Κώστας Νικολακόπουλος

Η διαφορά Τικίνιο-Βαλένσια, η πειθαρχία του Μπούχα και τα κλεψίματα Μασούρα, Καμαρά

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναδεικνύει στο sport-fm.gr μέσα από πέντε βιντεάκια ισάριθμες κρίσιμες λεπτομέρειες από το 3-0 στην Πόλη!

• Μπορεί να έληξε 0-3 το παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με τον Ολυμπιακό, αλλά κατά βάση κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, άλλωστε. Για να έρθει ένα σκορ σαν κι αυτό σε τέτοιο επίπεδο, πρέπει όλες οι μικρές λεπτομέρειες που παίζουν ρόλο στην έκβαση του, να πάνε στη μία ομάδα. Κι αυτή τη φορά πήγαν στον Ολυμπιακό.

• Με τη βοήθεια των βίντεο από τουρκικά social media, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα κάποια πράγματα από τον ιστορικό θρίαμβο του Ολυμπιακού. Ιστορικό και γιατί έγινε μέσα στην Κωνσταντινούπολη επί μίας εκ των τριών παραδοσιακά μεγάλων συλλόγων της Τουρκίας, αλλά ιστορικό και για άλλους λόγους: για π.χ. είναι η πρώτη φορά που ξεκινάει φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης με δύο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές…

• Ένας Ολυμπιακός αήττητος στα εννιά τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια του (τα πέντε εκτός έδρας!), από το 1-0 επί της Άρσεναλ το Μάρτιο στο Λονδίνο, έως το 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε προχθές στην Πόλη. Κι ένας Ολυμπιακός να είναι στις εφτά αήττητες ομάδες στην Ευρώπη σε όλες τις επίσημες φετινές διοργανώσεις!

• Τέλος πάντων, πολύ σημαντική λεπτομέρεια του αγώνα με τη Φενέρ: αυτό που έκανε ο Τικίνιο στο 2-0 κι αυτό που δεν έκανε ο Βαλένσια αμέσως μετά το 1-0, σε δύο φάσεις βγαλμένες με…καρμπόν! Ο φορ της Φενέρ κάνει φοβερό μπάσιμο, αλλά ένα τραγικό σουτ κι όχι πάσα σε δυο συμπαίκτες του που περιμένουν σε ιδανική θέση. Ο φορ του Ολυμπιακού κάνει φοβερό μπάσιμο, αλλά κάνει την πάσα εκεί που πρέπει, προς τον Καμαρά και τον Αγκιμπού....



• Δεύτερο βιντεάκι με τους παίκτες του Ολυμπιακού να μπλοκάρουν δύο φορές στο πρώτο πεντάλεπτο τον αριστερό στόπερ της Φενέρ, τον Σαλάι. Την πρώτη τον αναγκάζουν σε…οπισθοχώρηση και τη δεύτερη του κλέβουν με τον Μασούρα την μπάλα για το 1-0!



• Τρίτο βιντεάκι για τον τρόπο με τον οποίο ο Μπουχαλάκης με υποδειγματική πειθαρχία στην τακτική κλείνει τους χώρους και όταν βρίσκει την ευκαιρία κλέβει την μπάλα για αντεπίθεση που θα μπορούσε να φέρει το 2-0 πιο γρήγορα.



• Τέταρτο βιντεάκι για το πώς ο Ολυμπιακός έβρισκε μεγάλους χώρους στον κεντρικό άξονα της Φενέρ κι έβγαινε σε κόντρα επίθεση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον Καμαρά να κλέβει την μπάλα.


Ακριβώς το ίδιο θέμα αναδεικνύεται κι από τις δύο αυτές φωτογραφίες.



• Πέμπτο βεντεάκι για το πώς οι Τούρκοι βρήκαν φάσεις στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, κι ειδικά στο χώρο μεταξύ του αριστερού μπακ (Ρέαμπτσιουκ) και του αριστερού στόπερ (Σισέ), στο πρώτο δεκάλεπτο του β΄ ημιχρόνου, στο οποίο πραγματικά ήταν απειλητικοί. Με μόνο σε μία περίπτωση, να υπάρχει σωστή αντίδραση της άμυνας, από τον Όλεγκ.



Άσχετο: τι είναι η μπάλα, καμία φορά. Ο Πέλκας έχασε πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του Άιντραχτ-Φενέρμπαχτσε 1-1. Και είχε και δοκάρι, με το σκορ 0-1, στο Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 0-3…Να σκεφθούμε ότι αν σκόραρε στο πέναλτι στο 90’ (και κέρδιζαν οι Τούρκοι στη Φρανκφούρτη) και σκόραρε και με το πλασέ στο δοκάρι (και έμενε στο 1-1 το Φενέρ-Ολυμπιακός), τώρα η βαθμολογία στον όμιλο θα ήταν Ολυμπιακός 4, Φενέρ 4, Άιντραχτ 3, Άντβερπ 0. Και θα λέγαμε άλλα σε σχέση με τώρα που η βαθμολογία είναι Ολυμπιακός 6, Άιντραχτ 4, Φενέρ 1, Άντβερπ 0…

Και κάτι τελευταίο: Μασούρας στην ιδανική 11άδα του WhoScored

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x