Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Παναθηναϊκός καλός στη Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός καλός μακριά από το Καραϊσκάκη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr το κοινό σημείο των ντέρμπι των δύο αιώνιων την τελευταία διετία.

· Απλά μία ματιά να ρίξει κανείς στα αποτελέσματα των ντέρμπι του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο και του Ολυμπιακού έξω από το Καραϊσκάκη την τελευταία διετία θα δει το κοινό σημείο!

· Ο Παναθηναϊκός έχει εντός έδρας μία ήττα (1-3 από τον ΠΑΟΚ), τέσσερις νίκες (κατά σειρά με ΑΕΚ 3-0, ΠΑΟΚ 2-1, Ολυμπιακό 1-0, ΑΕΚ 2-1) και δύο ισοπαλίες (κατά σειρά 0-0 με Ολυμπιακό, 1-1 με ΑΕΚ). Ο δε Ολυμπιακός έχει εκτός έδρας ήττα (0-1 από τον ΠΑΟ), τρεις νίκες (κατά σειρά με ΑΕΚ 3-2, ΠΑΟΚ 2-1, ΑΕΚ 3-2) και δύο ισοπαλίες (0-0 με ΠΑΟ, 1-1 με ΠΑΟΚ).

· Βλέπουμε δηλαδή να έχουν σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα στα ντέρμπι, ο ΠΑΟ στο γήπεδο του κι ο Ολυμπιακός μακριά από το γήπεδο του! Η διαφορά είναι ότι ο ΠΑΟ έχει μία νίκη παραπάνω, αλλά έχει κι ένα παιχνίδι παραπάνω. Η δε μοναδική ήττα του Ολυμπιακού σε εκτός έδρας ντέρμπι είναι από τον αυριανό αντίπαλο του, τον Παναθηναϊκό.

· Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δυο ομάδες έχουν μπορέσει κι έχουν κάνει ανατροπές: ο ΠΑΟ έχανε φέτος 0-1 στη Λεωφόρο από την ΑΕΚ και το γύρισε σε υπέρ του 2-1 (έστω με τη βοήθεια δύο πέναλτι) κι ο Ολυμπιακός έχανε 0-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και το γύρισε σε υπέρ του 2-1.

· Όπως κι αν έχει, οι δύο αιώνιοι έχουν ουσιαστικά τα ίδια αποτελέσματα στα ντέρμπι, όταν ο ΠΑΟ παίζει στη Λεωφόρο κι ο Ολυμπιακός παίζει μακριά από το Καραϊσκάκη! Κάτι που ενόψει του αυριανού ντέρμπι στο σπίτι του Παναθηναϊκού μας παραπέμπει σε μεγάλη μάχη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x