Κώστας Νικολακόπουλος

Τεράστια πρόκληση για Ολυμπιακό! Να κερδίσει μετά από ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σε 7 μέρες!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr τις μεγάλες ιδιαιτερότητες που έχει για τον Ολυμπιακό το αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ.

• Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει σήμερα να κάνει πράγματι εκπληκτικό. Να κερδίσει μέσα σε μία εβδομάδα, Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή, διαδοχικά τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ!!!

• Ήδη, έχει ένα εντυπωσιακό και απολύτως πειστικό 5-0 (3-0 και 2-0) στα δύο πρώτα ντέρμπι! Νομίζω ότι αν μαθηματικά πάμε, μετά το 3-0 και το 2-0, στο 1-0, δεν θα τον χαλάσει καθόλου τον Ολυμπιακό! Αλλά πόσο εύκολο θα είναι; Κατά την γνώμη μου θα είναι πάρα πολύ δύσκολο!

• Κατ΄ αρχάς, τα δύο προηγούμενα παιχνίδια ήταν στο Καραϊσκάκη. Και παρά το κεκλεισμένων των θυρών, κάθε ομάδα προτιμάει ασφαλώς να παίζει στο σπίτι της, τη βοηθάει κι από ψυχολογία και απ΄ όλα! Τώρα, ο Ολυμπιακός παίζει στο ΟΑΚΑ, που μπορεί να είναι θεωρητικά ένα ουδέτερο γήπεδο, αλλά αποτελεί την έδρα της ΑΕΚ εδώ και πολλά χρόνια. Και μην το υποτιμάτε καθόλου!
• Σκεφθείτε το εξής απλό πράγμα: Από πότε έχει ο Ολυμπιακός να κερδίσει εκτός έδρας την ΑΕΚ, δηλαδή στο ΟΑΚΑ σε επίπεδο πρωταθλήματος; Απάντηση: από το Νοέμβριο του 2012 (4-0) τη σεζόν που η ΑΕΚ υποβιβάστηκε! Έκτοτε, η ΑΕΚ έχει τρεις σερί νίκες στο γκολ (1-0, 1-0, 3-2) και την τελευταία διετία τα ματς έληξαν ισόπαλα (1-1, 0-0)! Πέντε πρωταθλήματα χωρίς διπλό ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ!

• Να ξέρετε ότι αν ο Ολυμπιακός δεν κάνει ούτε σήμερα διπλό, θα είναι η χειρότερη περίοδος στην ιστορία του στα εκτός έδρας ντέρμπι του με την ΑΕΚ!!! Μέχρι τώρα είχε μία περίοδο με τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες. Μία δεύτερη με δύο ήττες και τέσσερις ισοπαλίες. Και μία τρίτη ξανά με δύο ήττες και τέσσερις ισοπαλίες! Από την ίδρυση της Α΄ Εθνικής, το 1959-60, ο Ολυμπιακός εκτός έδρας με την ΑΕΚ να έχει εξαετία με τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες (αν απόψε έρθει Χ) η, με τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες (αν απόψε έχει έρθει άσος), δεν έχει υπάρξει ποτέ.

• Με κάποιο τρόπο, η ΑΕΚ έχει κάνει έδρα το ΟΑΚΑ στα ντέρμπι! Με τον ΠΑΟΚ στα εννιά τελευταία παιχνίδια της ως γηπεδούχος στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ έχει πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες…Με τον δε Παναθηναϊκό στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της ως γηπεδούχος στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ έχει πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα! Εκείνη η ήττα, το 2-3 από τον ΠΑΟ τον Απρίλη του 2017, είναι η μοναδική της ήττα σε ντέρμπι στο ΟΑΚΑ εδώ και πάνω από εφτά χρόνια!

• Ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο την έχει κερδίσει την ΑΕΚ δύο φορές στο ΟΑΚΑ σε αυτό το διάστημα. Μία φορά την άνοιξη του 2017, με 1-0, με γκολ στο 82’, αλλά αποκλείστηκε, αφού είχε χάσει 1-2 στο Καραϊσκάκη. Και μία φορά την άνοιξη του 2015, επίσης με 1-0, με γκολ στο 89’, και προκρίθηκε τότε, με την ΑΕΚ όμως να παίζει στη Β΄ Εθνική.

• Και μόνο λοιπόν από την παράθεση των αποτελεσμάτων, αντιλαμβάνεται ο καθένας το μέγεθος της δυσκολίας της αποστολής του Ολυμπιακού απόψε. Από την άλλη, μπορεί κάποιος να πει, «άμα δεν κερδίσει και τώρα στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ, που είναι 19 ολόκληρους βαθμούς πίσω του και παίζει και χωρίς ένα σωρό παίκτες, πότε θα την κερδίσει;».

