Κώστας Νικολακόπουλος

Πάντα δύσκολος αντίπαλος ο Αναστασίου για τον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο.

• Η δυσκολία του παιχνιδιού του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο φαίνεται από την εικόνα του Παναιτωλικού στα δύο προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια του για το πρωτάθλημα με τις δύο άλλες πιο ισχυρές ομάδες του πρωταθλήματος. Γιατί μπορεί ο Παναιτωλικός να έχασε 1-2 από τον ΠΑΟΚ κι 1-3 από την ΑΕΚ, όμως το δεύτερο γκολ από τον ΠΑΟΚ το δέχθηκε στο 80ο λεπτό και πάλευε ως το τέλος για την ισοφάριση, ενώ με την ΑΕΚ το κυνήγησε το ματς έως το 83ο λεπτό, οπότε έφαγε το τρίτο γκολ…

• Όταν λοιπόν ο Παναιτωλικός κόντρα σε δύο πολύ πιο φιλικές προς αυτόν ομάδες, βάζει τέτοια αντίσταση, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο ακόμη πιο δυνατός θα είναι εναντίον του Ολυμπιακού, με τον οποίο εδώ και χρόνια δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις σε διοικητικό επίπεδο. Αν και για εμένα το πιο σημαντικό είναι άλλο: ο Παναιτωλικός την περασμένη αγωνιστική έφαγε πέντε γκολ στο Χαριλάου κι αυτό από μόνο του είναι το πιο μεγάλο κίνητρο για να τα δώσει όλα απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδας. Διότι, όταν μία ομάδα τρώει πέντε γκολ τη μία αγωνιστική, κάνει τα πάντα ώστε την επόμενη αγωνιστική να αντιδράσει.

• Και υπό αυτή την έννοια λοιπόν η ομάδα του Αγρινίου θα είναι 100% ένας επικίνδυνος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό. με πρώτη απειλή έναν πρώην παίκτη του, τον φορμαρισμένο σέντερ φορ Βέργο, ήδη με τέσσερα γκολ στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Και με τον Ολυμπιακό να έχει παράδοση να την…πατάει από δικά του παιδιά-στη Λαμία σκόραρε εις βάρος του ο Καραμάνος, στα Γιάννινα κέρδισε πέναλτι ο Σάλιακας κι ισοφάρισε ο ΠΑΣ και κορυφαίος του Ατρόμητου στο 0-0 στο Καραϊσκάκη ήταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος!

• Ας λάβουμε δε υπόψιν μας, ότι ο προπονητής του Παναιτωλικού, ο Αναστασίου, πάντοτε έβαζε μεγάλες δυσκολίες στον Ολυμπιακό. Ως προπονητής του Παναθηναϊκού είχε μεγάλες επιτυχίες κόντρα στους «ερυθρόλευκους», όπως τη νίκη 2-1 μέσα στη Λεωφόρο, με τον Τσόρι Ντομίνγκες να μειώνει στο 95’ και με αποκορύφωμα φυσικά εκείνο το 3-0 μέσα στο Καραϊσκάκη λίγες ημέρες μετά το Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0.

Πάντα δύσκολος αντίπαλος ο Αναστασίου για τον Ολυμπιακό!

• Ακόμη και οι δύο ήττες του από τον Ολυμπιακό, στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ήταν με το μικρότερο δυνατό σκορ, 0-1 στη Λεωφόρο με ένα γκολ του Μήτρογλου στο 90’ και 0-1 στο Καραϊσκάκη από μία κεφαλιά του Αυλωνίτη από εκτέλεση φάουλ. Και με τον Ατρόμητο ακόμη, στο μοναδικό παιχνίδι του ο Αναστασίου με τον Ολυμπιακό έχασε 0-2 στο Καραϊσκάκη με δύο γκολ μέσα σε ένα δίλεπτο στο β’ ημίχρονο.

Να θυμηθούμε επιπλέον ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός ζορίστηκε πολύ να περάσει από το Αγρίνιο, κερδίζοντας με 2-1 χάρη σε ένα γκολ του Αραμπί στο 65ο λεπτό κι ενώ ο Παναιτωλικός είχε ισοφαρίσει στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου.

• Όπως κι αν το δούμε δηλαδή φαίνεται ότι ο πρωτοπόρος θα έχει δύσκολη αποστολή στο Αγρίνιο, σε ένα παιχνίδι που δεν θα έχει δίπλα του τον κόσμο του. Ντεζαβαντάζ για τον Παναιτωλικό ότι έπαιξε μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο, έστω κι αν έκανε ένα ροτέισον και δεν χρειάστηκε να φύγει μακριά από το σπίτι του, αφού έπαιζε στην Πάτρα, την στιγμή πάντως που ο ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα όλη την εβδομάδα να προετοιμαστεί γι΄ αυτό το παιχνίδι.

• Νομίζω ότι για άλλη μία φορά τον κυρίαρχο ρόλο θα παίξουν οι λεπτομέρειες. Π.χ. στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ θυμάμαι σε μία στιγμή τον Παπασταθόπουλο αντί να αφήσει την μπάλα στον Βατσλίκ, που περίμενε να την μπλοκάρει εύκολα, προτίμησε να την διώξει βεβιασμένα, με αποτέλεσμα η μπάλα να πάει στις παρυφές της περιοχής, όπου πάντα υπάρχει το ρίσκο να κερδίσει το ριμπάουντ ο αντίπαλος και από το πουθενά να σε απειλήσει με ένα σουτ…Η, σε μία άλλη στιγμή ο Ελ Αραμπί είχε τη δυνατότητα να περάσει εύκολα την μπάλα στο Μασούρα για να συνεχιστεί μία καλή επίθεση, επέλεξε να κάνει τη δύσκολη μπαλιά στον Γκάρι Ροντρίγκες και να μην τα καταφέρει…

• Τα απλά πράγματα χρειάζονται πρώτα. Κι όταν αυτά γίνονται, έχεις το έδαφος για να πας και στα πιο πολύπλοκα. Όταν, όμως, κάνεις λάθος στα απλά κι εύκολα, μετά αρχίζει και δυσκολεύει το πράγμα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x