Κώστας Νικολακόπουλος

Πού θα βρει ο Ολυμπιακός άλλους Βαλμπουενά κι Ελ Αραμπί;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το πιο σοβαρό ίσως θέμα του Ολυμπιακού, με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ.

• Αντί προλόγου: μέσα σε όλα αυτά που…κατάφερε ο Ολυμπιακός του β΄μισού της σεζόν ήταν να μείνει πίσω από τον Παναθηναϊκό στην άτυπη βαθμολογία των πλέι οφς. Οι «πράσινοι» είχαν 19 βαθμούς, οι «ερυθρόλευκοι» 18 κι από εκεί και πέρα ο Άρης 17, ο ΠΑΟΚ 11, η ΑΕΚ 10 κι ο ΠΑΣ έξι. Παρεμπιπτόντως, και στη βαθμολογία του β΄ γύρου ο Ολυμπιακός ήταν ένα βαθμό κάτω από άλλη ομάδα, τον ΠΑΟΚ (31 έναντι 30)…Κοινώς, το πρωτάθλημα το πήρε το Δεκέμβρη.

• Πάμε παρακάτω: Τελευταίο παιχνίδι της σεζόν για τον Ολυμπιακό λοιπόν χθες στο ΟΑΚΑ. Τουλάχιστον έκλεισε νικηφόρα τη σεζόν, σε ένα ματς το οποίο έπρεπε να είχε καθαρίσει από το α΄ημίχρονο και το οποίο τελείωσε με 21 τελικές (11 εντός εστίας), έναντι εννιά της ΑΕΚ (πέντε εντός εστίας). Όμως, όπως σε όλη τη σεζόν, έτσι και τώρα, ο Ολυμπιακός ήταν ψυχοβγάλτης και πήρε άλλη μία νίκη στο όριο-εξάλλου, οι 16 από τις 25 συνολικά νίκες του ήταν στο ένα γκολ διαφορά (1-0, 2-1, 3-2)…

• Ποιο ήταν το βασικό συμπέρασμα του χθεσινού αγώνα; Πολύ απλά, ένα ερώτημα: πού θα βρει ο Ολυμπιακός άλλο Ελ Αραμπί κι άλλο Βαλμπουενά;…Ο Ματιέ βαδίζει για τα 38 του κι ο Γιουσέφ για τα 36, όμως εξακολουθούν να είναι οι δύο πιο ποιοτικοί, αλλά κυρίως με τη μεγαλύτερη προσωπικότητα, παίκτες του πρωταθλητή Ελλάδας.

Πού θα βρει ο Ολυμπιακός άλλους Βαλμπουενά κι Ελ Αραμπί;

• Ο Βαλμπουενά έπαιξε χθες 79 λεπτά σαν «σκύλος»-μπήκε ο Καρβάλιο στο 79’ και ήταν σαν να μην έπαιξε…Ο Γάλλος ήταν ο δημιουργός ενός γκολ, είχε δύο ακόμη σέντρες για γκολ, από τα φάουλ και τα κόρνερ του προέκυψαν άλλες τρεις ευκαιρίες για γκολ, ο ίδιος είχε ένα επικίνδυνο σουτ και ατελείωτες καλές, έξυπνες πάσες για καλές επιθέσεις του Ολυμπιακού, κερδίζοντας παράλληλα τέσσερα (!) φάουλ και δίνοντας μάχες παντού…

• Ο Αραμπί ήταν μέσα σε εφτά φάσεις για γκολ (!), αποδεικνύοντας ότι είναι πάντοτε το καλύτερο λαγωνικό. Τις τρεις έκανε γκολ, εύκολα μεν (από πολύ κοντά) αλλά…γκολ, στις δύο αστόχησε με κεφαλιά και σε άλλες δύο νικήθηκε από τον γκολκίπερ Στάνκοβιτς-στη μία έπρεπε να σπάσει την μπάλα δεξιά του στον αμαρκάριστο Βρουσάι, που θα έμπαινε στα δίκτυα, με τον Αραμπί πάντως νωρίτερα να είχε περάσει καλή κάθετη στον Βρουσάι, ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα και να την στείλει στα δίκτυα. Πραγματικά, πάντως, ο Αραμπί μπορούσε πανεύκολα χθες να είχε βάλει τέσσερα και πέντε γκολ και να είχε αναδειχθεί ξανά πρώτος σκόρερ, αν και ξεκίνησε το παιχνίδι με τέσσερα γκολ λιγότερα από τον Φαν Βέερτ του Βόλου.

• Είναι αλήθεια ότι πλέον το παιχνίδι του βγάζει αδυναμίες, κυρίως γιατί χάνει εύκολα την μπάλα, κάτι που άλλωστε έφερε και το πρώτο γκολ της ΑΕΚ χθες. Αν μη τι άλλο, όμως, βγάζει ποδοσφαιρικό εγωϊσμό. Τον είδαμε να γλιστράει κάποια στιγμή και να χάνει την μπάλα, αλλά και να τρέχει πίσω αμέσως και να την κλέβει, σταματώντας τον αντίπαλο μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού. και μετά να χάνει την μπάλα και να σπεύδει πίσω σε θέση δεξιού μπακ για να τα δώσει όλα και να κόψει με επιτυχία.

Πού θα βρει ο Ολυμπιακός άλλους Βαλμπουενά κι Ελ Αραμπί;

• Να συνυπολογίσουμε δε ότι για να χάσει την μπάλα ο Αραμπί, πρέπει πρώτα να την ζητήσει. Γιατί αυτός δεν κάθεται να την περιμένει μπροστά στην επίθεση. Γυρίζει πίσω, στο κέντρο η, και κάτω από το κέντρο για να την πάρει. Όταν λοιπόν παίρνεις την μπάλα τόσες φορές, κάποιες θα την χάσεις κιόλας. Όσο δε περνούν τα χρόνια, θα την χάσεις πιο πολύ, αλλά και θα κάνεις λάθος πάσες, όπως έκανε χθες ο Γιουσέφ, θα κοπεί στην αντίπαλη περιοχή, θα πιεστεί και θα χάσει μπάλες.

• Αλλά αυτό τον ποδοσφαιρικό εγωϊσμό, που κάνει τη διαφορά, δεν θα τον χάσει ο Αραμπί. Όπως κι ο Βαλμπουενά. Κι αυτό είναι που δύσκολα βρίσκεις, ποδοσφαιρικό εγωϊσμό. Κάτι που δεν βλέπω να υπάρχει σε κανένα άλλο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, πλην του Παπασταθόπουλου-και θέλω να ελπίζω ότι θα τον βγάλει κι ο Μανωλάς του χρόνου, κάνοντας σοβαρή προετοιμασία.

• Εξ ου και το φλέγον ερώτημα: πού θα βρει ο Ολυμπιακός άλλους Βαλμπουενά κι Αραμπί; Καλά την έβγαλε τρία χρόνια με αυτούς, παίρνοντας τα τρία πρωταθλήματα, αλλά κι έχοντας μεγάλες στιγμές στην Ευρώπη. Τώρα τι γίνεται όμως; Τους κρατάει σε τόσο προχωρημένη ηλικία για πρώτα βιολιά; Τους κρατάει για δεύτερα βιολιά; Η, τους αφήνει ελεύθερους και πάει για άλλα;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x