Κώστας Νικολακόπουλος

Τα ταλέντα του Ολυμπιακού και τα μπακ που... ματιάσαμε!

Τα ταλέντα του Ολυμπιακού και τα μπακ που... ματιάσαμε!

Όσο βλέπουμε τα φιλικά του Ολυμπιακού, που είναι κόντρα σε πολύ καλές (οι Ζάλτσμπουργκ, Κράσνονταρ έπαιξαν φέτος ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ), έως αρκετά καλές (η ΤΣΣΚΑ Σόφιας έπαιξε φέτος ομίλους Γιουρόπα Λιγκ κι η Κραϊόβα πήρε Κύπελλο στη Ρουμανία) και καλές ομάδες (η Βόλφεσμπεργκερ τερμάτισε πέρυσι στο αυστριακό πρωτάθλημα κι η Ούφα είναι ομάδα Α΄ κατηγορίας της Ρωσίας), τόσο και κατανοούμε περισσότερο ότι ο πρωταθλητής έχει στο δυναμικό του νέα παιδιά, πραγματικά με προδιαγραφές να κάνουν πράγματα στην καριέρα τους.

Ο Σουρλής μπορεί να μην είναι κάποιος δεινός ντριμπλέρ η, πασέρ, αλλά την ενέργεια και την ένταση και τον δυναμισμό και τη μαχητικότητα που βγάζει στο παιχνίδι δεν τα βρίσκεις εύκολα. Σίγουρα χρειάζεται να βάλει καλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι του, καθώς π.χ. στο τελευταίο φιλικό στο α΄ ημίχρονο ήταν σε χαμηλές στροφές, όμως στο β΄ ημίχρονο πραγματικά ήταν ανεξάντλητος. Η άνοδος του ήταν θεαματική και μπορώ να πω ότι από ένα σημείο και μετά παρέσυρε και την υπόλοιπη ομάδα, παρότι μιλάμε για ένα παιδί 18,5 ετών...

Τα ταλέντα του Ολυμπιακού και τα μπακ που... ματιάσαμε!

Είχε πολύ καλές, τις λες και σωτήριες, άμυνες σε δύσκολες στιγμές, ενώ πέρασε πολλές φορές καλά την μπάλα μπροστά, όπως συνέβη για παράδειγμα με τη συμμετοχή του στο γκολ της ισοφάρισης. Είναι αλήθεια ότι πρέπει να δουλέψει πιο πολύ την πάσα του και το κράτημα της μπάλας, κάτι πολύ σημαντικό σε μία μπαλαδόρικη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός-από μία κακή πάσα του προέκυψε αντεπίθεση της Κυπελλούχου Βουλγαρίας και το δοκάρι της…Αλλά κι εκεί έχει αρχίσει και βελτιώνεται, όπως είδαμε με κάποιες καλές αλλαγές της μπάλας που έκανε προς τα δεξιά.

Ο Καλογερόπουλος ήταν για μένα εξαιρετικός, παρότι από το τάκλιν που επιχείρησε σε ένα πολύ επικίνδυνο γύρισμα βρήκε το δοκάρι του Κρίστινσον-τα ίδια θα έγραφα κι αν σημειώνονταν αυτογκόλ! Ο Πίκουλας μπορεί να μην είναι πια στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, αλλά αυτή τη μεταγραφή που έκανε από τον Αστέρα Τρίπολης νομίζω ότι θα την θυμόμαστε στο εγγύς μέλλον. Αν ήταν Αφρικάνος ο Καλογερόπουλος δεν θα πίστευα ότι μπαίνει μέσα στο μήνα στα 17 χρόνια του-θα έλεγα ότι είχε κλέψει τουλάχιστον τρία χρόνια!
Τέτοια ωριμότητα και ικανότητα βλέπεις στο παιχνίδι του: να περνάει πάσες από την άμυνα ανάμεσα στις γραμμές του αντίπαλου, να παίρνει την μπάλα από πίσω και να περνάει δύο Βούλγαρους πριν πασάρει, να βγαίνει πρώτος στην μπάλα, να κάνει τα τάκλιν του, να έχει επεμβάσεις ψηλά και χαμηλά, να έχει καλές τοποθετήσεις, να βγαίνει και να μπλοκάρει σουτ από καλή θέση. Σίγουρα έχει ακόμη ένα μεγάλο μειονέκτημα, την απειρία που δεν τον αφήνει κάποιες φορές να παίρνει καλές θέσεις. Για παράδειγμα, μετά τη φάση με το δοκάρι-παραλίγο αυτογκόλ, έγινε αμέσως σέντρα κι ο νεαρός στόπερ έχασε τη θέση κι απλά ήταν (πάλι) τυχερός που ο αντίπαλος φορ αστόχησε στην κεφαλιά.

