Κώστας Νικολακόπουλος

Το αταίριαστο ζευγάρι Χουάνγκ-Κουρμπέλη και ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr γενικότερα για τον Ολυμπιακό με αφορμή μία φάση του ντέρμπι.

· Για άλλη μία φορά ο Ολυμπιακός πήρε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κακό βαθμό στις ευκαιρίες που είχε να απειλήσει με εκτελέσεις κόρνερ.

· Όταν έχεις τη δυνατότητα να γίνεις επικίνδυνος μέσα από τη διαδικασία εκτέλεσης εφτά κόρνερ, συγνώμη αλλά είναι απογοήτευση. Ο Φορτούνης είναι αυτός που κατά κύριο λόγο ανέλαβε να κτυπάει τα κόρνερ, αλλά δεν ήταν επιτυχημένα, ούτε είδαμε από τους πιο ψηλούς παίκτες της ομάδας, τους στόπερ (Μπα, Παπασταθόπουλο), τον Εμβιλά και τον Μπακαμπού, κάτι καλό. Γι΄ αυτό, άλλωστε, καταλαβαίνουμε και γιατί ο Ολυμπιακός σε πάνω από 40 παιχνίδια φέτος έχει βάλει δύο γκολ από κόρνερ, ένα το καλοκαίρι στην Σλόβαν (1-1) κι ένα πριν λίγο καιρό (στο 6-1 επί του Παναιτωλικού)…

· Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε μόλις ένα κόρνερ και σε αυτό το ένα κόρνερ πήγε να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό, με τον Πασχαλάκη να στέκεται τυχερός γιατί στο πολύ καλό άλμα του Κουρμπέλη ο αρχηγός του ΠΑΟ δεν έπιασε γεμάτα την κεφαλιά από εξαιρετική θέση για να σκοράρει. Μάλιστα, μου έκανε εντύπωση ότι ο Μίτσελ είχε δώσει οδηγία στον Χουάνγκ να παίρνει μαν του μαν τον Κουρμπέλη στα κόρνερ. Με τον Κορεάτη στη συγκεκριμένη φάση να χάνει εντελώς τον Κουρμπέλη, που στην κυριολεξία πήδησε μόνος του.

· Ειλικρινά δε, με όλη την καλή διάθεση, προσπαθώ να καταλάβω πώς ταιριάζει να φυλάει ο Χουάνγκ τον Κουρμπέλη, τον πιο επικίνδυνο παίκτη του Παναθηναϊκού στις στημένες φάσεις. Η επιλογή ήταν οι τρεις πιο ψηλοί του Ολυμπιακού (Σωκράτης, Μπα, Εμβιλά) να μαρκάρουν τους στόπερ (Σένκεφελντ, Σάρλια) και τον φορ (Ιωαννίδη), αλλά έτσι «έμενε» ο Κουρμπέλης για τον οποίο δόθηκε η οδηγία να τον έχει ο Χουάνγκ.

Ολυμπιακός:Το ζευγάρι Χουάνγκ-Κουρμπέλη και ο σχεδιασμός

· Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός δεν είναι ψηλή ομάδα κι αυτό πρέπει να το κοιτάξει ο σύλλογος στον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Διότι, αυτό ακριβώς σημαίνει σχεδιασμός, να δεις τις ελλείψεις, όχι μόνο σε πρόσωπα, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, και να κοιτάξεις να τις καλύψεις. Για παράδειγμα αν πρέπει να αποκτηθεί ένας αριστερός μπακ η, ένας αμυντικός μέσος η, ένας σέντερ φορ, αυτοί πρέπει να είναι ψηλά παιδιά…

· Τέλος πάντων, για να επιστρέψουμε στις στημένες φάσεις, ο Ολυμπιακός έχει βελτιωθεί εσχάτως στις εκτελέσεις φάουλ, στις σέντρες δηλαδή από φάουλ και σε αυτό το κομμάτι έγινε δύο φορές πολύ απειλητικός από δύο εκτελέσεις του Φορτούνη, τη μία με τη γυριστή κεφαλιά του Παπασταθόπουλου και την άλλη από την πάσα-κεφαλιά του Εμβιλά προς τον χώρο όπου κινούνταν οι Μπακαμπού και Κανός, με τον δεύτερο τελικά να χάνει την ευκαιρία του αγώνα.

· Εκεί που δεν έχει βελτιωθεί ο Ολυμπιακός είναι στις εκτελέσεις φάουλ των αντιπάλων του, με παράδειγμα την περίπτωση του Σένκεφελντ που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και αστόχησε στο πλασέ, σε φάση που ο επόπτης σήκωσε οφσάιντ, με τη φάση όμως να είναι οριακή και μετά να κατέληγε στο VAR.

· Αυτός που βοηθάει και καθαρίζει στημένα διώχνοντας με κεφαλιές είναι ο Μπακαμπού, αλλά σε ένα ιδιαίτερο ρόλο, όχι στο να μαρκάρει αντίπαλο, αλλά στο να καλύπτει χώρο ως ελεύθερος-εκεί είναι καλός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x