Κώστας Νικολακόπουλος

Τι (καλά) έχει κάνει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα αμέσως μετά από όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός στα οκτώ παιχνίδια του στα οποία πήγε κι έπαιξε στην Τούμπα λίγες ημέρες μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι του!

•O Μεντιλίμπαρ από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι στον Ολυμπιακό έκανε ένα σπουδαίο ρεκόρ: έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου που αναλαμβάνει την ομάδα μεσούσης της σεζόν και κερδίζει τον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα!

•Έκανε δηλαδή ο Βάσκος κάτι στο οποίο είχαν αποτύχει και ο Πέτροβιτς το μακρινό 1993 (Ολυμπιακός-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1) και πιο πρόσφατα ο Μπιγκόν το 1999 (Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-3) κι ο Λεμονής το 2000 (Ολυμπιακός-Λίβερπουλ 2-2) και ακόμη πιο πρόσφατα ο Μπάντοβιτς το 2010 (Ολυμπιακός-Μπορντό 0-1), ο Μίτσελ το 2013 (Λεβάντε-Ολυμπιακός 3-0), ο Βίτορ Περέιρα το 2015 (Ντνίπρο-Ολυμπιακός 2-0) κι ο Βούζας το 2017 (Ολυμπιακός-Μπεσίκτας 1-1).

•Μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι άλλο η Φέρεντσβαρος κι άλλο αυτές οι ομάδες και να έχει και δίκιο, αλλά ακόμη κι έτσι ιστορικά καταγράφηκε η επιτυχία του Βάσκου, που μάλιστα είναι αυτός που μαζί με τον Βούζα και τον Λεμονή είχαν κάνει ντεμπούτο κιόλας σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Μακάρι ο Μεντιλίμπαρ να συνεχίσει έτσι καλά, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από σήμερα στην Τούμπα, και να μην μας προσγειώσει ανώμαλα.

Για να είμαστε ρεαλιστές, το έργο του δεν είναι εύκολο, τόσο γιατί ο ΠΑΟΚ φέτος έχει πραγματικά καλή ομάδα, όσο και γιατί ο Ολυμπιακός βγάζει μία έλλειψη ισορροπίας στα παιχνίδια του και μπορείς να τον δεις να κερδίζει τη Γουέστ Χαμ και μετά από 10 ημέρες να χάνει 0-4 από τον ΠΑΟΚ στο 78ο λεπτό στο Καραϊσκάκη… Η, να ρίχνει πέντε γκολ στην Τόπολα και μετά να μην βάζει ούτε ένα γκολ σε Περιστέρι και Λαμία…

Τέλος πάντων, ενόψει του αποψινού αγώνα του στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει ένα εντυπωσιακό στατιστικό δεδομένο, που θα ήταν ευχής έργον να συνεχιστεί για τον Ολυμπιακό: όποτε πάει να παίξει στην Τούμπα μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι του ποτέ δεν χάνει! Είτε θα κερδίσει, είτε θα φέρει ισοπαλία. Κάτι που συμβαίνει από το 2000!

Ολυμπιακός: Τι (καλά) έχει κάνει στην Τούμπα

•Αναλυτικά:

Νοέμβριος 2000 Ολυμπιακός-Λίβερπουλ 2-2 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-4

Οκτώβριος 2001 Ολυμπιακός-Γιουνάϊτεντ 0-2 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1

Οκτώβριος 2002 Ολυμπιακός-Γιουνάϊτεντ 2-3 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1

Φεβρουάριος 2008 Ολυμπιακός-Τσέλσι 0-0 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1

Σεπτέμβριος 2009 Ολυμπιακός-ΑΖ Άλκμααρ 1-0 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2

Νοέμβριος 2012 Σάλκε-Ολυμπιακός 1-0 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1

Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2015 Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-3 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2

Φεβρουάριος 2020 Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-1 και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1

•Η σούμα λέει ότι ιστορικά ο Ολυμπιακός έχει παίξει στην Τούμπα οκτώ φορές αμέσως μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια του και όχι απλά είναι αήττητος, αλλά έχει τέσσερις νίκες (1-0, 2-0, 2-1 και 4-2) και τέσσερις ισοπαλίες (όλες 1-1)! Μπορούμε δε να παρατηρήσουμε ότι τις δύο φορές που ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει στην Ευρώπη, όπως έχει κάνει τώρα με τους Ούγγρους, κέρδισε μετά και τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Είναι δε εξίσου εντυπωσιακό ότι από τα οκτώ αυτά ευρωπαϊκά παιχνίδια, τα έξι ήταν με μεγάλες αγγλικές ομάδες και το έβδομο με γερμανική!

Άλλη παρατήρηση: τα έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού πριν τις επισκέψεις του στην Τούμπα ήταν εντός έδρας και άρα χωρίς την επιβάρυνση εξτρά ταξιδιού-αλλά και στα δύο που υπήρχε μετακίνηση και στη Γερμανία και στο Λονδίνο, πάλι ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα και είχε νίκη κι ισοπαλία! Και κάτι ακόμη: σήμερα είναι η 3η φορά που ο Ολυμπιακός παίζει στην Τούμπα τόσο γρήγορα (Πέμπτη-Κυριακή, δηλαδή μετά από μόλις τρεις ημέρες) μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι του, αφού στα άλλα έξι παιχνίδια η απόσταση μεταξύ των δύο αγώνων ήταν τέσσερις ημέρες. Αλλά ακόμη κι έτσι, τις άλλες δύο φορές που ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα μέσα σε μόλις ένα τριήμερο, είχε ισοπαλία 1-1 το 2002 και νίκη 1-0 το 2020.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x