλι στο παιχνίδι, σε μία από τις στιγμές στις οποίες ο Τσικίνιο έχασε την μπάλα, και που δεν ήταν λίγες, κάτι το οποίο του έβαλε ερωτηματικά στην κατά τα άλλα πολύ καλή απόδοση του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ούτε ο Ποντένσε του έκανε την πιο σίγουρη πάσα, ούτε όμως ο Τσικίνιο μπήκε με αποφασιστικότητα στη φάση, με αποτέλεσμα να χαθεί η μπάλα και για δεύτερη φάση να βρεθεί ο φορ του ΟΦΗ σε καλή θέση-το ότι δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευθεί, δεν σημαίνει τίποτα. Ακόμη και στην εκτέλεση μίας στατικής φάσης, ενός κόρνερ στο α΄ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν είχε τη σωστή απάντηση, καθώς στο κτυπημένο στο πρώτο δοκάρι κόρνερ, ο Βούρος πήγε πολύ πιο έξυπνα στην μπάλα από τον Ελ Κααμπί, αλλά αστόχησε στην κεφαλιά.

Τα… ντεσού του αιτήματος του Ολυμπιακού για αναβολή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

• Γενικά υπήρξαν για άλλη μία φορά σοβαρά λάθη σε ατομικό επίπεδο, που όμως δεν στοίχισαν λόγω της αδυναμίας του ΟΦΗ να τα αξιοποιήσει. Και λόγω και της τύχης στη φάση του δοκαριού του Μπάκιτς, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 79’, με τον Κάρμο να κάνει διπλό λάθος, αφενός μεν διώχνοντας την μπάλα πάνω σε αντίπαλο, αφετέρου δε κάνοντας χωρίς λόγο φάουλ σε ιδανική θέση για τον ΟΦΗ.

• Μία σημείωση για τον Ορτέγκα: νομίζω ότι σε γενικές γραμμές είναι καλύτερος τον τελευταίο καιρό, και στις δύο φάσεις του παιχνιδιού, τόσο πίσω, με καλύτερες άμυνες, όσο και μπροστά, ιδίως με καλές συνεργασίες. Έχει, όμως, πολύ δουλειά ακόμη, για να πούμε ότι δικαιώνει την επιλογή του Ολυμπιακού να είναι ο βασικός του αριστερός μπακ. Για παράδειγμα, εύκολα τον πλαγιοκοπούν δύο φορές και περνάνε σέντρες από την πλευρά του. Η, όταν προωθείται, εννιά φορές στις δέκα αποφεύγει να σεντράρει, είτε γιατί δεν το έχει, είτε για άλλο λόγο, και προτιμάει να γυρίζει την μπάλα προς τα πίσω.

• Ποδοσφαιρικά κάτι τέτοιο θα είχε νόημα, εάν υπήρχε παίκτης του Ολυμπιακού να ερχόταν σαν τρέιλερ για να σουτάρει, κάτι που όμως δεν έχει συμβεί ποτέ. Άρα η, αλλάζει και σεντράρει μήπως πάρει ο Ελ Κααμπί κι ο Μασούρας καμία κεφαλιά η, υπάρχει καλύτερη συνεννόηση ώστε να περιμένει τα γυρίσματα του κάποιος χαφ του Ολυμπιακού, που κανονικά είναι και το πιο σωστό ποδοσφαιρικά.

Τα… ντεσού του αιτήματος του Ολυμπιακού για αναβολή του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

• Και κάτι τελευταίο: ο Ολυμπιακός με το που γνωστοποιήθηκε ότι αναβλήθηκε το κυριακάτικο παιχνίδι της Φέρεντσβαρος με την Ντιόσγκιορ, ζήτησε χθες επίσημα να μετατεθεί η ημερομηνία και του δικού του κυριακάτικου αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα για τη ρεβάνς με την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας την άλλη Πέμπτη (είχα σχολιάσει σχετικά από χθες για το πλεονέκτημα που είχε η Φέρεντσβαρος).

• Στην αυριανή ψηφοφορία της Λίγκας, θα δούμε ποιες ομάδες θα επιλέξουν να εκτεθούν, πηγαίνοντας κόντρα σε ένα αίτημα που είναι προς την κατεύθυνση να βοηθήσει ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες για ημερομηνίες κλπ…

• Να θυμίσω εδώ ότι η Λίγκα, δια του τότε προέδρου της Β. Μαρινάκη, είχε αποφασίσει τον Αύγουστο την αναβολή του προγραμματισμένου για το Σάββατο 19.8 αγώνα ΠΑΟ-Ατρόμητος και όχι τη διεξαγωγή του, όπως είχε ζητήσει η Αστυνομία, Κυριακή 2 0.8, ώστε οι «πράσινοι» να ετοιμάζονταν καλύτερα για το παιχνίδι τους με την Μπράγκα στα πλέι οφς του Τσάμπιονς Λιγκ στις 23.8. Και το ΠΑΟ-Ατρόμητος έγινε τον Οκτώβριο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x