• Η ερώτηση είναι καλή! Με τη διαφορά ότι το ποδόσφαιρο έχει τους δικούς του νόμους-και τα ντέρμπι επίσης! Δεν μετράνε οι βαθμολογίες, ούτε οι απουσίες! Μετράει το ποιος θέλει περισσότερο το παιχνίδι την ημέρα που γίνεται το παιχνίδι. Ποιος θα παλέψει περισσότερο, ποιος θα είναι πιο αποτελεσματικός, πιο έξυπνος και πιο τυχερός. Ο ΠΑΟΚ με τον πιτσιρικά τον Τζόλη δεν πήγε να προηγηθεί την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη;…

• Πράγματι η ΑΕΚ είναι πολύ πίσω από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία. Αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι από τότε που την ανέλαβε ο Καρέρα, η ΑΕΚ είναι άλλη ομάδα. Και σε 22 παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου, έχει χάσει μόνο σε ένα, από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με πέναλτι…Μπορεί να μην κερδίζει πολύ εύκολα, αλλά όταν μία ομάδα δεν χάνει σχεδόν ποτέ σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος για να τον νικήσεις.

• Ρίχνοντας μία ματιά στα ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ιταλό στον πάγκο θα δει εύκολα ότι πρόκειται για πολύ κλειστά παιχνίδια: με ΠΑΟΚ έξω 0-1, με Ολυμπιακό μέσα 0-0, με ΠΑΟ μέσα 1-0, με ΠΑΟ μέσα 1-1. Όλα κι όλα τέσσερα γκολ έχουν μπει σε τέσσερα ντέρμπι! Νομίζω ότι και σήμερα εκεί θα το πάει ο Καρέρα. Κάτι μεταξύ 1-0 και 0-0.

• Από την πλευρά του, κι ο Μαρτίνς όμως δεν ξανοίγεται πολύ κι αυτός στα ντέρμπι του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα: με ΠΑΟΚ μέσα 1-1 κι έξω 1-0 κι 1-0, με ΠΑΟ μέσα 1-0 και 3-0 κι έξω 1-1, με ΑΕΚ μέσα 2-0 κι έξω 0-0. Ειδικά εκτός έδρας βλέπουμε ότι όλα του τα σκορ είναι όπως του Καρέρα, 1-0, 1-0, 1-1, 0-0! Με τη διαφορά ότι ο Πέδρο δεν έχει χάσει κανένα φέτος!

• Μαθηματικά άμα το δούμε, και το αποψινό παιχνίδι θα είναι ακριβώς ένα τέτοιο πράγμα: 0-0 η, 1-1 κι άμα πάρει κάποιος το τρίποντο θα είναι με 1-0 η, 0-1!

• Για την ΑΕΚ σίγουρα έχει σημασία να μην πάει με ήττα στην Τούμπα την Τετάρτη για να παίξει με τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς που μπορεί να κρίνει πολλά για τη δεύτερη θέση. Για τον Ολυμπιακό ένα διπλό θα σημάνει την κατάκτηση του τίτλου, εφόσον όμως δεν πάρει πίσω ο ΠΑΟΚ τους εφτά βαθμούς από το CAS.

• Καθαρά προσωπική άποψη: όσο κι αν η υπόθεση φαίνεται ξεκάθαρη εις βάρος του ΠΑΟΚ στο θέμα της κοινής ιδιοκτησίας με την Ξάνθη, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την απόφαση του CAS, από την στιγμή που έχει εμπλοκή και η ΕΠΟ ως αντίδικος του ΠΑΟΚ. Κι επειδή συνιστά κωμωδία και μόνο αυτό ακριβώς το πράγμα, να είναι αντίδικοι αυτή η ΕΠΟ με τον ΠΑΟK, γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να πάει στο ΟΑΚΑ για να κερδίσει προκειμένου να στεφθεί απόψε πρωταθλητής. Αλλά για να κερδίσει προκειμένου να πάρει τους τρεις από τους δέκα βαθμούς που του χρειάζονται για είναι μαθηματικά πρωταθλητής ακόμη κι αν το CAS γυρίσει τους βαθμούς στον ΠΑΟΚ. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

• Ο Ολυμπιακός φέτος στα ντέρμπι είναι καλός. Σε οκτώ τέτοια παιχνίδια έχει πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες (συν την πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο)! Με τον ΠΑΟΚ έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία. Με τον Παναθηναίκό επίσης δύο νίκες και μία ισοπαλία! Θα ήταν ωραίο μετά και το αποψινό παιχνίδι να έχει και με την ΑΕΚ δύο νίκες και μία ισοπαλία!

• Εύκολο δεν θα είναι. Θα χρειαστεί να ματώσει ο Ολυμπιακός. Αλλά η πρόκληση είναι ωραία.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1274467060072865793

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x