Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν ο Σα είπε «ευχαριστώ» στον Μπα κι όταν ο Μπουχαλάκης έγινε Μασούρας!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δέκα πράγματα για δέκα παίκτες του Ολυμπιακού!

· Πλάκα πλάκα, τον Ολυμπιακό τον πάει με χίλια το κεκλεισμένων των θυρών! Εφτά παιχνίδια έχει παίξει φέτος (δύο λόγω τιμωρίας και πέντε λόγω πανδημίας) κι έχει έξι νίκες και μία ισοπαλία! Έχει νικήσει στο Καραϊσκάκη τον Παναθηναϊκό 1-0 και 3-0, τον ΠΑΟΚ 2-0, τον Άρη 3-1 και τη Λάρισα 4-1, αλλά και στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ 1-0! Κι η μοναδική του ισοπαλία ήταν το 1-1 στο Καραϊσκάκη με τη Γουλβς, που έπαιζε με παίκτη παραπάνω για 60 λεπτά λόγω της αποβολής του Σεμέδο. Για να δούμε πού θα το πάει «χωρίς κόσμο»!

· Προφανέστατα και δεν είναι τυχαίο ότι ο Καμαρά και με τον Άρη και με τον ΠΑΟΚ έβαλε τα τρία γκολ στο χρονικό διάστημα που έπαιξε είτε πίσω από τον Ελ Αραμπί (στο πρώτο ματς), είτε έξω δεξιά (στο δεύτερο ματς). Εκ της θέσης του βρέθηκε τρεις φορές κοντά στην αντίπαλη περιοχή και είχε πραγματικά πολύ καλά τελειώματα, στα οποία για να είμαστε ρεαλιστές δεν μας είχε συνηθίσει πέρσι, όπου τον θυμόμαστε κατά βάση να σκοράρει με δυνατά σουτ από τον άξονα. Αλλά φέτος και παίζοντας πιο κοντά στην περιοχή και βελτιώνοντας την τεχνική του έχει καλές εκτελέσεις από τα 10-15 μέτρα, αλά Φορτούνης! Και στο 1-0 με τον ΟΦΗ στην Κρήτη αν θυμάστε πάλι είχε πλασάρει πολύ σωστά.

· Μακράν χειρότερη στιγμή του Ολυμπιακού αμυντικά την Τετάρτη ήταν εκείνη η ευκαιρία του Λημνιού, που έφτιαξε ο Τζόλης στο 30’. Ένα σεμινάριο για το τι πρέπει να αποφεύγει μία ομάδα! Κατ΄ αρχάς ο Λοβέρα με τον Τσιμίκα είχαν την χειρότερη συνεργασία στην πλευρά τους, την αριστερή, κόντρα σε Μάτος και Τζόλη. Στη συνέχεια ο Μπα είχε τη χειρότερη τοποθέτηση για να ΜΗΝ βγάλει οφσάϊντ τη φάση (τον Τζόλη). Ο Σεμέδο με τον Ομάρ είχαν τη χειρότερη συνεννόηση από τη δεξιά πλευρά της άμυνας, χάνοντας εντελώς τον Λμηνιό. Αλλά και ο Γκγιγέρμε με τον Μπουχαλάκη, σαν αμυντικοί χαφ ήταν εντελώς απόντες στην κάλυψη του χώρου μπροστά από τα στόπερ.

· Παρεμπιπτόντως, ο Μπα που ήταν για μία ακόμη φορά ο καλύτερος αμυντικά παίκτης του Ολυμπιακού (ανώτερος πάλι του πιο έμπειρου Σεμέδο), πρέπει να βελτιωθεί πολύ στις θέσεις που παίρνει στο οφσάϊντ. Δεν συγχρονίζεται καλά με τους άλλους αμυντικούς και συχνά μένει αυτός πίσω τελευταίος και καλύπτει τον αντίπαλο επιθετικό. Όπως θα πρέπει και κάποια διωξίματα του να είναι πιο αποφασιστικά, να φεύγει η μπάλα μακριά κι όχι να την βγάζει από το πέναλτι και να την φτάνει στην γραμμή της περιοχής, δίνοντας στην άλλη ομάδα τη δυνατότητα να γίνει επικίνδυνη. Για άλλη μία φορά, πάντως, είχε εντυπωσιακά καλές επεμβάσεις και νίκησε κατά κράτος τον Άκπομ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.

· Όπως είναι αλήθεια ότι ο Μπα έφαγε μεγάλη ήττα από τον Σβιντέρσκι, σε εκείνη την σπουδαία ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 89’. Ο Πολωνός φορ τσίμπησε έξοχα την μπάλα και τον έβγαλε τον Σενεγαλέζο στόπερ εκτός φάσης και βρέθηκε φάτσα απέναντι στον Σα. Τότε είδαμε δύο πράγματα. Τον ένα Πορτογάλο, τον Σεμέδο, να αδρανεί χαρακτηριστικά και να μην βοηθάει καθόλου τον Μπα, τον δε άλλο Πορτογάλο, τον Σα, να κάνει την επέμβαση του αγώνα, πετώντας εκπληκτικά το κορμί και τα χέρια του. Ο Σα με αυτή τη σωτήρια επέμβαση του «κάλυψε» πλήρως τον Μπα, ευχαριστώντας τον με τον καλύτερο τρόπο που ο αμυντικός του στα δύο προηγούμενα παιχνίδια τον είχε αυτός τότε «καλύψει» κι είχε σώσει την εστία του, με το απίστευτο τάκλιν προ του Ιντέγε με τον Άρη και με την εντυπωσιακή κεφαλιά επί της γραμμής στο σουτ του Χατζηγιοβάννη με τον Παναθηναϊκό! Σε δύο φάσεις στις οποίες είχε λαθέψει πολύ άσχημα ο γκολκίπερ.

