Κώστας Νικολακόπουλος

Τα μυστικά της Τούμπας! Η αντίδραση στο 0-1 και τα γκολ του β΄ημιχρόνου!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το sport-fm.gr πού κατά την γνώμη του μπορεί να κριθεί απόψε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

• Μεγάλο παιχνίδι απόψε στην Τούμπα. Εμένα δεν μου λέει τίποτα η διαφορά των εφτά βαθμών (αγωνιστικά αυτή είναι)!

• Ο Ολυμπιακός ασφαλώς και ήταν η καλύτερη ομάδα στη διάρκεια της κανονικής σεζόν του πρωταθλήματος, όμως το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί ακόμη. Τώρα θα κριθεί. Ούτε το +14 είναι ασφαλές. Κι αν το CAS δώσει πίσω τους εφτά βαθμούς στον ΠΑΟΚ;

• Κατά την γνώμη μου ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτό τον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ σίγουρα θα είναι πιο διαβασμένος απ΄ ότι στα δύο μεταξύ τους προηγούμενα ντέρμπι της Τούμπας, που είχαν γίνει κολλητά μέσα σε λίγες ημέρες, με τον Ολυμπιακό στο ένα να κερδίζει 1-0 με καλή τακτική και στο άλλο να χάνει 2-3 παρότι είχε προηγηθεί 2-0 στο πρώτο δεκάλεπτο, αιφνιδιάζοντας πλήρως τον ΠΑΟΚ!

• Ο Ολυμπιακός είναι αυτή την στιγμή καβάλα στο άλογο, ωστόσο στο ποδόσφαιρο πολλές φορές αρκεί ένα αποτέλεσμα για να ανατρέψει πολλά, ενίοτε και τα πάντα. Ένα αποτέλεσμα σε ντέρμπι, αλλάζει και τη δική σου ψυχολογία, αλλά και του αντίπαλου. Σου βάζει εσένα πίεση και στον άλλο δίνει κουράγιο και θάρρος. Δεν είναι απλό πράγμα να χάσεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

• Υπάρχει για τον Ολυμπιακό ένα αήττητο 16 μηνών στο ελληνικό πρωτάθλημα! Τεράστια επιτυχία, ειδικά κάτω από τις συνθήκες (εχθρικές) στις οποίες παίζει ο Ολυμπιακός. Μόνο που τελευταία ήττα του, τον Φλεβάρη του 2018, ήταν ακριβώς στο γήπεδο που θα παίξει σήμερα, στην Τούμπα, όπου είχε χάσει με 1-3 και δη με 0-2 από το πρώτο 20λεπτο. Κι ο ΠΑΟΚ είχε ένα πολύ μεγάλο αήττητο αν θυμάστε. Αλλά πήγε στο Χαριλάου και του το έσπασε ο Άρης, ρίχνοντας του τέσσερα γκολ.

• Το ποδόσφαιρο δεν θέλει πολύ για να σου την κάνει, να σου την φέρει. Όπως με μία φάση σε κάνει βασιλιά, έτσι με μία φάση μπορεί να σε βάλει σε μεγάλα προβλήματα. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να πάει με τη μύτη ψηλά στην Τούμπα, λόγω της διαφοράς που έχει αποκτήσει από τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να πάει προετοιμασμένος για μάχη. Επειδή δεν θα έχει κόσμο στην Τούμπα, δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει μάχη. Θα πέσει κλοτσίδι από τους γηπεδούχους, ιδίως στο ξεκίνημα του αγώνα, για να πάρουν τον αέρα των φιλοξενούμενων. Τα έχουμε ξαναδεί αυτά…

• Τέλος πάντων, πού μπορεί να κριθεί, αγωνιστικά, το ντέρμπι της Τούμπας; Μία ματιά στο παρελθόν (τσεκάροντας την τελευταία 20άδα αγώνων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού) πάντοτε βοηθάει…

• Και μπορώ να πω ότι όπως τα βλέπω χρόνια αυτά τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα που έχει τον πρώτο λόγο είναι αυτή που αντιδρά όταν τρώει γκολ! Από εκεί δηλαδή που έχει την ψυχολογία η ομάδα που έχει ανοίξει το σκορ, όταν ο αντίπαλος καταφέρνει και ισοφαρίζει γυρίζει την ψυχολογία και γενικά το παιχνίδι. Κι έτσι αποκτά προβάδισμα.

