Κώστας Νικολακόπουλος

Τέτοια γκολ έχουν λείψει πολύ φέτος από τον Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το μοναδικό γκολ που έχει βάλει φέτος ο Ολυμπιακός με τον κλασικό τρόπο παιχνιδιού του Μαρτίνς!

• Το γράφω με αφορμή (και) την ισοφάριση του Ολυμπιακού στο Χαριλάου με την κεφαλιά του Αβραάμ Παπαδόπουλου από τη σέντρα του Εμβιλά, σε μία φάση που ήταν συνέχεια ενός κόρνερ υπέρ των «ερυθρόλευκων»…

• Στα τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού, μία παρατήρηση που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι σχεδόν όλα τα γκολ του τα βάζει μέσα από τη διαδικασία των στατικών φάσεων: Στο 3-0 με την Σλόβαν και τα τρία γκολ μπήκαν από κόρνερ! Στο 2-2 στην Μπρατισλάβα το δεύτερο γκολ, του Ονιεκούρου, ήρθε από την πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη προς τον σκόρερ. Στο 2-2 στη Βουλγαρία το ένα γκολ ήρθε από τον Εμβιλά ως συνέχεια φάσης κόρνερ και το άλλο γκολ από πέναλτι που έγινε πάνω στον Αραμπί σε μία άλλη σέντρα του Εμβιλά.

• Κι ακόμη και τα άλλα γκολ, πώς έχουν μπει; Στο 1-0 με τη Νέφτσι, ένα μακρινό σουτ του Καμαρά. Στο 1-0 στο Μπακού, το γκολ του Μασούρα από ένα κλέψιμο της μπάλας από τον Σισέ. Στο 1-1 με τη Λούντογκορετς, το γκολ του Αγκιμπού από καραμπόλα μετά από σουτ του Καμαρά.

• Πού θέλω να καταλήξω; Γκολ με τον κλασικό τρόπο του παιχνιδιού του Μαρτίνς έχουμε δει μέχρι στιγμής μόνο ένα (!), το πρώτο στην Μπρατισλάβα: με την ομάδα να κυκλοφορεί την μπάλα ωραία και με υπομονή και την κατάλληλη στιγμή να βρίσκει την ευκαιρία να κτυπήσει. Για 66 (!) ολόκληρα δευτερόλεπτα οι παίκτες του Ολυμπιακού κυκλοφορούσαν την μπάλα χωρίς οι Σλοβάκοι να μπορούσαν να τους σταματήσουν! Από την στιγμή που ο Παπασταθόπουλος έκοψε μία επίθεση των γηπεδούχων, οι «ερυθρόλευκοι» άλλαξαν την μπάλα 19 φορές! Και στην 20η πάσα, στην μπαλιά του Βαλμπουενά προς τον Αραμπί, ήρθε το γκολ από την κεφαλιά-σπεσιαλιτέ του πρώτου σκόρερ του Ολυμπιακού.

• Τέτοια ακριβώς γκολ έχουν λείψει πολύ από τον Ολυμπιακό σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Γκολ με χτίσιμο επίθεσης από πίσω, με πάσινγκ γκέιμ και την σωστή πάσα στη σωστή στιγμή. Όταν σε έξι ματς, έχει μπει μόνο ένα τέτοιο γκολ (κι αυτό με τον αντίπαλο να παίζει με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής), σημαίνει ότι κάτι ακόμη δεν λειτουργεί καλά. Όμως, αυτή η ομάδα, με τον Μαρτίνς στον πάγκο, έτσι ξέρει, έτσι έχει μάθει να παίζει και σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού επενδύει.

• Από εκεί και πέρα, ασφαλώς και δεν…χαλάει κανένα στον Ολυμπιακό ένα γκολ από στημένη φάση-ίσα ίσα μπορεί με αυτό να ξεκλειδώσει ένα ματς. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές κι ενόψει και της έναρξης του πρωταθλήματος, η ομάδα σιγά σιγά πρέπει να βρει πάλι το γνώριμο της στιλ. Αυτό με το οποίο κυριάρχησε των αντιπάλων της επί τρία χρόνια (ακόμη και την πρώτη σεζόν που δεν πήρε τον τίτλο…).

Άσχετο: Νέο… σκάνδαλο! Ο Ολυμπιακός είχε πάρει από τον Πανιώνιο τον νεαρό γκολκίπερ Δημήτρη Νίκα, χωρίς οι ομάδες να το δημοσιοποιήσουν! Και πέρυσι ο Νίκας είχε δοθεί δανεικός στον Ασπρόπυργο. Επίσης σκάνδαλο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x