· Ο Σεμέδο γενικά είχε μία χαμηλών τόνων εμφάνιση, που θα έλεγα ότι δεν συνάδει με ένα παίκτη που αποτελεί τον ηγέτη της άμυνας. Τουλάχιστον δεν έκανε χοντρό λάθος αυτή τη φορά και είχε και μία σούπερ νίκη σε προσωπική μονομαχία με τον Λημνιό, βγαίνοντας στα πλάγια. Ο Ομάρ ήταν σταθερός, βγήκε κάποιες, έστω όχι πολλές, φορές και μπροστά, πέρασε πάλι στον Ελ Αραμπί μία καλή σέντρα από την οποία θα μπορούσε να προκύψει γκολ, όπως είχε συμβεί και στο 2-0 την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό, ενώ χωρίς να εντυπωσιάσει έβγαλε καλές άμυνες κι είχε μία πραγματικά αρχηγική επιστροφή σε μία φάση που έχασε την μπάλα ο Ραντζέλοβιτς, με τον Νορβηγό να γυρίζει στην άμυνα και να καθαρίζει υποδειγματικά.

· Ο Τσιμίκας επιθετικά ήταν κινητήριος μοχλός, κυρίως με τις επελάσεις του, αλλά και με μία έξοχη πάσα που έβγαλε τον Μασούρα σε θέση για γκολ, όμως η περίπτωση του Τζόλη, που πράγματι τον άδειασε δύο φορές, πρέπει να του μάθει ότι κανένας αντίπαλος, ακόμη κι ένας 18χρονος που ουσιαστικά δεν έχει ξαναπαίξει, δεν είναι για υποτίμηση. Κάθε αντίπαλο πρέπει να του κάνεις σκάουτινγκ και να τον προσέχεις.

· Ο Φορτούνης μας γέμισε χαρά με την προσωπικότητα που έβγαλε σε ένα παιχνίδι όταν η μπάλα έκαιγε, μας είπε με την προσπάθεια του ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε πάλι ένα παικταρά, όμως σε μία φάση στο τέλος μας στενοχώρησε. Εκεί γύρω στο 90’, έκανε πάλι αυτή την βλακεία και παράτησε μία φάση, μαρκάροντας με τα μάτια κι ο ΠΑΟΚ έκανε στην εξέλιξη της ευκαιρία. Αυτό το κουσούρι πρέπει να το κόψει κάποτε ο Φόρτου.

· Ο Μπουχαλάκης έγινε λίγο…Μασούρας την Τετάρτη! Ο Μασούρας δεν ήταν αυτός τον οποίο ο Μαρτίνς είχε κάνει γρήγορα αλλαγή (πριν καν το ημίχρονο) στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος; Στο 40ο λεπτό τον είχε βγάλει τον Έλληνα εξτρέμ, περνώντας τότε τον Σουντανί, επειδή το ματς δεν έβγαινε στον Ολυμπιακό. Τώρα, ήταν που ο προπονητής έβγαλε στο 40ο λεπτό τον Μπουχαλάκη και πέρασε τον Φορτούνη, επειδή πάλι το ματς δεν έβγαινε στον Ολυμπιακό. Και τις δύο φορές ο Μαρτίνς δικαιώθηκε απολύτως με τις αλλαγές του, επαναλαμβάνω πριν το ημίχρονο.Μάλιστα, τον Μπούχα τον είχε αλλάξει πριν το ημίχρονο και πέρσι, στο 0-0 με την Μπέτις, πάλι στο Καραϊσκάκη, στο 34ο λεπτό τότε, για τον ίδιο λόγο-είχε πάρει νωρίς κίτρινη κάρτα και όπως έπαιζε ρίσκαρε αποβολή, όπως ακριβώς δηλαδή συνέβη και τώρα με τον ΠΑΟΚ!

· Κατά άλλα, ο Ελ Αραμπί που έχει φορτώσει όλες τις ομάδες με γκολ σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, πάλι δεν σκόραρε στο Κύπελλο! Όχι ότι έχει παίξει σε πολλά ματς, αλλά σε αυτά που έπαιξε δεν σκόραρε (την Τετάρτη και στο 3-2 με τη Λαμία στο β΄ ημίχρονο)! οπότε, τον περιμένουμε για τον τελικό! Κρίμα να τελειώσει η σεζόν και να μην έχει βάλει γκολ στο Κύπελλο. Εκτός κι αν μας πάει γούρι! Να τα βάζουν οι άλλοι στο Κύπελλο κι ο Αραμπί στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη!

Άσχετο: Διαβάζοντας την αρθρογραφία του ΠΑΟΚ, αυτή που λυπάμαι είναι την…καημένη την σύντροφο του Παπαπέτρου, του διαιτητή! Από εκεί που έχει μια χαρά εκπομπή, την βλέπω σε καμία ζώνη…λυκόφωτος στο Όπεν, μετά τις δύο τα μεσάνυχτα (για όποιον εντελώς... δεν το κατάλαβε, πλάκα κάνω!)

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1274872229713473539

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x