Κώστας Νικολακόπουλος

Τελικά, μπορεί να παίξει ο Βρουσάι μπακ στον Ολυμπιακό;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το sport-fm.gr να απαντήσει στο ερώτημα για τον Βρουσάι και τη θέση του στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

· Με τον Άβιλα εκτός πλάνων, τον Ανδρούτσο τραυματία και τον Ροντινέι να έχει δικαίωμα συμμετοχής μετά την 1η Γενάρη, ο Βρουσάι είναι η επιλογή για τη θέση του δεξιού μπακ αυτή την στιγμή στον Ολυμπιακό.

· Είναι δε πολύ σημαντικό να καταφέρει να ανταπεξέλθει ο διεθνής άσος στη θέση, πολύ απλά γιατί ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ακόμη τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια πριν μπει ο νέος χρόνος και το πιο πιθανό είναι να τα παίξει με τον ίδιο δεξιό μπακ στην ενδεκάδα: υπάρχει το πρώτο ματς Κυπέλλου με την Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη στις 15 του μήνα και οι αγώνες πρωταθλήματος στις 21 και 28 του μήνα με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη.

· Και τον τραυματισμό να μην είχε ο Ανδρούτσος, είχε φανεί στα φιλικά της Ισπανίας, για την ακρίβεια από το πρώτο, με την Χάντερσφιλντ, όπως είχα επισημάνει, ότι ο Βρουσάι είχε αποκτήσει προβάδισμα έναντι του Ανδρούτσου. Μάλιστα το δεύτερο, σαφώς πιο δυνατό και σκληρό φιλικό, με την Σταντάρ Λιέγης, μας έδειξε αρκετά πράγματα, καθότι άλλωστε έπαιξε στα πρώτα 60 λεπτά βασικός ο Μάριος.

· Τι είδαμε; Ότι πρέπει να μάθει να πηδάει στο σωστό χρόνο (από λάθος υπολογισμό στην κεφαλιά έκαναν ευκαιρία οι Βέλγοι), να βγαίνει πιο συχνά πρώτος στην μπάλα, να είναι καλύτερος στο ένας μ΄ ένα όταν αμύνεται, να κάνει και κάνα φάουλ άμα χρειαστεί και σίγουρα να κάνει και κάνα τάκλιν άμα χρειαστεί. Ακραίο μπακ εγώ δεν θυμάμαι κανένα να μην κάνει τάκλιν. Και νομίζω ότι δεν έχω δει τον Βρουσάι ποτέ να κάνει τάκλιν.



· Είδαμε, όμως, τον Μάριο σίγουρα βελτιωμένο στο αμυντικό κομμάτι και πάντα επικίνδυνο στο επιθετικό κομμάτι. Να βγάζει καλές άμυνες, να έχει καλές τοποθετήσεις και διωξίματα, όπως και να έχει καλές πάσες μπροστά και να βγαίνει δύο φορές σε θέση έξω δεξιά για να δώσει γκολ στον Ελ Αράμπι-τη μία φορά το γύρισμα που έκανε δεν ήταν ιδανικό, σε αντίθεση με τη δεύτερη που ήταν «πάρε βάλε» κι ο φορ του Ολυμπιακού την μετέτρεψε σε γκολ.

· Πραγματικά δε η φάση αυτή, του πρώτου γκολ του Αράμπι, ήταν η επιτομή του τι μπορεί να προσφέρει επιθετικά ένα πλάγιο μπακ, με τον Βρουσάι να κλέβει την μπάλα βγαίνοντας πρώτος στην φάση, να μπουκάρει σαν εξτρέμ «ακυρώνοντας» την άμυνα της Σταντάρ από τα πλάγια και να βγάζει μία ασίστ σε μία υποδειγματική προσωπική ενέργεια.

· Το ατού που έχει ο Βρουσάι να φεύγει μπροστά και να απειλεί σαν εξτρέμ-άλλωστε, μη γελιόμαστε, κατά…βάθος εξτρέμ είναι-είναι σπουδαίο για το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Εάν ο Ολυμπιακός έπαιζε με τρεις πίσω, ο Βρουσάι θα ήταν ίσως ιδανικός για να πάρει όλη την πλευρά. Τώρα, με τετράδα στην άμυνα είναι υποχρεωμένος να βελτιωθεί πολύ ανασταλτικά. Αν θέλει να παίξει μπακ. Αν δεν θέλει, είναι άλλο. Αλλά εγώ από αυτό που βλέπω, μου φαίνεται ότι έχει καταλάβει ότι μπορεί να κάνει καριέρα.



· Εγώ αν ήμουν στη θέση του, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα και με την άφιξη του Ροντινέι. Πολύ απλά, γιατί θα ήξερα ότι θα είχα τις ευκαιρίες μου όπως κι αν έχει να παίξω πολύ. Τρία παιχνίδια την εβδομάδα θα παίζει πάλι ο Ολυμπιακός κι ο Βραζιλιάνος στα 31 του δεν νομίζω ότι θα έχει κανένα απολύτως νόημα να παίζει συνεχώς. Αν και πάω μακριά, γιατί αν ο Βρουσάι είναι πειστικός στα επόμενα παιχνίδια, ο Ροντινέι θα πρέπει να δώσει μάχη για να κερδίσει μία θέση στην ενδεκάδα.

· Παρεμπιπτόντως, θυμάμαι μία φάση από το πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο 100ο λεπτό (!), όταν από μία βαθιά μπαλιά προς την περιοχή του Πασχαλάκη, δεν ξέρω πώς αλλά βρέθηκε ο Βρουσάι μόνος ανάμεσα σε δύο κυνηγούς της ΑΕΚ, τον Αραούχο και τον Γκατσίνοβιτς, και δη στο ύψος της περιοχής. Η φάση ήταν «ο θάνατος σου η, η ζωή μου». Κι ο Μάριος ενήργησε πρώτος απ΄ όλους και αστραπιαία έδιωξε την μπάλα και τον κίνδυνο από ένα απίστευτα σοκαριστικό 0-1…

· Ο Μίτσελ γουστάρει να βάζει Έλληνες παίκτες κι ο Βρουσάι, ο Ρέτσος, ο Ντόη, ο Τζολάκης, ο Ανδρούτσος, ο Καλογερόπουλος, αλλά κι ο Φορτούνης και οι άλλοι έμπειροι παίκτες, ο Μπουχαλάκης, ο Μασούρας, ο Φορτούνης, ο Πασχαλάκης, θα είναι κουτοί αν δεν εκμεταλλευθούν τη συγκυρία. Δεν έρχονται συχνά στον Ολυμπιακό προπονητές να θέλουν πραγματικά να επενδύουν τόσο πολύ στο ελληνικό στοιχείο. Ο Μίτσελ το έχει αυτό.

· Από την εποχή του Πάουλο Μπέντο έχουμε να δούμε προπονητή να προωθεί τόσο πολύ νέα παιδιά, όπως είχε κάνει ο Πορτογάλος με τον Ρέτσο, τον Ανδρούτσο, τον Νικολάου, τον Μανθάτη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x