Κώστας Νικολακόπουλος

Με Φορτούνη κατά του Ατρόμητου και Ελ Κααμπί κατά Κόλμαν!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο.

· Μακάρι να πέσω έξω, αλλά το βλέπω δύσκολο το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, μία ομάδα που εδώ και χρόνια, κατά ένα περίεργο τρόπο, πάντα παίζει πολύ καλά στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι κάθε πρωταθλήματος! Και, κάπως έτσι, είχε πάρει 0-0 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη πριν δύο χρόνια κι είχε χάσει 1-2 με γκολ στις καθυστερήσεις από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα…

· Το Περιστέρι δίνει το πρώτο επίσημο παιχνίδι του για τη νέα σεζόν, οπότε δεν έχουμε δει κάτι για να κρίνουμε, όμως σε γενικές γραμμές δεν άλλαξε υπερβολικά την ομάδα του σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Έμεινε ο ίδιος προπονητής, ο Κόλεμαν, κι άλλαξε γκολκίπερ, με τον πρώην της ΑΕΚ, τον Τσιτώντα, να παίρνει τη θέση του Γιαννιώτη. Ο Βέργος κι ένας Βέλγος, ο Ντιρκς, είναι επικίνδυνοι μπροστά και θα δούμε και τους καινούργιους σέντερ μπακ, που αντικατέστησαν τους παλιούς. Δεν θα δούμε τον Αγκιμπού, που είναι δανεικός και θα ήταν καλύτερα να μην βρεθεί σε περίεργη θέση, οπότε νομίζω σωστά συμφώνησαν οι δύο ομάδες στη μη χρησιμοποίηση του.

· Ο Φορτούνης είναι κανονικά στην αποστολή του Ολυμπιακού, παρότι η φημολογία εξακολουθεί να θέλει ανοικτή μία μεταγραφή του στην Αραβία, ενώ ο Μαρτίνεθ συζητάει από το πρωί σήμερα με τους παίκτες του που έπαιξαν την Πέμπτη το βράδυ, για να δει αν κάποιοι είναι ακόμη κουρασμένοι. Η πρόθεση του, αν καταλαβαίνω, είναι πάντως να μην κάνει πολλές αλλαγές, σε αντίθεση με ό,τι είχε κάνει στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό την περασμένη Κυριακή.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Κακά τα ψέματα, άλλωστε, για τον Ολυμπιακό στην ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται στο ξεκίνημα της σεζόν κάθε παιχνίδι μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ επικίνδυνο, όπως το είδαμε και την προηγούμενη Κυριακή με τον Πανσερραϊκό των 10 παικτών, σε παιχνίδι όπως το αποψινό επίσης τρία 24ωρα μετά από ευρωπαϊκό, τότε πιο δύσκολο από αυτό με την Τσουκάριτσκι, με την Γκενκ στο Βέλγιο.

· Ο Ατρόμητος, με τον Κόλμαν στον πάγκο, είχε κόψει δύο υπερπολύτιμους βαθμούς (1-1) τον περασμένο Ιανουάριο στο Περιστέρι από τον Ολυμπιακό, που αυτή τη διετία…σταθερά δεν μπορεί να κερδίσει αυτή την ομάδα και εντός και εκτός έδρας, οπότε φαντάζομαι ότι θα είναι πιο υποψιασμένος σήμερα.

· Ο αγώνας θα δώσει και τη δυνατότητα να τα πουν λίγο ο Κόλμαν κι ο Ελ Καάμπι, καθώς ήταν μαζί μία σεζόν (2018-19), στην ίδια ομάδα στην Κίνα, στη Χεμπέι. Μάλιστα, ο Βρετανός προπονητής είχε βασικό εργαλείο στην επίθεση του τον Μαροκινό επιθετικό, έχοντας τον βασικό σε 20 παιχνίδια και βάζοντας τον αλλαγή σε δύο, ενώ σε τέσσερα τον είχε αφήσει εκτός, πιθανότατα λόγω του αριθμού των ξένων, καθώς η Χεμπέϊ είχε τους Αργεντίνους Λαβέτσι και Μασκεράνο και τον Βραζιλιάνο Μαρκάο. Ο δε Καάμπι είχε πετύχει οκτώ γκολ για λογαριασμό της ομάδας του Κόλμαν , έχοντας και δύο ασίστ.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Όταν έφυγε ο Κόλμαν κι ανέλαβε ένας Κινέζος προπονητής, ο Ελ Καάμπι δεν ήταν το ίδιο βασικός και όταν έπαιζε τον έβαζαν στα πλάγια της επίθεσης κι όχι σέντερ φορ. Όπως κι αν έχει, σημείωσε έκτοτε μόλις ένα γκολ (χωρίς άλλες ασίστ) και στο τέλος της σεζόν, καλοκαίρι του 2019, επέστρεψε στην πατρίδα του, το Μαρόκο, ως δανεικός για τη Γουϊντάντ Καζαμπλάνκα, παρότι η Χεμπέι 12 μήνες πριν, καλοκαίρι του 2018, είχε πληρώσει 6 εκ. Ευρώ για να τον αγοράσει από μία άλλη ομάδα του Μαρόκου, την Μπερκάν.

· Κατά τα άλλα, ο σκόρερ της Τσουκάριτσκι την Πέμπτη, ο Μιλαντίνοβιτς, δεν έκρυψε σε δηλώσεις του στον Τύπο της Σερβίας ότι φοβήθηκε ότι θα ακυρώνονταν το γκολ του, σε μία φάση που στους πολλούς φάνηκε να χρησιμοποιεί το χέρι του. «Σκόραρα το γκολ με το ισχίο μου, αν και στην αρχή φαινόταν ότι ήταν κεφαλιά. Για να είμαι ειλικρινής, φοβόμουν το VAR. Ακόμα και εκείνη τη στιγμή με πλησίασε ο Ελ Αράμπι και με ρώτησε αν έπαιξα την μπάλα με το χέρι μου. Είπα ότι δεν ήμουν σίγουρος και δόξα τω Θεώ όλα τελείωσαν καλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x