Κώστας Νικολακόπουλος

Όσο υπάρχει η δήθεν εξυγίανση, κακώς συμμετέχει ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο Ελλάδας…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από τον sport-fm.gr τις εξελίξεις σχετικά με το Κύπελλο Ελλάδας σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

• Τελειώνοντας την αναφορά μου στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού το μεσημέρι στο ραδιόφωνο επανέλαβα την ήδη εκπεφρασμένη άποψη μου ότι όσο υπάρχει η δήθεν εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνεται πάντοτε μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Δηλαδή είπα ότι και φέτος θα συμβεί ό,τι και πέρσι ό,τι και πρόπερσι ό,τι και το 2017, που αυτές οι δύο ομάδες έφτασαν στον τελικό.

• Λίγη ώρα αργότερα, προέκυπτε από την ΕΠΟ η είδηση ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας αποφάσισε να γίνουν χωρίς κόσμο οι ρεβάνς Κυπέλλου της ερχόμενης Τετάρτης μεταξύ Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ-Άρη! Παρότι μία ημέρα νωρίτερα, η Λίγκα, άρα και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, είχε αποφασίσει ομόφωνα να γίνει εκ νέου αίτημα προς την κυβέρνηση για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με κόσμο!

• Άρα έχουμε…

• Πρώτον, το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (3-2) έγινε με γεμάτη Τούμπα, ενώ το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ θα γίνει με άδειο Καραϊσκάκη, με πραξικοπηματική (όπως την χαρακτήρισε ευθέως ο Τ. Αγραφιώτης, εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στο ΔΣ της ΕΠΟ απόφαση της ομοσπονδίας), την στιγμή μάλιστα που προκύπτει από το ρεπορτάζ ότι ο εκπρόσωπος των ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ, ο Φούσεκ, προέτρεψε να αρχίσει σταδιακά η επιστροφή του κόσμου στα ελληνικά γήπεδα.

• Δεύτερον, το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός έγινε με πολύ γνωστό Ισπανό διαιτητή, ενώ για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ περιμένουμε τι…φυντάνι κι από ποια…ποδοσφαιρομάνα χώρα θα οριστεί (μήπως ο Σλοβάκος Κρούζλιακ, συμπατριώτης του Λούμπος Μίχελ, επί σειρά ετών τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ;)!

• Τρίτον, το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ορίστηκε σε τέτοια ημερομηνία, την προσεχή Τετάρτη, έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να έχει μία ημέρα παραπάνω ξεκούρασης από τον Ολυμπιακό, αφού ο ΠΑΟΚ παίζει Σάββατο κι ο Ολυμπιακός Κυριακή.

• Τέταρτον, το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ορίστηκε σε τέτοια ημερομηνία, έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να προέρχεται από το πιο εύκολο παιχνίδι του για τα πλέϊ οφς, μέσα στην Τούμπα με τον ΟΦΗ (μοναδική ομάδα με δύο ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές, και με γκολ 1-5), ενώ ο Ολυμπιακός από το ντέρμπι αιωνίων με τον Παναθηναϊκό (που στις δύο πρώτες αγωνιστικές υποχρέωσε σε ισοπαλίες και την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ).

• Τι σημαίνει αυτό το τελευταίο;

Ότι ο μεν ΠΑΟΚ θα έχει την ευχέρεια να κάνει ροτέϊσον και να έχει θεωρητικά ένα εύκολο βράδυ (τα τελευταία πέντε αποτελέσματα του με τον ΟΦΗ στην Τούμπα είναι 4-0, 4-1, 4-0, 4-0 και 5-0), ο δε Ολυμπιακός θα έχει να δώσει ένα πολύ σκληρό αγώνα (τα τελευταία τρία αποτελέσματα του με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη είναι 1-0, 1-1, 1-1). Τι συνεπάγεται από ένα σκληρό ντέρμπι; Π.χ. τραυματισμοί. Π.χ. αποβολές.

• Ο ΠΑΟΚ θα παίζει Σάββατο με τον αδύναμο ΟΦΗ στη Θεσσαλονίκη, με διαιτητή από την γειτονική Καστοριά (Φωτιάδη), με επόπτη από τη γειτονική Φλώρινα (Δημόπουλο) και με VAR από τη γειτονική Δράμα (Κοτσάνης). Κι ο Ολυμπιακός θα παίζει Κυριακή με τον εξαιρετικό ειδικά στα ντέρμπι Παναθηναϊκό, με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο. Κι αν αποβληθεί π.χ. ο Τσιμίκας, ποιος θα παίξει την Τετάρτη; Και ενώ ήδη είναι τραυματίας ο Βαλμπουενά, θέλει πολύ (κτύπα ξύλο) να υπάρχει ένας τραυματισμός και την Κυριακή;

• Εν κατακλείδι: Μετά από όλα αυτά, δικαιώνονται όσοι πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός κακώς συμμετέχει στο Κύπελλο Ελλάδας από τότε που υπάρχει η δήθεν εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να παίζει στο Κύπελλο με την ομάδα Νέων του, όπως έχει δικαίωμα να κάνει. Κι ας έμενε έξω από τον προηγούμενο γύρο.

• Να δούμε και τι χρήματα θα έδινε μετά το συνδρομητικό κανάλι στην ΕΠΟ για μία διοργάνωση χωρίς τον Ολυμπιακό…

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1273785776212451330

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x