Κώστας Νικολακόπουλος

Το… τσίτωμα στο Ρέντη και η επιτυχία του Ονιεκούρου!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την επιτυχία των αλλαγών στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, αλλά και εκείνη του Ονιεκούρου!

• Μπορούμε να παρατηρήσουμε σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια του Κορμπεράν στον πάγκο του Ολυμπιακού ότι σε γενικές γραμμές παίρνει πράγματα από τους παίκτες που περνάει ως αλλαγές.

• Τώρα με τον ΠΑΣ τα γκολ έφτιαξαν ο Άβιλα κι ο Ελ Αραμπί…Στην Μπρατισλάβα είχε σκοράρει ένα γκολ ο Αγκιμπού…Με την Σλόβαν στο Καραϊσκάκη είχε ισοφαρίσει ο Ελ Αραμπί από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά…

• Και στα τρία αυτά παιχνίδια, στα τέσσερα γκολ είχαν ξεκάθαρη συμμετοχή παίκτες που μπήκαν αλλαγή. Από τα έξι γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακού στα τέσσερα παιχνίδια του με τον Κορμπεράν (με Σλόβαν 1-1 και 2-2, με Απόλλωνα Λεμεσού 1-1 και με ΠΑΣ 2-0), στα τέσσερα είχαν εμπλοκή παίκτες που μπήκαν αλλαγή: σε δύο ο Ελ Αραμπί και σε δύο οι Αγκιμπού, Άβιλα, Βαλμπουενά (έφτιαξε αυτός, σκόραρε ο Αραμπί).

• Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή όχι. Μπορεί να οφείλεται, όμως, και στην αλλαγή προπονητή, υπό την έννοια ότι συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι παίκτες τσιτώνονται περισσότερο και θέλουν να κερδίσουν ένα ευνοϊκό για αυτούς στάτους στο πλάνο του καινούργιου αφεντικού.

•Παρεμπιπτόντως, το ματς με τον ΠΑΣ ήταν το τρίτο, από τα τέσσερα παιχνίδια, του Κορμπεράν με το αποτέλεσμα 0-0 στο ημίχρονο! Και στα δύο παιχνίδια με την Σλόβαν το ημίχρονο ήταν χωρίς σκορ.

• Αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι ο Ισπανός θέλει να βελτιώσει παράλληλα την αμυντική και επιθετική συμπεριφορά του Ολυμπιακού , κάτι που σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο. Κι έχει συνέπεια τα παιχνίδια να είναι συνήθως «κλειστά» από πλευράς σκορ (1-1 και τα τρία πρώτα, με το δεύτερο να γίνεται 2-2 στην παράταση, και 2-0 το τελευταίο).

• Στον αγώνα με τον ΠΑΣ ο Ολυμπιακού για πρώτη φορά έβγαλε τέτοια επιθετικότητα, με αποτέλεσμα στο καλύτερο του διάστημα, το ξεκίνημα του αγώνα, η κατοχή μπάλας να είναι 78-22 (!!!) στο 14ο λεπτό. Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, ήταν άτυχοι γιατί για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι μέσα σε τέσσερις ημέρες είχαν δοκάρι στο 0-0! Ο Κουντέ στην Κύπρο κι ο Χασάν τώρα με τον ΠΑΣ.

Ολυμπιακός: Το…τσίτωμα στο Ρέντη και η επιτυχία Ονιεκούρου

• Το άλλο που είδαμε από πλευράς Κορμπεράν είναι ότι προσπάθησε πολύ να κρατήσει τους παίκτες του Ολυμπιακού μακριά από την κακή συνήθεια να γυρίζουν πίσω όταν σκοράρουν. Εξ ου και ακούγαμε τον ρεπόρτερ της συνδρομητικής τηλεόρασης να λέει συνεχώς μετά το 1-0 ότι ο προπονητής συνεχώς φώναζε στους «ερυθρόλευκους» να μην μείνουν πίσω, έχοντας το παράδειγμα του 2-2 στην Σλοβακία, όταν η ομάδα του είχε προηγηθεί δύο φορές και ισάριθμες είχε ισοφαριστεί.

• Μπορεί δε να ακούγεται υπερβολικό, αλλά ο Ολυμπιακός τουλάχιστον έχει αποφύγει εσχάτως να τρώει γκολ στο…κακό του διάστημα, στο δεκάλεπτο 60’-70’, στο οποίο συνήθως ρίχνει στροφές. Βέβαια, για να συμβεί αυτό στο παιχνίδι με την ομάδα των Ιωαννίνων, χρειάστηκε στο 64΄ο Εμβιλά να κάνει ένα φανταστικό τάκλιν και να σώσει την εστία του Βατσλίκ από πιθανή παραβίαση.

• Ο Τσέχος γκολκίπερ δεν είχε πολλή δουλειά, αλλά έδειξε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε, βγήκε γρήγορα με τα πόδια και μάζεψε την μπάλα, ήταν σωστός σε μια έξοδο στον αέρα και δεν αιφνιδιάστηκε σε ένα μακρινό, επικίνδυνο σουτ του Μπαγκαλιάνη.

• Κατά τα άλλα, η επιτυχία του Ονιεκούρου στο ξεκίνημα της καριέρας του στην Τουρκία, με την Άδανασπορ στην οποία παίζει δανεικός από τον Ολυμπιακό, είναι συγκλονιστική!

Ολυμπιακός: Το…τσίτωμα στο Ρέντη και η επιτυχία Ονιεκούρου

• Στην πρώτη αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος έβαλε γκολ…στη δεύτερη αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος ξαναέβαλε γκολ…στην Τρίτη αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος είχε μία ασίστ κι ένα κερδισμένο πέναλτι!...

• Για τον Ολυμπιακό θα ήταν ιδανικό να συνεχίσει έτσι ο Νιγηριανός εξτρέμ, με την προοπτική να πάρει πίσω τα λεφτά που έδωσε στη Μονακό για να τον αγοράσει το περασμένο καλοκαίρι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x