Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός δεν γλιτώνει τον Φλεβάρη, παίρνει πλέον ασίστ από τους εξτρέμ και ισοφαρίζεται συνεχώς!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πολλά και διάφορα με αφορμή τον χθεσινό Ολυμπιακό.

• Συμπεράσματα από το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τους Γερμανούς…

• Ο πρωταθλητής Ελλάδας για να αποφύγει να έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τον Φλεβάρη, θα πρέπει να γίνουν θαύματα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του Γιουρόπα Λιγκ. Κατά 90% θα παίξει τον Φλεβάρη, είτε στο Γιουρόπα Λιγκ, είτε στο Κόνφερενς Λιγκ. Το όνειρο να αποφύγει τον Φλεβάρη και να παίζει απευθείας Μάρτη στα Κύπελλα Ευρώπης μάλλον πρέπει να το ξεχάσουμε.

• Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει με την Άιντραχτ στις…καθυστερήσεις των αγώνων της: η Φενέρμπαχτσε έχασε το πέναλτι με τον Πέλκα κι έμεινε στο 1-1 στο μεταξύ τους παιχνίδι στη Φρανκφούρτη…Η Άντβερπ έφαγε γκολ με πέναλτι κι έτσι έχασε (0-1) το μεταξύ τους παιχνίδι στο Βέλγιο…Κι ο Ολυμπιακός έφαγε επίσης γκολ κι έτσι έχασε κι αυτός (1-2) το μεταξύ τους παιχνίδι…Μιλάμε για πέντε κερδισμένους βαθμούς! Πέντε από τους 10 που συνολικά έχει!!! Αποδεικνύεται ατυχία για τους «ερυθρόλευκους», όπως και για τις άλλες ομάδες του ομίλου, ότι η Άιντραχτ με τόσο κακή πορεία στην Μπουντεσλίγκα, έμεινε με μοναδικό στόχο το Γιουρόπα Λιγκ κι επικέντρωσε εκεί όλο το ενδιαφέρον της.

• Όπως ακριβώς κατέγραψα από χθες το πρωί: για 10ο στη σειρά παιχνίδι του Ολυμπιακού για το Γιουρόπα Λιγκ μέσα στο 2021 μπαίνουν από τρία γκολ και πάνω! Έφτασαν τα 34 (!), τα 19 υπέρ του, τα 15 εις βάρος του. Κατά μέσο όρο μπαίνουν 3,5 γκολ ανά παιχνίδι του στο Γιουρόπα Λιγκ μέσα στο 2021!

• Ο Ολυμπιακός τουλάχιστον αρχίζει και παίρνει στα τελευταία παιχνίδια ασίστ από τους ακριβοπληρωμένους εξτρέμ του: ο Ρόνι Λόπες είχε φτιάξει το γκολ του Τικίνιο στο Αγρίνιο και χθες ο Ονιεκουρού το γκολ του Ελ Αραμπί. Με τον ΠΑΟΚ, να θυμίσουμε, ότι από ενέργεια του Γκάρι Ροντρίγκες είχε (διπλό) δοκάρι ο Αραμπί. Καιρός να ξεκινήσουν οι εξτρέμ να βάζουν και κανένα γκολ!

• Πώς ήρθαν έτσι τα πράγματα χθες και όπως ακριβώς άνοιξε το σκορ στα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός, με πλαγιοκόπηση από αριστερά και γκολ από το πέναλτι, έτσι ακριβώς πέτυχε κι η Άιντραχτ το νικητήριο της γκολ, στο τέλος του αγώνα! Και στην ίδια εστία!

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κ. Νικολακόπουλου

• Μεγάλα παιχνίδια κάνει ο Παπασταθόπουλος στον Ολυμπιακό, όπως στο β΄ ημίχρονο χθες, με εντυπωσιακές επεμβάσεις, προσωπικές νίκες, κεφαλιές, καλές τοποθετήσεις, ακόμη και προωθήσεις. Αλλά και με το ίδιο κουσούρι, να «κολλάει» πίσω και να μην βγάζει οφσάιντ κρίσιμες επιθέσεις των αντίπαλων, που πλέον το έχουν καταλάβει και παίζουν με κάθετες πάσες προς τον άλλο στόπερ (Σισέ η, Μπα), καθώς οι σέντερ μπακ του Ολυμπιακού δεν παίζουν την ευθεία. Μπορεί κάποιος να προσέξει ότι απειροελάχιστα είναι τα οφσάιντ υπέρ του Ολυμπιακού στα παιχνίδια του. Κι έτσι μπήκαν τα γκολ και του Βέργου του Παναιτωλικού και του Καμάντα της Άιντραχτ.