Τα ταλέντα του Ολυμπιακού και τα μπακ που... ματιάσαμε!

Ο Αποστολόπουλος, στα 18,5 χρόνια του κι αυτός όπως ο Σουρλής, δίνει τις δικές του μάχες σε δύσκολα παιχνίδια. Προχθές σε μία κρίσιμη φάση έβγαλε καλή άμυνα και μπλόκαρε κι ένα σουτ. Νωρίτερα είχε διώξει με το κεφάλι, είχε βγει καλά στην μπάλα και την πέρασε μπροστά. Βεβαίως, τρώει και τις ήττες του-δύο φορές τον πλαγιοκόπησαν και του έβγαλαν σέντρες…Πρέπει από αυτές να μαθαίνει και να βελτιώνεται. Κι ενώ βγαίνει στην επίθεση, δεν τον βλέπουμε να σεντράρει, είναι υποχρεωμένος να τα δει αυτά τα πράγματα.

Ο Σαπουντζής είναι ο τελευταίος από τους μικρούς που έχει πάρει χρόνο συμμετοχής, παρότι πιο μεγάλος (19,5). Μοιάζει ο πιο αγχωμένος, κάνει λάθη στις πάσες ενώ υποτίθεται ότι είναι ένα από τα καλά του σημεία, ενώ όταν επιχείρησε ένα σουτ γλίστρησε και του έφυγε πολύ έξω η μπάλα. Σταδιακά μέσα στο παιχνίδι ανεβαίνει, όμως έχει πολύ δουλειά ακόμη μπροστά του.

Και για να τελειώσω κάτι με τα δεξιά μπακ του Ολυμπιακού, που φαίνεται ότι τα…μάτιασα τις προάλλες!
Ο ΛΑΛΑ ήταν καλό που βγήκε αρκετές φορές μπροστά και έβγαλε ουκ ολίγες σέντρες, όμως δεν ήταν καλό που οι περισσότερες δεν είχαν νόημα, με εξαίρεση νομίζω δύο στις έξι-και όταν δεν σεντράρει και συγκλίνει προς τα μέσα, χάνει μάλλον εύκολα την μπάλα. Στη δε φάση του γκολ της ΤΣΣΚΑ έκανε άμυνα παράδειγμα προς αποφυγή: στο ξεκίνημα της φάσης έχασε ο ίδιος την μπάλα και στην ανάπτυξη της επίθεσης των Βούλγαρων γύρισε αργά στην άμυνα κι άφησε ουσιαστικά αμαρκάριστο τον παίκτη τον οποίο έπρεπε να κλείσει και που με κεφαλιά σκόραρε εύκολα.

Τα ταλέντα του Ολυμπιακού και τα μπακ που... ματιάσαμε!

Ο ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ θα πρέπει να δει σε βίντεο το 30λεπτο στο οποίο έπαιξε προχθές και να κάνει την αυτοκριτική του. Όταν σε ντριμπλάρουν πέντε (!) φορές μέσα σε μισή ώρα, είναι ένα σοβαρό θέμα…Δεν λέω ότι δεν το πάλεψε-και έκοψε με τάκλιν, και καλή επιστροφή είχε σε μία στιγμή, και μπλόκαρε ένα σουτ και είχε καλές συνεργασίες με τον Τσούμιτς όπως στη φάση του 1-1 και πέρασε σέντρα για γκολ στον Βρουσάι. Όμως, το να σε πλαγιοκοπήσουν ως ακραίο μπακ πέντε φορές σε 30 λεπτά είναι λίγο...βαρύ. Θέλει αν μη τι άλλο δουλειά-και υπάρχουν και τα φάουλ στο ποδόσφαιρο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x