Κώστας Νικολακόπουλος

Πού δέχεται ο Ολυμπιακός τα διπλάσια γκολ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις αμυντικές επιδόσεις του Ολυμπιακού εντός κι εκτός έδρας.

• Κατέγραψα χθες το εντυπωσιακό δεδομένο του Ολυμπιακού, που σκοράρει στο φετινό πρωτάθλημα με πολύ μεγαλύτερη ευκολία εκτός έδρας παρά εντός έδρας-για την ακρίβεια ο μέσος όρος του ανά αγώνα είναι ένα γκολ παραπάνω μακριά από το Καραϊσκάκη, συγκριτικά με τα παιχνίδια του μέσα στο Καραϊσκάκη! Και πρόσθετα ότι στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια ο Ολυμπιακός σκοράρει ακριβώς το ίδιο εκτός κι εντός έδρας, που κι αυτό είναι κάτι που δεν… συνηθίζεται.

• Ας πάμε όμως και στις επιδόσεις του Ολυμπιακού στο αμυντικό κομμάτι, στους αγώνες μέσα στο γήπεδο του και στους αγώνες του μακριά από αυτό κατά τη φετινή σεζόν-εδώ, τα πράγματα είναι διαφορετικά! Οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί εκτός έδρας να στέκονται επιθετικά καλύτερα απ΄ ότι εντός έδρας, αλλά αμυντικά ισχύει το αντίστροφο: ο Ολυμπιακός έχει παθητικό μόλις τρία γκολ σε οκτώ εντός έδρας παιχνίδια, άρα δέχεται κατά μέσο όρο 0.375 γκολ ανά παιχνίδι του στο Καραϊσκάκη. Αντίθετα, το παθητικό του σε εφτά εκτός έδρας παιχνίδια είναι έξι γκολ, άρα κατά μέσο όρο δέχεται 0,857 γκολ ανά παιχνίδι του μακριά από το Καραϊσκάκη. Όπερ σημαίνει ότι τρώει υπερδιπλάσια γκολ έξω απ΄ ότι μέσα.

• Μία από τα ίδια και στα Κύπελλα Ευρώπης για τον Ολυμπιακό: εντός έδρας έχει παθητικό τέσσερα γκολ σε έξι παιχνίδια, άρα μέσο όρο τρώει 0,666 γκολ ανά παιχνίδι. Κι εκτός έδρας έχει παθητικό οκτώ γκολ σε άλλα έξι παιχνίδι, άρα μέσο όρο τρώει 1,333 γκολ ανά παιχνίδι. Ακριβώς τα διπλάσια έξω απ΄ ότι μέσα. Κι ακόμη χειρότερα και στο κύπελλο, αφού σε ένα ματς εκτός έδρας έφαγε τρία γκολ και σε ένα εντός έδρας δεν δέχθηκε κανένα γκολ.

• Για να μην μπερδευόμαστε κι άλλο με τα νούμερα: η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός μακριά από το Καραϊσκάκη πρέπει να βελτιωθεί αμυντικά ειδικά σε επίπεδο ευρωπαϊκών αγώνων, αλλά και γενικότερα.

• Στην Ευρώπη έχει κρατήσει το μηδέν εκτός έδρας μόνο με τη Φενέρμπαχτσε και (3-0) και τη Νέφτσι (1-0) και στο πρωτάθλημα σε άλλα δύο παιχνίδια έχει επίσης κρατήσει το μηδέν, με τον Αστέρα (2-0) και τον Ατρόμητο (3-0). Σε όλα τα άλλα έχει παθητικό από ένα (Άντβερπ 0-1, Λαμία 2-1, ΠΑΣ 2-1, Παναιτωλικό 2-1, ΟΦΗ 3-1) η, δύο (Λούντογκορετς 2-2, Σλόβαν 2-2, ΑΕΚ 3-2) έως τρία γκολ (μόνο από την Άιντραχτ 1-3)..

• Γενικά, πάντως, ο Βατσλίκ έχει καλά νούμερα, ίσως όχι σούπερ, αλλά καλά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x