• Γενικά είναι ένα μεγάλο θέμα για τον Ολυμπιακό ότι δεν μπορεί να κρατήσει το υπέρ του σκορ. Ξεκινάει ιδανικά, θα έλεγε κανείς, βάζοντας γρήγορο γκολ στα περισσότερα παιχνίδια του! Αλλά τον ισοφαρίζουν και ο Παναιτωλικός και ο ΠΑΣ και η Άντβερπ και η Λούντογκορετς και η Σλόβαν και τώρα κι η Άιντραχτ! Να ανοίγεις το σκορ στα 15 από τα 18 παιχνίδια σου σε Ευρώπη κι Ελλάδα (και δη στα 14 από το α΄ ημίχρονο, εκ των οποίων τα εννιά στα πρώτα 10-20 λεπτά!!!) και να ισοφαρίζεσαι στα έξι από τα 15 δεν είναι και η πιο ευχάριστη και έξυπνη εξέλιξη…

• Δεν είναι μόνο ότι λειτούργησε λιγοστές φορές καλά ανασταλτικά ο Εμβιλά, αλλά και ότι του έκλεψαν τρεις φορές την μπάλα οι Γερμανοί! Προσπάθησε να βοηθήσει τουλάχιστον με αρκετές πάσες ανάμεσα στις γραμμές του αντίπαλου και να βγει μπροστά με δύο σουτ σε στατικές φάσεις, όμως έχουμε την αίσθηση ότι αν είχε τον Μπουχαλάκη 100% έτοιμο ο Μαρτίνς, θα έβγαζε από το ημίχρονο τον έμπειρο Γάλλο. Χωρίς και να είμαι σίγουρος ότι θα τον ξεκινούσε καν…

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κ. Νικολακόπουλου

• Ούτε ο Μαντί Καμαρά είναι στα καλά του, αλλά με την ποιότητα που έχει είναι απολύτως ορθή η επιλογή του προπονητή να τον ξεκινάει. Στο α΄ ημίχρονο χώθηκε δύο φορές στην περιοχή για να σκοράρει, είχε μία επικίνδυνη σέντρα, κέρδισε μάχες και φάουλ με καλές ενέργειες, ενώ στο β΄ ημίχρονο ό,τι καλό είχε ο Ολυμπιακός (αυτές τις τέσσερις στιγμές που είχε) ξεκινούσε από τα δικά του πόδια. Το ζητούμενο είναι να βοηθάει περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι και να περιορίσει τις λάθος πάσες.

• Καλά, VAR δεν υπήρχε στο 20λεπτο από το 20 έως το 40’-να δεχθούμε ότι χαλάει κι η τεχνολογία. Να δεχθούμε ότι ο διαιτητής δεν είδε καλά τη φάση του εν ψυχρώ κτυπήματος πάνω στο Ρέαμπτσιουκ. Ο 4ος διαιτητής μπροστά στον οποίο έγινε η φάση, ούτε αυτός είδε, ώστε να ενημερώσει το συμπατριώτη του; Κοροϊδευόμαστε τώρα; Παρεμπιπτόντως, δεν υποστηρίζω ότι ήταν…μαρς οι φάσεις με τα σπρωξίματα στον Ονιεκουρού και στον Παπασταθόπουλο, αλλά δεν ήταν και καθόλου…αθώες. Απλά, όλα τα σφυρίγματα των απεσταλμένων της ΟΥΕΦΑ στις επίμαχες φάσεις πήγαιναν στους Γερμανούς. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και μέσα στην Φρανκφούρτη…

• Εν κατακλείδι: τι ήθελε και…ξυρίζονταν χθες ο Μαρτίνς; Γιατί χάλασε το…γούρι;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x