Κώστας Νικολακόπουλος

Πρώτος σε όλη την Ευρώπη ο Ολυμπιακός σε «αμυντική συμπεριφορά»!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το sport-fm.gr τα δεδομένα του Διεθνούς Παρατηρητηρίου CIES, που αναδεικνύουν τις αμυντικές επιδόσεις του Ολυμπιακού!

• Τα εννιά γκολ παθητικό του Ολυμπιακού μετά από 27 αγωνιστικές πρωταθλήματος από μόνα τους αποτελούν μία εξαιρετική επίδοση για τις αμυντικές δυνατότητες του Ολυμπιακού.

• Μία από τις κορυφαίες επιδόσεις φέτος σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! Μόνο η Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ και η Γκαραμπάγκ από το Αζερμπαϊτζάν είναι αυτές που έχουν δεχθεί λιγότερα: από εφτά σε 29 και 20 αγωνιστικές! Ο Ολυμπιακός έχει εννιά κι η βουλγάρικη Λούντογκορετς έχει 11 σε 25 αγωνιστικές.

• Αν θέλουμε, όμως, να πάμε ένα βήμα παραπέρα, θα σταθούμε και στα δεδομένα που παρουσίασε στην τελευταία ενημέρωση του το CIES, το φημισμένο Διεθνές Παρατηρητήριο για το ποδόσφαιρο, με έδρα την Ελβετία.

• Σύμφωνα με τα στοιχεία του λοιπόν ο Ολυμπιακός σε ένα σύνολο 55 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων είναι φέτος η ομάδα με την καλύτερη αμυντική συμπεριφορά!

• Αυτό αναδεικνύεται από δύο δεδομένα.
Πρώτον, είναι η ομάδα που δέχεται τις λιγότερες τελικές εντός της εστίας του: μόλις δύο ανά ματς! Αυτός κι η Σλάβια Πράγας. Με την Μακάμπι να δέχεται 2,2 τελικές, την Πόρτο 2,3 ανά ματς και τον Ερυθρό Αστέρα επίσης 2,3.
Δεύτερον, είναι η δεύτερη ομάδα στην Ευρώπη στης οποίας το ένα τρίτο, το αμυντικό, ο αντίπαλος μπορεί και κάνει τις λιγότερες πάσες! Πρώτη είναι η Μπάγερν Μονάχου, που «επιτρέπει» στους αντιπάλους της κατά μέσο όρο 58,2 πάσες στο ένα τρίτο της, δεύτερος ο Ολυμπιακός με 58,7 πάσες κι ακολουθούν η Σλάβια με 60, η Παρτίζαν με 60,1 κι η Πόρτο με 60,3.

• Ο Ολυμπιακός σε αυτές τις δύο κατηγορίες είναι συνολικά πρώτος στην Ευρώπη κι έτσι αυτός παίρνει τον ανεπίσημο τίτλο της ομάδας με την καλύτερη αμυντική συμπεριφορά, που συμβαδίζει κιόλας με το παθητικό των μόλις εννιά γκολ και την τρίτη θέση του σε παθητικό. Αφενός μεν δεν αφήνει τους αντιπάλους του να κυκλοφορούν την μπάλα στο δικό του ένα τρίτο, αφετέρου δε δεν τους αφήνει και να σουτάρουν εύκολα, τουλάχιστον εντός εστίας του Σα.

• Κατά τα άλλα, σε άλλες στατιστικές κατηγορίες, ο Ολυμπιακός είναι στην πρώτη 20άδα στην Ευρώπη σε κατοχή μπάλας (19ος με ποσοστό 60,8%), αποδεικνύοντας ότι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του.

• Εξυπακούεται δε ότι ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς είναι πρώτος στο ελληνικό πρωτάθλημα και σε όλες τις άλλες στατιστικές κατηγορίες τις οποίες αναλύει το CIES. Στις πάσες ακριβείας (με 84,1 ανά ματς), στις πάσες στο ένα τρίτο του αντίπαλου (122,2) και στις τελικές εντός στόχου (5,7 ανά ματς).

• Αυτά!

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1268243551730589696

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x