Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Τα 3 γκολ για σεμινάριο, το ξεμπούκωμα και η πιο όμορφη μπάλα με Αραμπί, Καρβάλιο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον χθεσινό Ολυμπιακό κι όχι μόνο.

• Ο Ολυμπιακός ασφαλώς και δεν έκανε το καλύτερο του (β’) ημίχρονο χθες στο 5-1 με τον Αστέρα. Ούτε είχε κάνει το καλύτερο του (α’) ημίχρονο την Κυριακή στο 2-0 με τον ΟΦΗ!

• Άλλο συνέβη: τα 25 πρώτα λεπτά του Ολυμπιακού κόντρα στον ΟΦΗ και τα 15 λεπτά του Ολυμπιακού από το 52’ έως το 66’ κόντρα στον Αστέρα, είναι για επίπεδο πέραν του ελληνικού πρωταθλήματος, είναι επίπεδο ποδοσφαίρου σημαντικού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Με ταχύτητα, πίεση, συνδυασμούς και τη μία φάση να διαδέχεται την άλλη.

• Η διαφορά είναι ότι στο διαβολεμένο 25λεπτο με τον ΟΦΗ μπήκε, με κάποιο τρόπο που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να το κάνει, μόλις ένα γκολ, ενώ στα 15 ονειρικά λεπτά με τον Αστέρα μπήκαν τέσσερα γκολ! Το κοινό σημείο σε δύο τόσο θεαματικά από πλευράς απόδοσης του Ολυμπιακού, είναι ότι το κλειδί και στις δύο νίκες ήταν εν τέλει οι στατικές φάσεις! Από την εξέλιξη κόρνερ ήρθε το 1-0 του Ροντρίγκες την Κυριακή, από ένα άλλο κόρνερ ήρθε το 1-0 του Παπασταθόπουλου την Τετάρτη (όπως από ένα άλλο στημένο, φάουλ εκεί, ήρθε και το τέταρτο γκολ).

• Για να αποδειχθεί για πολλοστή φορά πόσο μεγάλη σημασία έχει ένα καλό κτύπημα σε στατική φάση και μία καλή κεφαλιά. Κι ο Ολυμπιακός πρέπει να μάθει να εκμεταλλεύεται ακόμη καλύτερα τους τέσσερις στόπερ που έχει και με την αλτικότητα τους μπορούν να του φέρουν πολύ περισσότερα γκολ. Είδαμε χθες τον Σωκράτη να απειλεί με άλλες τρεις (!) κεφαλιές, όπως είχαμε δει στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ τον Σισέ να έχει δοκάρι και να είναι «μέσα» στο 1-0 και τον Μπα να είναι «μέσα» στο 2-0, όπως και σε άλλες ευκαιρίες…

• Πραγματικά, όμως, τα άλλα τρία γκολ χθες του Ολυμπιακού ήταν για σεμινάριο ωραίου, γρήγορου, μοντέρνου, αποτελεσματικού ποδοσφαίρου. Διαφορετικά γκολ, αλλά σπάνιας ομορφιάς και τα τρία.

• Το 2-0 έγινε μέσα από μία επίθεση που εκτυλίχθηκε μέσα σε μόλις 12 δευτερόλεπτα, παρότι ξεκίνησε από τον γκολκίπερ! Ο Βατσλίκ με μία στοχευμένη πάσα σε ελεύθερο βρήκε στο κέντρο τον Καρβάλιο. Αυτός με το στήθος την άφησε στον Βαλμπουενά. Ντρίμπλα του Βαλμπουενά και κάθετη στον Βρουσάι. Άμεσα εκείνος την πάσα στον Καρβάλιο, που από τον άξονα είχε περάσει σε θέση δεξιού εξτρέμ. Και σέντρα ξυραφιά, αλλά και ταχύτατα από τον Καρβάλιο, ώστε να μην υπάρξει οφσάιντ, με προορισμό για δύο συμπαίκτες του, τον Ελ Αραμπί και τον Μασούρα! Δεν την βρήκε ο Αραμπί, την βρήκε ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι και μπήκε που λέει ο λόγος μαζί της στα δίκτυα, στο δεύτερο δοκάρι.. Και καλύτερα που δεν την βρήκε στην προβολή του ο Αραμπί, γιατί με την γκίνια που έχει αυτό τον καιρό, μέσα δεν θα την έστελνε.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Το 3-0 ήταν μία αποθέωσης κατοχής μπάλας και ποδοσφαίρου υπομονής, μέχρι να βρει ο Ολυμπιακός την σωστή στιγμή για να φτιάξει την ευκαιρία. Για ένα ολόκληρο διάστημα 81 δευτερολέπτων, απίστευτο για τα σημερινά δεδομένα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την μπάλα στα πόδια τους, χωρίς ουδείς (!) παίκτης του Αστέρα να μπορέσει να την ακουμπήσει, από την στιγμή που έφτασε πίσω στον Παπασταθόπουλο από μία κόντρα. Την γύριζαν, την γύριζαν την μπάλα, μέχρι που ο Βαλμπουενά είδε τον Βρουσάι να φεύγει σφαίρα από δεξιά και του έδωσε την μπάλα όπως έπρεπε, με τον Μάριο να κάνει πανέξυπνη απαλλαγή και στη συνέχεια σέντρα για το γκολ του Μασούρα πάλι στο δεύτερο δοκάρι-όπως στο δεύτερο δοκάρι μπήκε και τρίτο γκολ, από τον Μπουχαλάκη, στη φάση του 4-0.

