Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ορτέγκα τελικά με τον Μέσι - Κλήθηκε στην αποστολή της Αργεντινής για Βραζιλία κι Ουρουγουάη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το sport-fm.gr την τελευταία και οριστική εξέλιξη με την κλήση του Ορτέγκα στην Εθνική Αργεντινής.

Βγήκε χθες βράδυ από τον Ολυμπιακό η είδηση ότι ο Ορτέγκα είναι στην προεπιλογή της πρωταθλήτριας κόσμου Εθνικής Αργεντινής για τα μεγάλα παιχνίδια με την Ουρουγουάη (16/11 στο Μπομπονέρα) και τη Βραζιλία (21/11 στο Μαρακανά) στα πλαίσια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη ζώνη της Νότιας Αμερικής.

• Να το προχωρήσω εγώ ένα βήμα παραπάνω πλέον, καθώς ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού εν τέλει κλήθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα?από τον Σκαλόνι στην αποστολή της Εθνικής Αργεντινής! Και τη Δευτέρα πετάει για το Μπουένος Άιρες, προκειμένου να ενσωματωθεί στο κάμπινγκ της ομάδας του, μαζί με τον Μέσι, τον Ντιμπάλα, τον Ντι Μαρία και τα άλλα αστέρια της παγκόσμιας πρωταθλήτριας.

• Σίγουρα μία τιμή τόσο για τον ίδιο τον παίκτη, όσο και για τον Ολυμπιακό, που τον Αύγουστο έβγαλε από τα ταμεία του 5,4 εκ. Ευρώ κι αγόρασε από τη Βέλεζ Σάρσφιλντ τον 24χρονο άσο, που είναι αλήθεια ότι έχει χρειαστεί τον χρόνο του για να προσαρμοστεί τη νέα ομάδα του, ερχόμενος για πρώτη φορά από την Αργεντινή στην Ευρώπη, αλλά σταδιακά όλο και πάει καλύτερα.

• Είναι σαφές ότι ο Αργεντίνος ομοσπονδιακός τεχνικός τον είδε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γουέστ Χαμ κι εκεί ο Ορτέγκα πέρασε τις εξετάσεις, κάνοντας ένα πραγματικά καλό παιχνίδι κόντρα στον Κούντους, έναν εξτρέμ που οι Άγγλοι αγόρασαν πριν λίγους μήνες με 43 εκ. Ευρώ, δέκα φορές δηλαδή τα χρήματα που κόστισε ο ίδιος ο Ορτέγκα στον Ολυμπιακό!

Ορτέγκα: Κλήθηκε στην αποστολή της Αργεντινής και παίζει με τον Μέσι

• Ο Αργεντίνος άσος κράτησε καλά τη θέση του, έχοντας αρκετές φορές να αντιμετωπίσει και τον «πολύ» Μπόουεν, που συχνά έφευγε από θέση σέντερ φορ και πήγαινε αριστερά, ενώ επιθετικά ο Ορτέγκα -ναι μεν- δεν βγήκε πολλές φορές, όμως όταν το έκανε βοήθησε σημαντικά, πρώτον με την σέντρα στην ευκαιρία του Ποντένσε, δεύτερον με άλλες προωθήσεις που έκανε και τρίτον με ένα φάουλ που κέρδισε ένα μέτρο έξω από την περιοχή των Άγγλων σε συνεργασία του με τον Φορτούνη και που δεν το σφύριξε ο χοντρομπαλάς διαιτητής της ΟΥΕΦΑ των Θόδωρων, δήθεν αφήνοντας πλεονέκτημα σε φάση στην οποία αμέσως υπέδειξε οφσάιντ, αλλά δεν γύρισε την φάση πίσω για να δώσει το φάουλ, σε εξαιρετικά ευνοϊκή θέση στο 89’

• Σίγουρα η κίνηση του Ορτέγκα στη φάση του μοναδικού γκολ, να μην αντιληφθεί ότι όλοι οι υπόλοιποι αμυντικοί του Ολυμπιακού είχαν τραβηχτεί για να βγάλουν οφσάιντ τον Πακετά, ήταν καθοριστική στην εξέλιξη του παιχνιδιού, αφού ο Βραζιλιάνος άσος βγήκε στην πλάτη του αριστερού μπακ, έσπασε το οφσάιντ και σκόραρε στο τετ α τετ με τον Πασχαλάκη. Από την άλλη, τέτοιες ακριβώς φάσεις είναι που χρειάζονται δουλειά σε μία άμυνα. Προπάντων δε ομοιογένεια, να ξέρει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Στον Ολυμπιακό η τετράδα Ρόντινεϊ, Πορόζο, Ρέτσου, Ορτέγκα είχε ξαναπαίξει μόλις άλλη μία φορά, στο πρώτο ματς με τη Γουέστ Χαμ.

Ορτέγκα: Κλήθηκε στην αποστολή της Αργεντινής και παίζει με τον Μέσι

• Γενικά δε ο Ορτέγκα έχει κι άλλα θέματα να δουλέψει ειδικά στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του (από τα μαρκαρίσματα στις στατικές φάσεις, μέχρι την καλύτερη συγκέντρωση κ.α.), καθώς είναι φανερό ότι τόσα χρόνια στην προηγούμενη ομάδα του έπαιζε περισσότερο επίθεση ως αριστερός φουλ μπακ, ενώ ο Ολυμπιακός θέλει μπακ να είναι σε καλύτερη ισορροπία για πίσω και μπροστά.

• Κι ενώ μεταξύ σοβαρού και αστείου μπορεί κάποιος να πει ότι ο Ολυμπιακός έχει αριστερό μπακ στην εθνική Αργεντινής και βάζει σε αυτή τη θέση τον Κίνι στο 2-4 από τον ΠΑΟΚ και στο 2-2 με την Τόπολα (…), να εξηγήσουμε ότι ο Ορτέγκα κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών της Αργεντινής γιατί -πρώτον- ο Ακούνια της Σεβίλλης (νούμερο 2 στο πλάνο του Σκαλόνι) ναι μεν θα είναι στην αποστολή, αλλά τραυματίστηκε πριν λίγες ημέρες και είναι αμφίβολος και γιατί -δεύτερον- ο άλλος αριστερός μπακ, ο Εσκιβέλ (νούμερο 3 στο πλάνο του Σκαλόνι) της βραζιλιάνικης Ατλέτικο Παραναένσε, πήρε μετάθεση για την Κ23. Άρα, ο Ορτέγκα μπορεί να είναι η εναλλακτική του βασικού αριστερού μπακ, Ταλιαφίκο (νούμερο 1 στο πλάνο του Σκαλόνι) της Λιόν.

• Ο Ορτέγκα, παρεμπιπτόντως, έχει παρελθόν στις Εθνικές ομάδες της Αργεντινής. Το 2019 ήταν στην Κ20 που πήρε το Κόπα Αμέρικα στη Χιλή και το 2021 πήγε με την αποστολή της Αργεντινής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x