Κώστας Νικολακόπουλος

Τα ίδια που ζητούσε και ο Ολυμπιακός ζητάνε από τον Ποντένσε στη Γουλβς!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Ποντένσε, με αφορμή ένα σημερινό ρεπορτάζ της Γουλβς.

-Δυόμιση χρόνια είναι πλέον ο Ποντένσε στη Γουλβς, αλλά ακόμη του ζητάνε τα ίδια πράγματα με αυτά που του ζητούσαν στον Ολυμπιακό!

-Διάβαζα νωρίτερα στο ρεπορτάζ της Γουλβς, ότι ο Πορτογάλος προπονητής της, ο Λάζε, ενώ είναι ευχαριστημένος από τον συμπατριώτη του εξτρέμ, του πιπιλίζει το μυαλό με ένα πράγμα, το γκολ. Του ζητάει να κυνηγάει και να κάνει περισσότερα γκολ, θυμίζοντας μας ότι αυτό ακριβώς ήταν που του έλεγε κι ο Πέδρο Μαρτίνς όσο (ενάμιση χρόνο) έπαιζε ο Ποντένσε στον Ολυμπιακό…

-Ας προσέξουμε, πάντως, δύο δεδομένα από την καριέρα του Ποντένσε στον Ολυμπιακό τη Γουλβς.

-Ένα ότι έχει παίξει 68 παιχνίδια σε κάθε ομάδα! Παρότι στη Γουλβς είναι δυόμιση σεζόν, ενώ στον Ολυμπιακό μιάμιση σεζόν.

-Δύο ότι στον Ολυμπιακό έχει βάλει 13 γκολ και έχει και 14 ασίστ, στη Γουλβς έχει 10 γκολ και οκτώ ασίστ.

-Ας εξηγήσουμε το πρώτο: ο Ποντένσε στον Ολυμπιακό είχε ένα τραυματισμό, λίγο πριν πάρει μεταγραφή για την Αγγλία. Αντίθετα, στην Αγγλία έχει περάσει τέσσερις τραυματισμούς-τρεις πέρυσι κι ένα φέτος…



-Το δεύτερο: η διαφορά των γκολ του σε Ολυμπιακό είναι πάρα πολύ μικρή και σημαίνει ότι έχει μία βελτίωση σε αυτό το κομμάτι ο δαιμόνιος Πορτογάλος. Όμως, η διαφορά στις ασίστ είναι αρκετά σημαντική και δεν εξηγείται εύκολα.

-Στα 26 προς 27 χρόνια του, πάντως, ο Ποντένσε κρατάει ψηλά την χρηματιστηριακή αξία του (22 εκ. Ευρώ), παρότι ο Φερνάντο Σάντος τον έχει εκτός επιλογών της Εθνικής Πορτογαλίας, στην οποία του έδωσε ένα ντεμπούτο 15 λεπτών, σε ένα φιλικό πριν σχεδόν δύο χρόνια, έκτοτε όμως τον αγνοεί.

-Ίσως είναι ο μοναδικός Πορτογάλος προπονητής που δεν τον πιστεύει, αφού και ο Μαρτίνς και ο Νούνο Σάντος που τον είχε πάρει στη Γουλβς και τώρα ο Λάζε, έχουν δείξει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του. Όπως σε ένα βαθμό τουλάχιστον το είχε κάνει κι ο Ζέσους στην Σπόρτινγκ. Με το καταπληκτικό να είναι ότι ο Ποντένσε σε ολόκληρη την καριέρα του είχε μόνο συμπατριώτες του προπονητές!

-Και αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους φίκους του Ολυμπιακού να είναι, βέβαια, ότι από τότε που έφυγε ο Ποντένσε, δεν έχει αντικατασταθεί επαρκώς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x