• Το 5-1 ήταν και πάλι ένα καλό πάσινγκ γκέιμ, αλλά πολύ πιο σύντομο, αφού χρειάστηκαν 32 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η επίθεση. Όλα εδώ ξεκίνησαν από την εκτέλεση ενός…αράουτ από τον Βαλμπουενά, ώσπου μέσα από διαδικασία με 14 πάσες ο Μπουχαλάκης έκανε την καλή την μπαλιά στον Ρέαμπτσιουκ κι αυτός την άφησε στον Ροντρίγκες για το γκολ. Παρεμπιπτόντως, μεγάλο πράγμα η ρέντα στο ποδόσφαιρο. Ο Γκάρι, που μόνο κανένας μεγάλος σκόρε δεν είναι, στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του στον Ολυμπιακό έχει βάλει τέσσερα γκολ (την Κυριακή και με τη, μικρή έστω, βοήθεια μίας κόντρας και χθες με τον γκολκίπερ του Αστέρα να μην κάνει και την καλύτερη επέμβαση), την στιγμή που ο Ελ Αραμπί δεν μπορεί να σκοράρει με τίποτα τόσο καιρό!

• Τέλος πάντων, είναι καλό που ο Ολυμπιακός ξεμπούκωσε χθες με την πεντάρα, όχι μόνο γιατί έκανε την πιο ευρεία νίκη του στη φετινή σεζόν, αλλά γιατί εδώ και τόσους μήνες δεν μπορούσε να βάλει πάνω από δύο η, μάξιμουμ τρία γκολ, ακόμη και στα καλύτερα του. Κι είναι έτσι το ποδόσφαιρο, που έβαλε χθες πέντε γκολ χωρίς να σκοράρουν οι δυο του σέντερ φορ και αποδεδειγμένα γκολτζήδες, ο Τικίνιο, που έπαιξε 35 λεπτά κι ο Αραμπί, που έπαιξε 55 λεπτά. Με τον Αραμπί μάλιστα να τελειώνει το παιχνίδι χωρίς καν τελική! Αλλά να παραμένει τόσο πολύτιμος, που να κάνει μία ακόμη ασίστ (στον Μπουχαλάκη για το 4-0) και να φτιάχνει έτσι γκολ για τρίτο στη σειρά παιχνίδι του Ολυμπιακού, μετά από εκείνα προς τον Βαλμπουενά στο Βόλο και προς τον Ροντρίγκες με τον ΟΦΗ. Και είχε βέβαια και την ασίστ στον Εμβιλά στο α΄ ημίχρονο, ακριβώς στο 45’, με τον Εμβιλά να αστοχεί από θέση για γκολ, κι ενώ είχε και την επιλογή της πάσας δεξιά του στον Μασούρα.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Το χθεσινό παιχνίδι ήταν από αυτά τα κλασικά ματς στο οποίο είναι μέχρι να ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός-κι όταν το ανοίγει, μετά γίνεται πάρτι. Ήταν και σημαντικό το χρονικό σημείο για το 1-0, στα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου, στο 52’. Κι είχε γούστο, βέβαια, ότι ο Σωκράτης το μοναδικό του άλλο γκολ με τα «ερυθρόλευκα» το είχε ξαναβάλει στον Αστέρα, πάλι στο Καραϊσκάκη, στο περσινό 1-0 για τα πλέι οφς, αλλά κι ότι ο Μασούρας στο περσινό 3-0 στην κανονική διάρκεια της σεζόν, είχε πετύχει άλλα δύο γκολ στην ομάδα της Τρίπολης!

• Μπορεί δε κάποιος να παρατηρήσει ότι μπορεί ο Αραμπί να είναι σε κακό φεγγάρι εδώ και πολύ καιρό αναφορικά με το σκοράρισμα (χθες αστόχησε και σε περίπτωση που αποδείχθηκε οφάιντ), αλλά η παρουσία του στην ενδεκάδα, με την διαφορετική ικανότητα που έχει από τον Τικίνιο, σε ό,τι αφορά τη μεγαλύτερη συμμετοχή του στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, μοιάζει να έχει βοηθήσει στην βελτίωση της εικόνας του παιχνιδιού του Ολυμπιακού στα δύο τελευταία παιχνίδια, έστω κι αν οι επαφές του στα 55 λεπτά που έπαιξε δεν ήταν όσες πολλές συνήθως είναι.

• Με τις κακές γλώσσες να λένε ότι έχει βοηθήσει κι η εκπαραθύρωση του Ονιεκουρού από την ενδεκάδα, με την παρουσία άλλοτε του Ροντρίγκες κι άλλοτε του Βαλμπουενά στα πλάγια. Σίγουρα, πάντως, το μπαλαδόρικο παιχνίδι του Καρβάλιο ομορφαίνει την ανάπτυξη του Ολυμπιακού, έστω κι αν ακόμη ο Πορτογάλος δεν έχει διάρκεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x