• Για παράδειγμα…
Στο τελευταίο ματς των δύο ομάδων, το φετινό του Κυπέλλου, ενώ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε 2-2 σε χρόνο ντε τε. Και τελικά κέρδισε 3-2.
Το 2016 στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2, επίσης για το Κύπελλο, ενώ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 1-0 στο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε πριν τη λήξη του α΄ ημιχρόνου και τελικά κέρδισε 2-1.
Το 2014 στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1, ενώ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 0-1, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στη λήξη του α΄ ημιχρόνου και τελικά κέρδισε 2-1.
Το 2011 στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1, ενώ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 0-1, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε πριν τη λήξη του α΄ ημιχρόνου και τελικά κέρδισε 2-1.
Το 2007 στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-3, ενώ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 1-0, ο Ολυμπιακός αντεπιτέθηκε στο β΄ ημίχρονο και με τρία γκολ μέσα σε 13 λεπτά (!) κέρδισε τελικά με 3-2 (μείωσε στο τέλος ο ΠΑΟΚ).

• Τι άλλο μπορείς να παρατηρήσεις από τα ντέρμπι της Τούμπας;
Ο ΠΑΟΚ τρεις φορές έχει προηγηθεί στο ημίχρονο και τις τρεις φορές κέρδισε (3-1, 1-0, 1-0). Ο Ολυμπιακός επίσης τρεις φορές προηγήθηκε στο ημίχρονο και τις δυο κέρδισε (2-0, με όλα τα γκολ κάθε φορά στα πρώτα 45 λεπτά), ενώ την άλλη ισοφαρίστηκε στο 88’ (1-1). Κοινώς, έχει τεράστια σημασία ποια ομάδα πάει στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, έχοντας το προβάδισμα στο σκορ.
Τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα στο ημίχρονο είναι όμως ισόπαλο. Για την ακρίβεια, συνολικά 12 φορές. Με τον ΠΑΟΚ να έχει σαφή υπεροχή στο τελικό αποτέλεσμα, αφού κέρδισε στα έξι, ενώ ο Ολυμπιακός στα τρία και τα άλλα τρία ματς έληξαν ισόπαλα.

• Τελευταία παρατήρηση; Ο Ολυμπιακός έχει ένα μειονέκτημα, τα β΄ ημίχρονα του, στα οποία σκοράρει με τεράστια δυσκολία! Μετά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-3 το 2007, ο Ολυμπιακός έχει βάλει 12 γκολ στο α΄ ημίχρονο στην Τούμπα και μόλις τέσσερα στο β΄…Αντίθετα με τον ΠΑΟΚ που είναι πολύ πιο ισορροπημένος. Εξ ου κι έχει βάλει 11 γκολ στο α΄ ημίχρονο κι εννιά στο β΄…Αυτή η διαφορά του β΄ ημιχρόνου είναι που έχει δώσει στον ΠΑΟΚ εννιά νίκες και στον Ολυμπιακό μόνο πέντε (συν τέσσερις ισοπαλίες) στα 18 μεταξυ τους παιχνίδια μετά από εκείνο το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-3 με τον Ριβάλντο το 2007.

• Άσχετο: άραγε, η Ελληνική Αστυνομία έχει πάρει όλα τα μέτρα ώστε η αποστολή του Ολυμπιακού να φτάσει χωρίς προβλήματα στην Τούμπα; Γιατί από χθες φημολογείται στη Θεσσαλονίκη ότι θα υπάρχει πολύς κόσμος του ΠΑΟΚ έξω από το γήπεδο, ακριβώς εκεί που θα εισέρχονται οι αποστολές των δύο ομάδων…

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1269406212862300160

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x